T-Mobile стартуваше со 3G!

• Креатор на темата Креатор на темата zive_te
  • Време на започнување Време на започнување
Би било навистина глупаво ако не може :icon_lol:

Пријателот што го повикуваш да е T-Mobile корисник и да ги исполнува истите услови (да поседува 3G телефон што поддржува видео повици, да се наоѓа во 3G мрежно покривање и да е најавен на 3G мрежата)

Ова ме збуни :?

Засега изгледа само во мрежата на т-мобиле ќе може да се разговара бидејќи е пробен период. Затоа и иста е цената дали е обичен разговор или 3Г разговор. Ама кога ќе се официјализира сигурно нема да има такво ограничување.

Па може ова е за бесплатните 500 мин.

Од другата недела зеам 3г телефон, баш ќе пробам ова ако е стварно бесплатно 500 мин, иначе неам намера да користам видео разговори.

Зулу може да се глеа со толку брз интернет? :icon_lol:

Може, зошто да не... брзината е повеќе од солидна. За зулу да работи без сецкање колку што знам е потребна конекција од 1Mbps а ова поддржува до 7Mbps. Ама треба телефонот да ти пушта флеш :)

Може, зошто да не... брзината е повеќе од солидна. За зулу да работи без сецкање колку што знам е потребна конекција од 1Mbps а ова поддржува до 7Mbps. Ама треба телефонот да ти пушта флеш :)

OK. глуп сум.
За јутјуб нели треба флеш плеер? Ја јутјуб глеав, ваљда ќе може и ова :D

Иста "технологија" се... штом си гледал јутјуб/јупорн ќе немаш гајле и со зулу :)

Сега само што испробавме 3Г видео разговор со еден другар, супер проработи. Треба само да се активираат 500те бесплатни минути на 1467. Потоа ако телефонот поддржува 3г, ке стои 3Г знакчето кај мрежата (тоа значи дека има 3Г покривање) и можете да направите видео повик.

Само пошто камерата ми е одназад на телефонот, морав да застанам пред огледало :)

Се надевам дека ќе има убави пакети после бесплатните.

Zulu ne moze da se gleda zasto ne poddrzuva Flash Lite player tuku bara napreden. Zavisi od telefonot sto go imate. Jas imam Nokia 5800. Youtube moze, Zulu ne. Na drugi telefoni ni Youtube ne moze, treba da se instalira programce preku koe se gleda Youtube. 99% sum siguren deka ni na iPhone ne moze da se gleda Zulu. Treba Flash 9 ili taka nesto. Najnapredni Flash player-i vo telefoni se na Nokia 5800 i na iPhone. Taka da decki... ne se raduvajte za Zulu.

Pozdrav

SkyFire browser инсталирајте си го за да гледате зулу ... го нема за сите платформи и оперативни

Мапата на покриеност е обновена.
Ова е преглед на покриеност со 3Г мрежа (плава боја, клик да ја зголемиш сликата) низ цела земја (ништо посебно според мене, ама се надевам ќе се проширува).

Подетално овде

Би било навистина глупаво ако не може :icon_lol:
Инаку кај мене (Кондово) не фаќа уште 3G :nenene:

Вчера пробавме од Т-Мобиле на Космофон 3Г нејкеше.
Од т-моб на т-моб сакаше пробавме за да видиме дали работи.

Па може ова е за бесплатните 500 мин.

Од другата недела зеам 3г телефон, баш ќе пробам ова ако е стварно бесплатно 500 мин, иначе неам намера да користам видео разговори.

ajde armin06 prodavam ja 3G mobil se k850i seuste pod garancija pisi pp ako si zainteresiran ..............
inace da se nadevame deka pokrienosta brzo ce porasne

T-Mobile воведе 3G технологија

Интернет на мобилен со брзина од 7,2 Mbps, видео повици за иста цена како и телефонскитe, oва е најновата понуда на T-Mobile за корисниците во Македонија. Се што ви е потребно е мобилен телефон кој подржува 3G технологија, а такви телефони се iPhone, BlackBerry, Nokia N95, Samsung F480, I900, Sony Ericsson C902 ... Како предуслов за пристап на 3G можностите е да се наоѓате во 3G мрежно покривања, кое за почеток ќе биде во поголемите градови: Скопје, Битола, Прилеп, Тетово, Гостивар, Охрид, Струга, Велес, Куманово, Штип и Струмица, а подоцна мрежата ќе се прошири и во Кочани, Кичево и Кавадарци и во останата Македонија.

Горе на Галичица пред 2 месеца ми фаќаше 3G мрежа...незнам како :)

А имам мобилен поддржува 3G ама не видео барање :/
Некоја финта да можи да поддржува и видео? :)
Nokia 6550

Да се најавиш на 3G мрежата (во менито мрежи dual network (3G или UMTS и GSM)

Треба да означам GSM?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom