Mac OS X Snow Leopard (10.6)

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Да за разлика од Винодус има помали маки при користење, ама од друга страна, нема доволно апликации и програми, поддршка за игри и слично.
И според тоа за сите различно, зависи од потреба, за графика е без конкуренција :helou:

Да за разлика од Винодус има помали маки при користење, ама од друга страна, нема доволно апликации и програми, поддршка за игри и слично.
И според тоа за сите различно, зависи од потреба, за графика е без конкуренција :helou:

Има доволно игри, програми и све. Само што ги нема на warez сајтови, тоа е проблемот... Инаку има доста. Само треба да се купи :)

Нема врска. Кажи апликација :)

Моментално имам цел Office пакет 09, Adobe CS4, Corel X3, CAD, MAYA, MSN, SKYPE, Firefox, World of Warcraft, Warcraft III, Need For Speed Carbon и сега ми се симиња Kung Fu Panda The Game.

Еве околу игрите кои све ги имаш на лагер за Мек, јес да е на епл стор али торенти фрштат :)
http://www.apple.com/games/

Моментално имам цел Office пакет 09, Adobe CS4, Corel X3, CAD, MAYA, MSN, SKYPE, Firefox, World of Warcraft, Warcraft III, Need For Speed Carbon и сега ми се симиња Kung Fu Panda The Game.

Еве околу игрите кои све ги имаш на лагер за Мек, јес да е на епл стор али торенти фрштат :)

Ок, еве јас сум ГТА зависник :helou:
Значи реков сепак зависи од потреба и за што се користи оперативниот систем.

Ме интересира како се носи OS X - от со различни околини за програмирање, на пример дали можи да искомпајлирам Јava, C++, да програмирам PHP, да кренам Apache сервер итн. Знам дека за графика Mac е неприкосновен, но дали за работите што ги набројав може да се користи професионално или има некои проблеми и ограничувања.

Ме интересира како се носи OS X - от со различни околини за програмирање, на пример дали можи да искомпајлирам Јava, C++, да програмирам PHP, да кренам Apache сервер итн. Знам дека за графика Mac е неприкосновен, но дали за работите што ги набројав може да се користи професионално или има некои проблеми и ограничувања.

Ја го користам за графика, за тие ствари шо ги наброја нека ти каже Унук, он сега го возеше а знам чачка по тие ствари

Јава, као јава, не те интересира ОЅ... Си имаш виртуелна машина и фураш.
С/С++ ... Постои gcc за ОЅ Х, така да немаш проблем од тој аспект.
РНР... Имаш целосен MAMP stack, како алтернатива на LAMP, така да... немаш проблем ни тука.
Се работи на портирање на mono на ОЅ Х... така да, кај и да е ќе имаш и .Net.
Нормално, се подразбира Object C, како јазик-од-избор за оваа платформа.

Што остана неспомнато, а ти треба?

@Coolzrock
Епа еве дај кажи ти некој варез форум за епл :)

@Coolzrock
Епа еве дај кажи ти некој варез форум за епл :)

http://www osx warez org (без спејс)
Претежно е за Windows, но има специјална секција.

http://www canpol com/MacWarezSitez.html

А инаку јас реков дека нема многу warez сајтови за Macintosh :)

Ок, еве јас сум ГТА зависник :helou:
Значи реков сепак зависи од потреба и за што се користи оперативниот систем.

GTA San Andreas: (само види колку брзо се лоадира)

GTA IV мислам дека неможе на Mac :)

Добро фала, да знам у наредна прилика ако стаам мак кај да барам :) ГТА фаќа на Мак.

Јава, као јава, не те интересира ОЅ... Си имаш виртуелна машина и фураш.
С/С++ ... Постои gcc за ОЅ Х, така да немаш проблем од тој аспект.
РНР... Имаш целосен MAMP stack, како алтернатива на LAMP, така да... немаш проблем ни тука.
Се работи на портирање на mono на ОЅ Х... така да, кај и да е ќе имаш и .Net.
Нормално, се подразбира Object C, како јазик-од-избор за оваа платформа.

Што остана неспомнато, а ти треба?

Фала на исцрпниот одговор. Со ова се потврдија моите сомнежи зошто Microsoft извади толку добар производ како 7-ката. На секое поле е загрозан од MAC от, а и Линуксот зема замав.

Фала на исцрпниот одговор. Со ова се потврдија моите сомнежи зошто Microsoft извади толку добар производ како 7-ката. На секое поле е загрозан од MAC от, а и Линуксот зема замав.

Како што кажаа од Apple...
Windows 7, е само уште една верзија на Windows Vista :)

Тоа е зашто новата NFS ќе ти сецка!

Е точкест донеси го на некоја собиранка, па да видиме и ние што чудо е тоа.:)

Јас пред 2 дена инсталирав iDeneb на дуалбут со вистава...неможам да најдам драјвери како да го средам вајрлес адаптерот да работи па да си најдам фиксови и за други работи како резолуции енд шит.
Некој да не знае нешто да помогне?
Се работи за Dell Inspiron 1545,Dell Wireless 1397 WLAN Mini-Card.

Кој ти рече дека Мак-ос не се инсталира на ПЦ ??? , кој и да бил кажи му да ти ги врати парите пошто те лажел .
Значи има верзии за пц од 9 ката наваму . За 9 ката беа као бета , а Од 10 ката се веке официални рилисови . Само што има сериозни пробелеми со драјверска подршка за пц и слични работи ...
Разлистај по интернет сигурно ке најдеш некоја верзиа

Линков е кон туториал за тоа како се прави .
А линк да симнам инсталацијата? И дали 10.5 е најнова или може и 10.6 да се најде за Интел процесори?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom