Mac OS X Snow Leopard (10.6)

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може некој да ми најде торент за мак и туториал за инсталација до утре или денес по можност итно ми треба фала однапред

Ако може некој да ми најде торент за мак и туториал за инсталација до утре или денес по можност итно ми треба фала однапред

Чекај бе батка =)
Треба да кажеш што процесор имаш, што конфигурација она тоа. Неможе тоа така како што мислиш... Не е ова Windows ;)

apple.com напиша:
Now a new technology in Mac OS X Snow Leopard called OpenCL takes the power of graphics processors and makes it available for general-purpose computing. No longer will graphics processors be limited to graphics-intensive applications such as games and 3D modeling. Instead, once developers begin to use OpenCL in their applications, you’ll experience greatly improved speed in a wide spectrum of applications.

На наши кажано, ако имаш софтвер кој што бара многу процесорско време, а не се замара со графика, може да ја искористи и моќта на графичката за да заврши работа побрзо. Генијално!

На наши кажано, ако имаш софтвер кој што бара многу процесорско време, а не се замара со графика, може да ја искористи и моќта на графичката за да заврши работа побрзо. Генијално!

Nvidia CUDA и AMD FireStream постојат скоро две години. Па сеуште имаат слаба искористеност.

Добрата страна кај OpenCL е тоа што е универзален АПИ, за сите графички.
А овај проектов се приклучува во пакетот OpenGL i Open AL.

Ама и МС не е назад. Во DX 11 и тие ќе понудат универзално АПИ за користење на графичкиот процесор за не-визуелни работи.

Веројатно кога ќе излезат овие две, ќе се зголеми популарноста на оваа работа. Сите дома ќе си имаме по еден брз разбивач на WPA клучови.

Nvidia CUDA и AMD FireStream постојат скоро две години. Па сеуште имаат слаба искористеност.

Добрата страна кај OpenCL е тоа што е универзален АПИ, за сите графички.

Не знаев за овие две, али во секој случај, голем минус е што се специфични по производител.
Реално, оваа технологија најдобра користеност би добила кога ОС-от би се занимавал со префрлање на задачи помегју CPU/GPU. Веројатно во некоја наредна верзија. :)
Штом има стабилно АПИ, тој дел нема да е премногу тежок за имплементација.

go simnav i kakao sega da go stavam na dvd ili da go instaliram no da mi ostani i stariot windows???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom