Познати филозофски изреки од големите мислители

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
“Кога ќе слушнам за некого кога велат дека е фашист, знам дека се работи за човек со стил.“ - Чарлс Буковски

„америка е најграндиозниот експеримент што некогаш го видел светот, но се плашам дека нема да биде успешен.“ - зигмунд фројд

"Whoever has come to know the world has discovered the body, and whoever has discovered the body, of that one the world is not worthy."

11096.jpg

дали ја знае некој оваа како беше правилно...во секое добро има и лошо а во секое лошо има и нешто добро..мислам дека така некако беше...ај кажете ми поточно :D

Имагинацијата е само едно оружје во војната против реалноста. - Jules de Gaultier
Малку се оние кои гледаат со своите очи, и чуствуваат со нивните срца. - Ајнштајн
Мислите се како болви: тие скокат од човек на човек, но не секого и го каснуваат. -Лец
Уважувај ги пријателите кога ке се качуваш, еден ден кога ќе се симнуваш- сигурно ке ги сретнеш!- Бекарт

Ne postoi minato, ne postoi idnina, postoi samo BESKONECNA SEGASHNOST -OSHO

Општ феномен е дека најубавите девојки најтешко доаѓаат до добар маж. -Хенрих Хајне

Rely not on the teacher/person, but on the teaching.
Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words.
Rely not on theory, but on experience.
Do not believe in anything simply because you have heard it.
Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations.
Do not believe anything because it is spoken and rumored by many.
Do not believe in anything because it is written in your religious books.
Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.
But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and the benefit of one and all, then accept it and live up to it.

Kalama Sutra

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom