Windows vs. Mac OS X vs. Linux

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување

Windows vs. Mac OS X vs. Linux?

• Windows

Гласови: 14 66,7%
  • Mac OS X

Гласови: 3 14,3%
  • Linux

Гласови: 4 19,0%

• Вкупно гласачи
    21
  • Гласањето е завршено на .
Сигурноста на мац почна да тоне, сега прават едно посрано вирувче заразуваат 1 000 000 комјутери и чао.
Немаја интерес да прат вируси за Мек... ама со зголемувањето на интересот за производите (Ајфон, Ајпад и останати ај срања), се зголеми и интересот за пронаоѓање дупки во системот...

Иако бил најсигурен испадна дека е 10 години назад за разлика од другиве. (Според Касперски и останати сигурности компании)
Да де, најсигурен, пошто сите беа сконцентрирани за наоѓање дупки во Windows. Проблемите на Епл допрва идат.

Сигурноста на мац почна да тоне, сега прават едно посрано вирувче заразуваат 1 000 000 комјутери и чао.

Иако бил најсигурен испадна дека е 10 години назад за разлика од другиве. (Според Касперски и останати сигурности компании)

Јас пак кога го прочитав ова си викам: Еее овој Џои види го почнал за мене бурек да јаде. :D

Јас пак кога го прочитав ова си викам: Еее овој Џои види го почнал за мене бурек да јаде. :D

Можам да кажам само неколку работи за Мац дека сум го пробал само на виртуелна машина. Од тоа што го видов да правиме реално муабет оперативниов е грд. Грди бои, цел систем е некако безвеза темен. Кога го инсталирав скајпот па тоа грдотии живи еј. Не им одговара на "Дизајнерите" што го корситат мац ама ич. Убунту е 1 000 000 подобар на изглед.

Стабилност, од дамна не сум осетил проблеми со 7-кава доста ми е стабилен се оди подмачкано немам блу сцреен оф дед ....

Работите кај мац оперативниот се далеку поцрни, само нивните фанови се тие што чутат и кријат за безвезните работи.

Иначе да, да би имал пари одма купувам мац боок аир и во рок од 1 недека инсталирам windows 7

Не сум користел OS X за да коментирам за него. Цел живот сум бил на Виндоус. И сум имал и проблем разноразни, и со седмицата и со други, и BSOD и сешто. Сега сум на убунту више... можда 2-3 недели, нема проблеми, не е толку исполиран како што е 7 ама не е ни лош.

Види, важен аспект што го занемарувате: eдно е перформанси и сл.... ама линуксот е бадијала. Виндоусот е 200+ долари. Да користиш OS X треба да го купиш на епл хардвер, не верувам дека го продаваат башка.

Се на се, виндоус е подобар за повеќето од нас. Зошто? Лесно е да се најде пиратска верзија, лесно е да се најде пиратска верзија за кој сакаш софтвер за виндоус, има повеќе бесплатни програми за виндоус....
Полесно е да се добие нешто за ништо со виндоус (ако не ти е проблем да го прекршиш законот).

Предлагам модераторите да ја тргнат анкетата или да ја отворат пак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom