bucio
Урбан индијанец.
- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 16.330
- Поени од реакции
- 7.799
Сите ја знаеме библиската приказна за Аам и Ева и забранетото овошје. Човек дури и да не верува во библијата таа приказна има длабока морална поука. Инаку темава ми е инспирација од штетноста на цртаните, каде што прочитав дека извесен родител по страна на авторитет му забранува на своето дете да го го гледа Cartoon Network поради насилството во цртаните. Јас немам деца и не сум родител и затоа не се правам дека сум сезнајко на оваа тема, но знам нешто за човековото однесување.
Забранетото овошје секогаш најслатко е, затоа што ние луѓето сме авантуристи по природа, и чим видиме нешто што не ни е познато плус забрането мора да го пробаме тоа. Лошо е кога човек настапува од старна на авторитет па да труби на секое без да ги објасни последиците немој да се дрогираш, немој да си промискуитетна. Човек како магнет ќе го привлечат тие работи затоа што се непознати и мистериозни за него, и не ги знае последиците од нив.
Забранетото овошје секогаш најслатко е, затоа што ние луѓето сме авантуристи по природа, и чим видиме нешто што не ни е познато плус забрането мора да го пробаме тоа. Лошо е кога човек настапува од старна на авторитет па да труби на секое без да ги објасни последиците немој да се дрогираш, немој да си промискуитетна. Човек како магнет ќе го привлечат тие работи затоа што се непознати и мистериозни за него, и не ги знае последиците од нив.