Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Како да го оневозможам десниот клик на вордпрес тема но само на некој страни пример да работи на Почетна а во маркетинг да е заклучен..

Оф топик:Не знаев кај да пишам па ај тука...
http://www.heyy.com.mk/wp/

Копијата на кајгана:tapp:
Нема некое дизајнерче бре ајде кајганаџии делов Веб и графички дизајн замре само 3-4 пишуваат :kesa:

Нема некое дизајнерче бре ајде кајганаџии делов Веб и графички дизајн замре само 3-4 пишуваат :kesa:

Ова не ќе да е за дизајн проблем нели? :_ Но пробај вака ... ова е идеја на волеј ... пошто верувам користиш javascript најди ја скриптата што ја извршува забраната и пробај пред активирање на забраната да додадеш услов во стилт if(document.title == "Маркетинг"){...забрани...}
Е сега, каде е скриптата појма немам ... WP порано го чепкав но многу работи се сменети од тогаш.

Дали има некој познавања од "Seamless 3D"и имате некоја литература

Како да ставам слика на wikipedia и како да направам ваква табела?

25478787.png

www.items.com.mk
Не е реклама но ајде да слушнам некои совети што и како да се подобри на сајтот сајдбарот и горе ке има лого не е доправено други идеи некој?што да ставам и тн...:)

www.items.com.mk
Не е реклама но ајде да слушнам некои совети што и како да се подобри на сајтот сајдбарот и горе ке има лого не е доправено други идеи некој?што да ставам и тн...:)

смени ја позадината ...
зашто се ти варива во 3бои црно-кафено-бело многу лошо некако изгледа ...
мое мислење
другото горе доле ти е ок

www.items.com.mk

Parse error: syntax error, unexpected '&' in /home/items/public_html/wp-content/themes/aristo/functions.php on line 325

Логото не ми се свиѓа ...
боите инаку добри се уклопени ..
И Follow Us .. намали ги малце .. и направи простор помеѓу логата нивни ..

Логото не ми се свиѓа ...
боите инаку добри се уклопени ..
И Follow Us .. намали ги малце .. и направи простор помеѓу логата нивни ..
ке средам..
иначе некој да помогне да ми каже како да напраам флешот да ги врти најновите постови а не вака да морам само од категории да селектирам прм едукација...

Проблем со паѓачко мени!!!

Пред се Здраво кајганџии
smile.gif

Вака сега:
-Значи имам страна и имам на страната паѓачко мени а одма под паѓачкото мени имам image slider cu3er и сега кога ке се спушти менито еден дел од менито ми го нема а друг дел го има и нешто вака изгледа
evetividi.jpg

Значи со овој проблем се зезам цели 7 дена, а доколку некој знае решение за овој проблем нека каже.
Фала ви на сите одговори!

Код:
<a><span>ХОСТИНГ</span></a>
                            <!-- drop -->
<div class="drop">
                                <span class="t"></span>
                                <div class="c">
                                    <p><strong>ХОСТИНГ ОПЦИИ</strong></p>
                                    <ul>
                                        <li><a href="Hosting-Linux.shtml">Linux</a></li>
                                  <li>
                                            <a href="Hosting-windows.shtml">Windows</a>
                                            <!-- drop -->
                                            <div class="drop">                                                
                                        </li>
                                                                    </ul>
                                </div>
                                <span class="b"></span>                            </div>
                        </li>
                      <li><a href="reseller-Linux.shtml"><span>РЕСЕЛЕР</span></a></li>                                
                      <li><a href="VPS.shtml"><span>ВПС</span></a></li>
                      <li><a href="OFFSHORE.shtml"><span>OFFSHORE</span></a></li>
                        <li><a href="Domeni.shtml"><span>ДОМЕНИ</span></a></li>
                  <li>
                            <a><span>ПОДДРШКА</span></a>
                            <!-- drop -->
                            <div class="drop">
                                <span class="t"></span>
                                                            <div class="c">
        <p><strong>ПОДДРШКА ОПЦИИ</strong></p>
<ul>
                                        <li>
                                            <a href="za-nas.shtml">За нас</a>
                                            <!-- drop -->
                                            <div class="drop">                                                                                                </div>
                                        </li>
                                        <li><a href="konetakt.shtml">Контакт</a></li>
                                                                            </ul>
                                </div>
                                <span class="b"></span>                            </div>
                        </li>
                    </ul>
                  <a href="#wrapper" class="accessibility">back on top</a>
                </div>
          </div>
            <!-- gallery -->

<div class="gallery">
              <ul class="gallery-items">
        <li class="active">
          <noscript>
          </noscript>          
              </li>
        <script type="text/javascript">
AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0','width','1000','height','299','src','CU3ER','quality','high','pluginspage','http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','CU3ER' ); //end AC code
</script><noscript><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0" width="1000" height="299">
          <param name="movie" value="CU3ER.swf" />
          <param name="quality" value="high" />
          <embed src="CU3ER.swf" quality="high" pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="1000" height="299"></embed>
          </object></noscript>
              </ul>
    <div class="control">
        <div class="swicher"></div>
        <ul class="btns">
            <li><a class="link-prev" href="#"><span>&laquo;</span></a></li>
            <li><a class="link-pause" href="#"><span>play</span><em>pause</em></a></li>
            <li><a class="link-next" href="#"><span>&raquo;</span></a></li>
        </ul>
    </div>
</div>

</div>
    </div>
</div>
    </div>
</body>
</html>
Ете ви незнам до што е проблемот :(

шо имаш меѓу менито и image sliderot ? оној дел кој се губи .. има нешто таму .. некој див или нешто ?

--- надополнето ---

упс веќе си ставил код ..

--- надополнето ---

де CSS -от пушти го ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom