Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Принуден сум да користам ПХП скрипта за испраќање на маил од старната...
Ја користев ова:
PHP:
<?php

// Fill in your e-mail address below
mail("џџџџ@gmail.com", "Poraka od stranicata", ($_POST['name'] ."\n". $_POST['email'] ."\n".  $_POST['telefon'] ."\n". stripslashes($_POST['message'])));
?>Your message has been send....
            <br />
            <form action="thanks.php" method="post">
              <div align="center">
                                <table width="337">
                                  <tr>
                                    <td width="53">Name :</td>
                                    <td width="272"><input name="name" type="text" class="box" size=40></td>
                                  </tr>
                                  <tr>
                                    <td>E-mail:</td>
                                    <td><input name="email" type="text" class="box" size=40></td>
                                  </tr>
                                  <tr>
                                    <td>Phone:</td>
                                    <td><input name="telefon" type="text" class="box" size=40></td>
                                  </tr>
                            </table>
                                 Mesage: <br>
    <textarea name="message" cols="40" rows="3" class="box"></textarea>
                                        <br>
                        <input name="submit" type="submit" class="box" value="Send" width="10px">
                </div>
                             </form>
На предходниот сервер каде не се бараше најава за смтп серверите работеше без проблем...
сега пробав вака но не праќа...
PHP:
<?php

// Fill in your e-mail address below
mail("џџџџџ@gmail.com", "Poraka od stranicata", ($_POST['name'] ."\n". $_POST['email'] ."\n".  $_POST['telefon'] ."\n". 
stripslashes($_POST['message'])));
$smtpinfo["host"] = "mail.сервер.org";
$smtpinfo["port"] = "25";
$smtpinfo["auth"] = true;
$smtpinfo["username"] = "усер";
$smtpinfo["password"] = "пасс";

?>Your message has been send....
            <br />
            <form action="thanks.php" method="post">
              <div align="center">
                                <table width="337">
                                  <tr>
                                    <td width="53">Name :</td>
                                    <td width="272"><input name="name" type="text" class="box" size=40></td>
                                  </tr>
                                  <tr>
                                    <td>E-mail:</td>
                                    <td><input name="email" type="text" class="box" size=40></td>
                                  </tr>
                                  <tr>
                                    <td>Phone:</td>
                                    <td><input name="telefon" type="text" class="box" size=40></td>
                                  </tr>
                            </table>
                                 Mesage: <br>
    <textarea name="message" cols="40" rows="3" class="box"></textarea>
                                        <br>
                        <input name="submit" type="submit" class="box" value="Send" width="10px">
                </div>
                             </form>
не сака да работи... помош ако може :)

Како да се постави Web страна на нет?

Вака сеа.. имам готова веб страна изработена во дримвивер (за во школо ми требаше). И татко ми им се испофалил на работа дека знам да изработувам веб страни:toe:, и газдата му понудил да направам за нивната фирма:nesvest: Е сеа не знам како да ја прикачам на нет, како се плаќа, колку се плаќа хостот и сл. Плс ХЕЛП!

Постојат голем број на хостинг провајдери кои нудат релативно евтини услуги. Ако сакаш некоја по препорака пиши ми ПП да не оставам тука линкови. Обично цената за една година за минимален простор е околу 600 денари. Исто постојат и бесплатни хостинг провајдери но и не заборавај ти треба домеин име таму домеин името има соодветна наставка освен во случај доколку имаш закупено домеин име со некоја официјална наставка како .com па да го поставиш на именските сервери.
Но и закупување на домеин име вршат хостинг провајдери такашто можеш да контактираш наеднаш за двете услуги.

Постојат голем број на хостинг провајдери кои нудат релативно евтини услуги. Ако сакаш некоја по препорака пиши ми ПП да не оставам тука линкови. Обично цената за една година за минимален простор е околу 600 денари. Исто постојат и бесплатни хостинг провајдери но и не заборавај ти треба домеин име таму домеин името има соодветна наставка освен во случај доколку имаш закупено домеин име со некоја официјална наставка како .com па да го поставиш на именските сервери.
Но и закупување на домеин име вршат хостинг провајдери такашто можеш да контактираш наеднаш за двете услуги.

Да ти кажам право не те сфатив :) ко прво: што е тоа домејн (имам слушнато али незз што е) и еве пример купувам хост и после што?? треба да се аплоудира страната на нет или како??
Ако можете објаснете ми поопширно..

кога ќе ти биде страната готова
уплоадираш се на серверот преку фтп

тоа можеш да го направиш со FilleZila.
е сега пред тоа ти треба да имаш купено домаин и хостинг за твојата страна.

Не сакам да не навредам , но гледам дека си голем почетник во ова
така да понекогаш треба и човек да се откаже - ако не бар дур не научиш доста повеќе околу сево ова

Не треба да се правиме нешто што не сме - и да кажуваме дека можеме да направиме нешто што неможеме :(

Поздрав

Дечко прајш веб страни а незнаеш што е Домејн ? :nesvest:

Ми треба помош во врска со флеш значи правам флеш и сега го снимам во .swf и сакам да го претворам во видео односно во . avi или некој сличен видео формат ако знае некој да помогне позззз

Го немам правено тоа досега, ама пробај со ова, верувам ќе ти заврши работа.

Го немам правено тоа досега, ама пробај со ова, верувам ќе ти заврши работа.
Јас најдов по googlе нешо али и ова ке ми врши работа ке си го симнам фала :wink:

Ми треба помош во врска со флеш значи правам флеш и сега го снимам во .swf и сакам да го претворам во видео односно во . avi или некој сличен видео формат ако знае некој да помогне позззз

Неможеш ли export како frames, и после да го склопиш во Premier или нешто слично? Само предлог, немам правено нешто вакво!

Едит: Сега проверив, во Flash CS3 има опција да експортираш секвенца слики.

Дечко прајш веб страни а незнаеш што е Домејн ? :nesvest:

Хаха, lol. И јас се чудам како ја направил.

Инаку домен е уникатен универзален пристап на интернетот до некоја локација (така би дошло, нели?).

google.com - домен
google.com - името на интернет страницата

Хаха, lol. И јас се чудам како ја направил.

Инаку домен е уникатен универзален пристап на интернетот до некоја локација (така би дошло, нели?).

google.com - домен
google.com - името на интернет страницата
Поточно: Wikipedia :)

Инаку тоа што го викаш ти (задебелено + закосено) е URL (uniform resource locator) :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom