Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Правам проект во Corel Photo Paint, сакам крајниот резултат да биде око. Е сеа, ја направив белката од окото со зеница и леќа, ама незнам како да го исенчам околу за да изгледа повистинито. Ако има некој шо се разбира нека помага :pipi:

Како да префрлам страна од статична во динамична?-.-

Објасни малку поконкретно што сакаш да направиш ... и кажи дали имаш претходно искуство да знаеме што и како да ти објасниме.

Преку кој програм се изработуваат Флеш темплејтите и преку кој програм можам да ги изменувам ??

Како не те разбрав многу кратко објаснување.

Да прашам имам проблеми при поврзување на флеш интрото со индекс страната.Ако може некоја помош како да го изведам тоа или некој туторијал фала многу.поздрав

Да прашам имам проблеми при поврзување на флеш интрото со индекс страната.Ако може некоја помош како да го изведам тоа или некој туторијал фала многу.поздрав

Што подразбираш под поврзување?
1. Можеш да ставиш испод флешот обичен линк ..продолжи...
2. Можеш во самиот флеш во последниот фрејм да ставиш getURL("xxx");

Повеќе инфо ваљда ако бидеш подетален што имаш и што точно сакаш да направиш.

Вака сеа да си прашам јас нешто ...како прво тапа сум од оваа област а кога ке се споредам со вас тука неколку тогај сум у минус ојден....него вака ..пример у дреамвјуер идеш симињап темплејт и сеа само едно не ми е јасно како да ги линкувам оние опции пример...home, galery, и нели откако ке го стаам линко кога ке кликнеш да ти излезе галерија нормално со истио темплејт..(ах ама објасни) ама мислам дека ке ме сфане некој.....знам за десен клик change link...ама не е тоа шо ми треба.Знам дека ногу глупо ви објасни ама и јас сам не можам да се сфанам ај ако некој успее да ме дешифрира нека пише.

наједноставно според мене правиш една страница и кога ќе ја завршиш таа страна го копираш кодот
отвараш од ново DW го пастираш кодот и така имаш иста страна како таа што си ја направил - е сега ти ќе си направиш измени на пример ќе избришеш нешто ќе додадеш и ќе имаш друга страна од сајтот со ист тепмлејт

:AAAAA:

Сакам да направам Веб Дизајнерско Студио.
Потребни ми се луге кој што имаат големо познавање од тоа.
Кој сака нека се пријави (нормално за пари ,но нема да добиваат пари на месец него од изработена страна!)
Се надевам дека ке се запознаеме!

Кој сака нека се пријави (нормално за пари ,но нема да добиваат пари на месец него од изработена страна!)
Ajde ke sorabotuvame imas na profilot kontakt skajp pa ako ima potreba tukasum flash ili web 3d sve mene mi odgovara od strana bidejki nesakam stalno mesto :)
:vozbud:

Добра идеја ... можеби ... но, дефинитивно погрешен пристап :)

ne odi...
<?php

function db_connect()
{
$result = new mysqli('localhost', 'book_sc', 'password', 'book_sc');
if (!$result)
return false;
return $result;
}

function db_result_to_array($result)
{
$res_array = array();

for ($count=0; $row = $result->fetch_assoc(); $count++)
$res_array[$count] = $row;

return $res_array;
}

?>
ovaa mi e konekcijata
vi teknuva nesto
?

А да пробаш дадотеката да ја сочуваш со UTF-8 енкодинг. Пиши го кодот во Dreamweaver, па потоа со Notepad (ако си на Windows) > Save As... > text.php и UTF-8 Encoding ;)

Сакам да прашам значи хтмл веб сајт направен дотеран али проблемов во различни бровсери некои работи малце се менуваат значи различни изгледи на вебсајтот како да го управам проблемов имали решеније :toe:

Се решава тоа со иф услови...
Ако е ИЕ ... тогаш ова...
Ако е мозила тогаш тоа...
прогуглај малце

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom