THE_CHOSEN_ONE
1903-2012
- Член од
- 13 август 2007
- Мислења
- 3.735
- Поени од реакции
- 1.340
Ги аплоадираше изменетите фајлови на сервер?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ги аплоадираше изменетите фајлови на сервер?
Најдобро пастирај го тука проблематичниот код.
Пробај вака...
$con = mysql_connect("localhost","user","pas");
if (!$con)
{
die('Could not connect: ' . mysql_error());
}
$db=mysql_select_db("database", $con);
mysql_query("SET character_set_results=utf8",$con) or die(mysql_error());
mb_language("uni");
mb_internal_encoding("UTF-8");
mysql_query("SET NAMES utf8",$con) or die(mysql_error());
Конекцијата да ја поддесиш да враќа UTF-8 резултати, исто такви да пишува во базата...па ќе кажиш дали ти успеа.
Видов па мн едноставно мозе да се среди знам да го направам тоа а мозе ке најдеш и на нет некоја скрипта поззз
Прашање е со што сакаш да го замениш FCK editor-от и која му е намената. Јас користам верзија компатибилна со PHP 5 (пишува и дека има постара верзија компатибилна со PHP 4, мада не се замарам со тоа, про хост си ја бркаат работата професионално и софтверот на сервер е стално последна верзијаDzish кога си веќе тука и јас да поставам прашање.
Имам направено админстративна конзола за внесување на тестови.
Се е океј кога тестовите ги внесувам јас од мојот компјутер но кога се обидува клиентот да ги внесе податоците му ги заменува карактерите со симболи (прашалници,коцки ромбови) значи без да менува ниту еден од проблематичните карактери ниту пак да додаде ново прашање само притиска "submitTest" броусерот автоматски му ги менува карактерите.
Да ја симнам постарата верзија на FCK editor или има решение со поновата.
Или па најдобро предложи достојна замена за FCK editor-от.
Друже па ако е толку едноставно. Направи едно туторијалче да видиме што како оди и ние![]()