Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Ооо добар туторијал ;) ќе прочитам, фала. А домејнот и хостот треба да ми се обезбедени претходно пред да почнам да ја правам странава или....?
--- надополнето: 25 август 2012 во 18:16 ---

Не ми кажа...дали е изводливо, дизајнот да се направи во Фотошоп и после да се интегрира во Вордпресс?

Не, можеш и на на компјутер да го работиш, инсталирај си XAMPP.
Е, ако ептен сакаш да имаш нешто уникатно... ама ако веќе некој има направено нешто налик на твоето што плаираш, повеќе ти се исплаќа да го присособиш неговото. :) Итс ап ту ју :)

Па ако зборуваме за македонскиот веб простор, ДА мислам дека ќе биде уан оф а кајнд :)

Ми треба мала помош, сакам сите овие да бидат во еден ред:

B9TWjmqy.png

Лајков само ја дупи работата, тој уствари ги спушта надолу твитер копчето и Google+ ... пробав ја да средам некако, ама тешко некако ми иде. Хелп? :)

Ќе намалиш width на копчето и тоа :) Или тргни да покажува пријателите од него, само бројката да е. :)

Ќе намалиш width на копчето и тоа :) Или тргни да покажува пријателите од него, само бројката да е. :)
Топ, средив. Фала :)

Уште ако може некој да ми најде код за Facebook Share, но во ваков стил (Ко првата или третата иконка):
UaHXP66M.jpg

Знае ли некој како се прават овие гифови

tumblr_lif1h7jbZp1qzcq51o1_r1_500.gif

И дали имаат некој посебен назив?

OMGWTFBBQ

Нема некоја посебна техкника. Можеш да го направиш со било која програма за едитирање на видеа.
Финтата е што видеото го копираш 2 пати, ако си запознат со фотоштоп 2 слоја. Долниот слој е статичен т.е правиш freeze frame. А горниот дел со маски ќе избришеш се тоа што не ти треба освен тоа делот каде што се случува анимацијата. И само со тој дел од видеото правиш loop, т.е првиот фрејм и последниит фрејм треба да се исти. :)

Инаку сега има и цел форум за видео итн па може таму да се помести постот :D Acid

некој слуцајно да не му се наога дома некоја страничка изработена во front page да ми ја позајми ми треба за во школо, Ако има некој услузен доброволец нека прати по порака, И фала многу

некој слуцајно да не му се наога дома некоја страничка изработена во front page да ми ја позајми ми треба за во школо, Ако има некој услузен доброволец нека прати по порака, И фала многу

Frong Page не верувам дека некој сеуште користи :D
Каква страна ти треба, што треба да има на неа ?

Frong Page не верувам дека некој сеуште користи :D
Каква страна ти треба, што треба да има на неа ?
Што било да има само тоа што ќе го има да е на македонски и да е и малце да е култуна пошто треба у школо да ја носам, И фала многу

Абе како да забрзам гиф анимација, 100 начини пробав ништо не помага упм :mad:

како да поврзам еден PHP фајл ( имам во него некоа проста функција да испише текст), во HTML код ? значи во HTML страна кога ќе кликнам на копче да се повика PHP фајлот. пробав со <form action=”fajl.php” method=”post”> najgore vo html-ot no koga kje kliknam na kopceto mi vika this page was not found. ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom