Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
pa nesto sli4no kako kaj jomla takvi polinja
ох... јас не ни користам joomla... :toe:
попатно види го постот на Грејвдигер.. ако не е тоа што го бараше, пиши подетално да ти помогнам :salut:

Сакам да хостирам неколку веб страни, но ми треба linux сервер....

Планирам да купам VPS од hetzner, но немам кредитна картичка, каква кредитна да отворам затоашто сеуште сум малолетен, дали постои кредитна за малолетници?

Значи, одговорете како може да отворам кредитна кратичка на мое име, иаку сум малолетен. не сакам други одгвори.

Поздрав.

Дечки, сакам да купам VPS од hetzner, но немам кредитна картичка, каква кредитна да отворам затоашто сеуште сум малолетен, дали постои кредитна за малолетници? поздрав :)

Не. Ќе мора да ја искористиш картичката на некој од твоите.

Какви полиња за едитирање? Баш и не го сфаќам прашањево... Полиња за внесување на некакви информации? Пример како што е кај Контакт формата: име, мејл, порака... ?

Какви полиња за едитирање? Баш и не го сфаќам прашањево... Полиња за внесување на некакви информации? Пример како што е кај Контакт формата: име, мејл, порака... ?
и јас не сваќам .. му пишав да пообјасни ама гледам изгледа не е заинтересиран повеќе :toe:

Можиш да имаш картичка иако си малолетен. Ќе одиш во ИК банка ќе земеш некој од твоите родители и ќе извадиш дебитна картичка. Со ова имаш можност твојот родител да те нагласи за полномошник на истата сметка, ќе ти дадат две картички едната на твое име, а другата на име на твојот родител и работата е завршена... ;) Ако несакаш твојот родител да ти буричка на сметката едноставно скрши ја и повторно проблемот е решен хехе... Позз

Можиш да имаш картичка иако си малолетен. Ќе одиш во ИК банка ќе земеш некој од твоите родители и ќе извадиш дебитна картичка. Со ова имаш можност твојот родител да те нагласи за полномошник на истата сметка, ќе ти дадат две картички едната на твое име, а другата на име на твојот родител и работата е завршена... ;) Ако несакаш твојот родител да ти буричка на сметката едноставно скрши ја и повторно проблемот е решен хехе... Позз

Хмм.. јас пред скоро една година сакав да извадам така, ама во НЛБ и не даваа... За ИК Банка не знам, али за секој случај може да иде со родител да праша.

Јас така имав изваено додека бев малолетен. Тоа беше пред 4 години сега незнам како e... :|

<form>
Име: <input type="text" name="Fname" /><br />
Презиме <input type="text" name="Lname" /><br />
</form>

Колку што разбрав ова го бараш :) позз

ако може некој да ми прати тут како да направам динамичен сајт или cms

Братче барај на јутуб како да инсталираш јоомла на некој сервер и со неа си правиш динамичен сајт со неколку кликови....;) Решен проблем

ако може некој да ми прати тут како да направам динамичен сајт или cms

Моја препорака ти е WordPress, многу полесен е за уредување и развој на сајт отколку Џумлата. Плус добро е оптимизиран.
А за како се инсталира и се што ти треба имаш на WordPress Македонија, а за да не луташ може да почнеш од Лекција 1: Инсталирање на WordPress и иди даље. Ако имаш нешто нејасно имаш на форумот тема за WordPress прашај си.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom