Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дечки еве и јас покушавам да дизајнирам веб страна, па сакам да ставам симбол на веќе формираната страна со тоа што симболот ми е буквата Т во круг. Е сега сакам да ми каже некој како тој симбол јас да го направам проѕирен за да бојата на страната се гледа во позадина.

Здраво дечки еве и јас покушавам да дизајнирам веб страна, па сакам да ставам симбол на веќе формираната страна со тоа што симболот ми е буквата Т во круг. Е сега сакам да ми каже некој како тој симбол јас да го направам проѕирен за да бојата на страната се гледа во позадина.

Избриши го бекграунд леерот во PS и сними го како .png формат ....

Ај сега да ми хелпнете малце ..
Имам веб-сајт, кој перфектно си функционира во Firefox, Opera etc.
Во IE прикажува - скроз на скроз бланк сајт.
Е и ова не го очекував од ИЕ.
Поздрав ...

Избриши го бекграунд леерот во PS и сними го како .png формат ....

Фала друже успеав.

Е сега ме интересира како се прави втора страна, значи првата страна ми е готова и сега сакам да ставам втора страна па како тоа се прави, ако е опширно кажете некој туториал :)

Кај мене се отвара и на мозила и на ИнтернетЕксплорер-7ца:wink:
до твојот ИЕ е нешто.
Бај д уеј убава страна ми се свиѓа дизајнот:motor:

Кај мене не го отвара со 7 е, што е проблемот?

Ми треба помош мала. Имам блог, www.goalvision.blogspot.com, ама сакам малце темплејтот да го раширам малце налево и надесно за да стам реклами, ај некој ако може да ми помогне. :)

Имам една хтмл страна.Може ли некако еден дел од нејзе да биде со UTF - 8 енкодинг а друг дел со Cyrillic(windows-1251") ? Бидејки имам два кирилични текста каде што едниот работи со едниот енкодинг а другиот текст со другиот енкодинг.Неможе двата текста наеднаш да работат со ист енкодинг

Имам една хтмл страна.Може ли некако еден дел од нејзе да биде со UTF - 8 енкодинг а друг дел со Cyrillic(windows-1251") ? Бидејки имам два кирилични текста каде што едниот работи со едниот енкодинг а другиот текст со другиот енкодинг.Неможе двата текста наеднаш да работат со ист енкодинг

најлесен начин едниот текст направи го во <iframe>

Ај ке пробам некако со тоа.Иначе конкретно за следново се работи : Имам џумла сајт, а кирилицата на џумла добро се покажува само ако е енкодингот UTF-8. Напишав моја скрипта во PHP каде што чита кирилични податоци од txt фајл и ја инклудирав таа скрипта во џумлата. Тие податоци од фајлот ги покажува добро само ако енкодингот е Cyrillic.
Па мислев да не има некоја финта во хтмл-от да ги конвертирам и да бидат со UTF 8

Ај ке пробам некако со тоа.Иначе конкретно за следново се работи : Имам џумла сајт, а кирилицата на џумла добро се покажува само ако е енкодингот UTF-8. Напишав моја скрипта во PHP каде што чита кирилични податоци од txt фајл и ја инклудирав таа скрипта во џумлата. Тие податоци од фајлот ги покажува добро само ако енкодингот е Cyrillic.
Па мислев да не има некоја финта во хтмл-от да ги конвертирам и да бидат со UTF 8

Има фината во php :) http://algoritmi.mkd.net/?p=40#more-40

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom