Некои работи е подобро да останат недоречени?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Да боље е да останат недоречени оти оној кој превише објаснува ќе помислат како да се правда за нешто.

Зависи од ситуацијата и од тоа за што се работи во неа.
И се е до карактерот на партнерот, треба да знаеш како би го прифатил/а тоа што ќе му го кажеш. Зошто многу често се случува ќе кажиш нешо ама партнерот да не го сфати на начинот на кој ти што мислиш,туку на некој сосема трет и да дојди до проблеми.
Или пак едноставно за некои работи се нема храброст да се кажат в лице..

Во принцип секогаш е подобро да се каже вистината,да нема недоречени,матни работи,али ретко кој е подготвен и сака да слуша работи кои не се многу пријатни за слушање.

Затоа повеќето одат на варијанта премолчување,која оди во прилог на двете страна.Таа што премолчува ќе има можност да си остане во добри односи со другата,а другата пак,нема да мора да си го сменува мислењето(на полошо,нормално:))за страната која премолчува.

Да боље е да останат недоречени оти оној кој превише објаснува ќе помислат како да се правда за нешто.

Ne se soglasuvam so ova!! Poubavo e se da rascistis so vreme. Da mu kazes na covek vo lice, otkolku pozadi grb! A toa ne e pravdanje , tuku ogovaranje!!
Zelezoto dodeka e vrelo se kova!!:helou:

поптполно искрен да бидеш и тоа не е убаво јас имам голем јазик и за све зборам со партнерот и некогаш може да треснам некоја работа шо тој ја напрвил од што бил исплашен..... а јас на тоа да се насмеам и да искоментирам шо му паѓа многу тешко по тоа така да научив дека некои работи треба да останат недоречени само за да не го повредам другиот со моето дрдорење

многу е боље некои работи да останат некажани ( пример во однос на прекин на врска )....некад немора све да се каже и да се нацрта на некој зш вака или зш така.Ако е паметен тој и самиот ќе укапира што како,иако повеќето се прават луди и телиња па сакаат све да им биде кажано...една од мааните кај дечките шо ме вадат од такт е оваа.:salut:

И премногу искрен да бидеш пак не чини ЗА ЖАЛ ! (цитирав од Анабел)
некад колку и да си искрен некој не го цени тоа и не му значи, во некој случаи се кааам што сум кажувал се и сешто зашто не вредело :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom