Приватни WoW сервери

• Креатор на темата Креатор на темата BliND
  • Време на започнување Време на започнување
flix da ne pretera malku so konfiguracijata.... za da napraes wow server ti treba emulator.. ima MangoS , Dark's Repack, Azumi . Ja preporacuem Mangos. Preku toj emulator si imam napraeno svoj server i si gi praem questojte samo.

Да те поправам:

FLiX напиша:
Abe luge server dali imate pojma so znaci toa.
Aj min konf ke vi kazam sto vi treba

Prvo procesor Intel Xeon ili AMD Opteron
potoa nad 2 gb ddr-ram najmalku serverite imat i po nekolku TB (хахаха, максимум е 24 гига мислам, ама за WoW доста ти се и 2-4)
Potoa najmalku 1 GB hard disc (Толку тежи ворлд серверот, али затоа хардот мора да биде SCSI обавезно)
Konekcija najmalku 2 mbps preporaclivo e 5-10 mbps UPLOAD, download не е битно колку имаш
itn itn
i nalet toa treba nekoj еднаш неделно da go odrzava, da updajtova, so ne
najbo igrajte si na tie sto se.
Da vi preporacam najdobar piratski e Gore taka mislam se vikase, skoro ist e ko orginalen, mnogu malku raboti ima samo so ne rabotat.

de be nejkam ja sto dushi na serverot mene mi e za ushe 2ca drugari da igrame da se pleskame

da se zaebavame be:D
i koj se programi mi trebaat i od kaj da gi najdam shorty?
:zlo:

Luge jas kazvav konfiguracija za salam server min 100 dusi da krepi.

и се случи ли нешто? направи ли некој сервер?

lele anonimen kasno vidof postot. ti prativ pp

Shorty напиша:
flix da ne pretera malku so konfiguracijata.... za da napraes wow server ti treba emulator.. ima MangoS , Dark's Repack, Azumi . Ja preporacuem Mangos. Preku toj emulator si imam napraeno svoj server i si gi praem questojte samo.
Mangosot e gjubre bidejki ne mozes da si editiras nisto. Jas igrav na eden Mangos i se rabotese(questovi, i takvi raboti) no koga se najdese nekoj bug ne mozese po nikoja cena da se smene toa. Adminot kolku probuva no nikako da se saveira. Zatoa ne e preporaclivo mangos za ako sakate da go pravete custom. Za blizz e ok ama za dodavanje i odzimanje raboti e gad

lol nemat sanasi, igram WoW na originalen server, a + kolku mozet da se soberet na privaten? 20 maksimum... no way man

Не е точно јас не се вадам од компјутер на ОРИГИНАЛНАТА Воф па има 200 луѓе онлине одете на страната www.wow.zona.ba па видете таму шо и како јас играм на тој сервер добар е добар е!!!

А за серверот тоа е друга работа за тоа треба МНОГУ јака машина:toe:

абе 10 или 100 мб конекција да имаш може 200 луге да играат за тепење време :salut:

па да направиш WoW сервер, ај има шанси да направиш, ама ти треба сервер, за којшто треба пари да плаќаш, и плус на истиот ќе треба минимум еден "Gamemaster" да седи по цело време за да го контролира. :)

ednostavno neli kupi si oficialna i ne se maci

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom