Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
да не знае некој дали сеуште има на факултети сајтот листи на примени кандидати со поени ми треба општо за повеќе факултети не конкретно барав ама неуспеав да го најдам

Ми треба помош ако некој ги знае скратениците за вид на образование,пример:
Средно-ССС,(ми теба за сите почнувајчи од основно до магистар )?
И со кој степен се обележуваат,пример ССС III/IVстепен и сл.?

Дали при упис на факултет (додипломски) намалуваат поени заради намалено поведение во некоја од годините во средно ?

Една моја другарка сака да се запиши на мегународниот славјански факултет во битола па сака да знае дали е признат и надвор од македонија, и дали е лошо ако паузира една година? :)

Чисто од интерес прашувам: Дали во регионов некаде има факултет каде што може да се учи спортска психологија или да се магистрира во таа насока? Дали некој има учено нешто во врска со ова? Конкретни линкови од факултети низ Европа се исто така добредојдени.

Da ve prasam dali mozam da se zapisam na praven fakultet vo skopje so 68 boda? ne e vazno koja kvota.

Na pravni studii planiram.
У државна нема шанси да влезеш, у приватна би требало, али не е сигурно, ипак секоја генерација е различна. Од мојава генерација знам неколку што влегоа со твојот просек, такада затоа викам дека би требало да влезеш. Примаат бајаги луѓе у секој случај, тоа ќе те извади.

Ако запишуваш втор факултет а еден веќе имаш завршено кои услови треба да ги исполнуваш за да не плаќаш државна квота? Знам нешто се вртеше по вести одамна втор факултет бесплатен ама ова она...

За од ДИВ да земеш исписница треба да поднесеш барање?

Ако запишуваш втор факултет а еден веќе имаш завршено кои услови треба да ги исполнуваш за да не плаќаш државна квота? Знам нешто се вртеше по вести одамна втор факултет бесплатен ама ова она...
http://www.dnevnik.mk/?ItemID=1A9BA568C8500946822330E98FB1B780
Некако нејасно ми е напишано. Инаку имав цимер што лани во септември запиша втор факултет психологија, а имаше прв социјална политика. Не знам дали имаше просек, ама колку што знам тие од социјална работа и политика цели се десетки. Муабетот ми е, не плаќаше партиципација, му признаваа одредени испити, од 5 во семестар 3 му се важеа за положени од првата програма.

Би ве замолил некој кој има така одпојќе време да ми објасни каква е постапката за упис на факултет, ова година сум матурант па така да би сакал да знам како оди, да не сум глуп :) Сакам и да знам колку финансиски средства се потребни од прилика за студирање во друг град а колку во сопствен, колку се плаќаат семестарите во државна квота, колку приватно, што треба за да те примат во студенски дом и колку кошта? Благодарам однапред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom