Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дали постои средно училиште за полиција или полициски смер во друго училиште? :)

дечки кај кажете мислење, препораки за техничкиов факултет битола-отсек информатика..критики,пофалби и др
фала

На МРТ рекламираат факултети и спомнаа еден што ми привлече внимание - Факултет за информатички системи, визуелизација, мултимедија и анимација. Јас во темата ФИНКИ прашував за ваков факултет ама некои ме исмеваа. Ме интересира каде има ваков факултет и дали е државен или приватен?
Faculty of Information Systems, Visualization, Multimedia and Animation
Универзитет Св. Апостол Павле - Охрид

каде можам да полагам
Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang и Deutsch als Fremdsprache ? полагал ли некој од тука? и кога се термините да не‘ знаете? фала :D

ДСХ се полага и организира од самите универзитети во Германија. Во Македонија може да полагаш само ТестДАФ

http://www.testdaf.de/teilnehmer/tn-testzentrum.php?tz=438

Кој е четврти степен на образование?

Преку кој смер од ФИНКИ ќе можам да се бавам во иднина со мултимедија и дизајн/графика?

Мене ме интересира дали на ДИФ има смер за фитнес тренер?

На економски смер е-бизнис со 75-6 поени ке ме примат ? Зборам за приватна квота државна секако нема ..

Дали некој е информиран за купување на оргинал диплома на Тетовски Универзитет за медицинска сестра? Слушнав дека можело да се плати, и да се оди само на неколку испити.

знае ли неој од прилика по колку луѓе конкурираат на ФЕИТ (хардверско инженерство и електроника) и малце да подразјасни за самиот смер? што можеш да работиш тешко лесно .....?

Дали некој е информиран за купување на оргинал диплома на Тетовски Универзитет за медицинска сестра? Слушнав дека можело да се плати, и да се оди само на неколку испити.
Може. Конкретно имам слушнато од болничарки дека се купува и таква диплома за да ги унапредат како медицински сестри, а со тоа и повисока плата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom