Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
A kako ne ja poddrzuva MPC? Kazi mi na koj nacin? So protivenjeto na crkvata na plostad? A koja vlast go izgradi Soborniot Hram vo centarot vo Skopje?

aj gotovo sega sve mi e jasno.....trk na moda i ubavina.

proekt veronauka...go podrzava li branko?

ako ne zosto podrzuva proekt vrzan so veronaula za GPC otvaranje teolosko skolo? ))))))

Бране со свои раце. :toe:

Ne glumi ludilo.. znaes za sto zboruvam. Ako SDSM e protiv MPC nemase da gradi crkvi.

aj gotovo sega sve mi e jasno.....trk na moda i ubavina.

proekt veronauka...go podrzava li branko?

ako ne zosto podrzuva proekt vrzan so veronaula za GPC otvaranje teolosko skolo? ))))))

Vo Ustavot ubavo pisuva deka Drzavata i Crkvata se odvoeni. Privatno ili so sredstva od Crkva/Dzamija/ Sinagoga, moze da se odrzuvaat casovi po veronauka, no nema da se odrzuvaat vo Drzavni ucilsta so Drzavni pari.

Sigurno si go procital Ustavot barem ednas.

I znam deka go razbirate site toa, no mnogu e polesno da se poednostavi rabotata i da se rece, tie i tie se protiv veronauka.

Ne glumi ludilo.. znaes za sto zboruvam. Ako SDSM e protiv MPC nemase da gradi crkvi.

Пак оф-топици, ама нема врска.

Црква „Св. Климент Охридски“ - Скопје
Врз основа на проектот што го подготви архитектот Славко Брезовски, изградбата почна на 23 април 1972 осветувањето е извршено по повод 1150 годишнината од раѓањето на патронот, св. Климент Охридски на 12 август 1990 во времето на Архиепископот Охридски и Македонски Господин Господин Гаврил.

Бранко Црвенковски
Во април 1991 година Црвенковски бил избран за претседател на Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија. На 5 септември 1992, тој станал вториот премиер на Република Македонија по нејзиното осамостојување од Југославија.

Социјалдемократски Сојуз на Македонија
Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ) е една од најголемите политички партии во Република Македонија. Формиран е на 20 април 1991 и е наследник на Сојузот на комунистите на Македонија

И сега на крајот Бране ја направил црквата, нели. Или СДСМ?

П.С.
Ова е последен пат да одговарам на оф-топик за оваа тема. Доволно далеку се отиде...

Vo Ustavot ubavo pisuva deka Drzavata i Crkvata se odvoeni. Privatno ili so sredstva od Crkva/Dzamija/ Sinagoga, moze da se odrzuvaat casovi po veronauka, no nema da se odrzuvaat vo Drzavni ucilsta so Drzavni pari.

Sigurno si go procital Ustavot barem ednas.

I znam deka go razbirate site toa, no mnogu e polesno da se poednostavi rabotata i da se rece, tie i tie se protiv veronauka.

Ова го видов подоцна.
Успеа да се демантираш самата со својот пост. СДСМ немаше да гради цркви - државата и црквата се одвоени. :toe:

Пак оф-топици, ама нема врска.

Црква „Св. Климент Охридски“ - Скопје
Врз основа на проектот што го подготви архитектот Славко Брезовски, изградбата почна на 23 април 1972 осветувањето е извршено по повод 1150 годишнината од раѓањето на патронот, св. Климент Охридски на 12 август 1990 во времето на Архиепископот Охридски и Македонски Господин Господин Гаврил.

Бранко Црвенковски
Во април 1991 година Црвенковски бил избран за претседател на Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија. На 5 септември 1992, тој станал вториот премиер на Република Македонија по нејзиното осамостојување од Југославија.

Социјалдемократски Сојуз на Македонија
Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ) е една од најголемите политички партии во Република Македонија. Формиран е на 20 април 1991 и е наследник на Сојузот на комунистите на Македонија

И сега на крајот Бране ја направил црквата, нели. Или СДСМ?

П.С.
Ова е последен пат да одговарам на оф-топик за оваа тема. Доволно далеку се отиде...

:) OF majcicke.. :)

Jas kako sto pametam inace.. Soborniot Hram e osveten '90. Ako ne si znael, prvo se osvetuva zemjisteto, a potoa se gradi. Koj bese vo prvata vlast posle osamostojuvanjeto? Vednas posle '90ta, za kogo ostana izgradbata na samiot objekt?

Kazi mi ti mene dali e mozno, vikam, samo dali e mozno, deka nema SDSM nisto protiv Makedonskata Pravoslavna Crkva?

:) OF majcicke.. :)

Jas kako sto pametam inace.. Soborniot Hram e osveten '90. Ako ne si znael, prvo se osvetuva zemjisteto, a potoa se gradi. Koj bese vo prvata vlast posle osamostojuvanjeto? Vednas posle '90ta, za kogo ostana izgradbata na samiot objekt?

Kazi mi ti mene dali e mozno, vikam, samo dali e mozno, deka nema SDSM nisto protiv Makedonskata Pravoslavna Crkva?

Реков нема да одговарам на оф-топик, ама ете....

Јас не реков дека СДСМ е против МПЦ.
Ти рече "A koja vlast go izgradi Soborniot Hram vo centarot vo Skopje?", а годините во мојот пост покажуваат кој можел да го изгради - Комунистичката Партија на Македонија (која постоеше до 20 април 1991 година) според тебе го изградила храмот, значи тогаш не постоела одвоеност од државна/црковна власт. Храмот е осветен на 12 август 1990. Годините нешто не се поклопуваат за СДСМ да го изградила храмот. А ако го изградиле тогаш треба да се осудат бидејќи ја мешаат црквата со државата.

Ова го видов подоцна.
Успеа да се демантираш самата со својот пост. СДСМ немаше да гради цркви - државата и црквата се одвоени. :toe:

http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2650&stID=46495

Храмот е изграден благодарение на повеќе добротворни прилози на народот од земјава и од иселениците.

Не со државни пари.

п.с. иначе бил готов во ’90, но тоа е уште поконтрадикторно, ако се земе во предвид, дека многумина од вас тврдат дека комунистичка Југославија била против црквата, многу повеќе одошто денешен СДСМ (за кого велите дека е составен од деца на комунисти).

http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2650&stID=46495

Храмот е изграден благодарение на повеќе добротворни прилози на народот од земјава и од иселениците.

Значи не го изградиле ниту КПМ, ниту СДСМ, ниту Бранко Црвенковски? Така?

А ти предходно рече:

Значи не го изградиле ниту КПМ, ниту СДСМ, ниту Бранко Црвенковски? Така?

А ти предходно рече:

Еве ќе парафразирам: Ако СДСМ, како партија, е против Македонската Православна Црква, дали ќе дозволеше изградба на Црковни Храмови во времето додека беа на власт?

Сега ќе направам една моронска работа - ќе се цитирам самиот себеси.

Јас не реков дека СДСМ е против МПЦ.

И ако сакаш да зборуваш за односите СДСМ-МПЦ отвори тема. За мене овој оф-топик е case closed.

Сега ќе направам една моронска работа - ќе се цитирам самиот себеси.

Се извинувам, ако тоа не го мислиш ти. Тогаш сепак ова останува како мој одговор на сите оф-топик постови, на членови на форумот кои го мислат тоа.

Што има врска односот СДСМ-МПЦ со пропагандата што ја фураше Геровски на А1

Propagandite se vo nivnite glavi.Se drugo e realnost.

Пропагандата на Геро е во нашите глави? А се друго е реалност? Што друго е реалност? Жива метафизика. Малку забегуваш накај филозофија или немаш што да кажеш за Героски?

Пропагандата на Геро е во нашите глави? А се друго е реалност? Што друго е реалност? Жива метафизика. Малку забегуваш накај филозофија или немаш што да кажеш за Героски?

Не знам.... мене искрено Геровски ми изгледа единствено како противник на политиката која ја водат властите, а не како антимакедонска. Како на секој “удар“ на владата, тој возвраќа со “контра-удар“.

Малку е и арогантен... ама малку, но мене ме замислува, што всушност се крие во неговата арогантност? Да не случајно испадне на крај (не само за темава, туку општо за неговите ставови): Ај толд ју соу!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom