Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Во рамки на оваа држава НЕМА! Има надвор од неа, некаде надвор, далеку од Балканов... Ова прчвара тука, кој дошол ебал, турил кур, си играл курташак... Нема АИР!

BYE-BYE :helou:

Весник кој го дели бесплатно, блог кој никој не го чита (не дај боже некој коментар да стегне), неделник кој вреди само за потпалување печка.
Имам со Фокус пробано, не иде. Мрсна е хартијата за потпала, чади. Ако е и оваа иста, џабе е.
Сите патриоти кои тука серете, каде бевте 1903, каде бевте 1941... А сега ќе серете за Геро :helou:
Тогаш не сме биле планирани ни како фетуси :)

Go imam vesnikot pred mene. Na naslovna stoi:

Laze li nekoj deka Kokino e drevna opservatorija?

Vo tekstot, megju drugoto, pisuva i za toa deka Kokino, od strana na drzavata e zastiteno pod kategorija "kulturen predel", vo kogo vleguvaat dve sodrzini, vulkanskite karpi i geoloskite segmenti so prirodnata okolina, kako i bronzeno-dropskata naselba koja se naogja tamu.
Drzavata seuste ne se osmelila odlucno da zastane zad tvrdenjeto deka Kokino e megalitska opservatorija.

Англичаните од пет камења направија светска атракција и никој не прашува дали така и навистина било а тука од нешто што евидентно може да се рекламира и популаризира се саботира од внатре.

Место ум лејка!

Англичаните од пет камења направија светска атракција и никој не прашува дали така и навистина било а тука од нешто што евидентно може да се рекламира и популаризира се саботира од внатре.

Место ум лејка!

:) Не знам, но веројатно тие “5 камења“ во Англија ги испитуваше некој дали навистина се направени од човечка рака. Кај нас, за Кокино, сеуште се чека на испитување од УНЕСКО, а НАСА се потпира единствено на истражувањата на Македонските археолози и сеуште не направила увид на лице место.

Без разлика и тоа, можеби Кокино е Опсерваторија, но ништо не е готово додека не е готово, а и според нашата влада, не е готово, бидејќи и самата не се произнела дека Кокино е мегалитска Опсерваторија.

Go imam vesnikot pred mene. Na naslovna stoi:

Laze li nekoj deka Kokino e drevna opservatorija?

Vo tekstot, megju drugoto, pisuva i za toa deka Kokino, od strana na drzavata e zastiteno pod kategorija "kulturen predel", vo kogo vleguvaat dve sodrzini, vulkanskite karpi i geoloskite segmenti so prirodnata okolina, kako i bronzeno-dropskata naselba koja se naogja tamu.
Drzavata seuste ne se osmelila odlucno da zastane zad tvrdenjeto deka Kokino e megalitska opservatorija.

Канческа-Милевска: Кокино приоритет во програмата на Министерството за култура за годинава

- Сакам да информирам дека е добиен одговор и оти локалитетот е влезен во првата фаза од листата за акредитација на УНЕСКО што е од големо значење за локалитетот и за економскиот развој на околните места, рече Канческа-Милевска.

http://www.idividi.com.mk/vesti/makedonija/530749/index.html

http://www.kokino.org.mk/pocetna.html

:) Не знам, но веројатно тие “5 камења“ во Англија ги испитуваше некој дали навистина се направени од човечка рака. Кај нас, за Кокино, сеуште се чека на испитување од УНЕСКО, а НАСА се потпира единствено на истражувањата на Македонските археолози и сеуште не направила увид на лице место.

Без разлика и тоа, можеби Кокино е Опсерваторија, но ништо не е готово додека не е готово, а и според нашата влада, не е готово, бидејќи и самата не се произнела дека Кокино е мегалитска Опсерваторија.

Чекај ти друг да ти ги среди и верифицира работите па можеби твоите внуци и ќе дочекаат.

Што па толку се знае за Стоунхенџ конкретно? Неколку големи камења наредени во круг и направија светска атракција. Никој не знае конкретно ни за што ни како се користеле. Прикаската се продава.

Ама нив ги бива да си ги изрекламираат работите и не се саботираат одвнатре.

Канческа-Милевска: Кокино приоритет во програмата на Министерството за култура за годинава

- Сакам да информирам дека е добиен одговор и оти локалитетот е влезен во првата фаза од листата за акредитација на УНЕСКО што е од големо значење за локалитетот и за економскиот развој на околните места, рече Канческа-Милевска.

http://www.idividi.com.mk/vesti/makedonija/530749/index.html

http://www.kokino.org.mk/pocetna.html

Но се уште не е готово. Нели?

Чекај ти друг да ти ги среди и верифицира работите па можеби твоите внуци и ќе дочекаат.

Што па толку се знае за Стоунхенџ конкретно? Неколку големи камења наредени во круг и направија светска атракција. Никој не знае конкретно ни за што ни како се користеле. Прикаската се продава.

Ама нив ги бива да си ги изрекламираат работите и не се саботираат одвнатре.

Аха да, Застанал, Џони и рекол: дис ис вери импортанд, мејд бај мен, ај ноу, анд ју ол вил ексепт дет!!! Не бе чоек, па испитал некој Археолог, веројатно... многу арехелози и хемичари и физичари...

Аха да, Застанал, Џони и рекол: дис ис вери импортанд, мејд бај мен, ај ноу, анд ју ол вил ексепт дет!!! Не бе чоек, па испитал некој Археолог, веројатно... многу арехелози и хемичари и физичари...

Абе се ти знаеш, како е и како треба да биде :icon_lol:.Ти си изгледа од оние жени што на секое прашање прво одговраат со не.

Ако ти е целта само да контрираш на секој пост без да читаш или размислиш што се мачам да ти објаснувам?

Терај како мислиш дека треба и внимавај да не те изеде самодеструкцијата :smir:.

Пробај со google.com

Па мислам дека имаш се наведено во линкот.

Доколку немало апликација, немаше воопшто да ја поминеме првата фаза. Веројатно и во УНЕСКО си има процедури и критериуми.

Од официјалната нивна страна:

Properties submitted on the Tentative List:

Archaeo-astronomical Site Kokino

Незнам што воопшто спориме...:toe:

Абе се ти знаеш, како е и како треба да биде :icon_lol:.Ти си изгледа од оние жени што на секое прашање прво одговраат со не.

Ако ти е целта само да контрираш на секој пост без да читаш или размислиш што се мачам да ти објаснувам?

Терај како мислиш дека треба и внимавај да не те изеде самодеструкцијата :smir:.

Абе не е ова ни само мој став. И владата не рекла дека е Кокино опсерваторија. Па што не му го кажеш ова на Груевски, место мене,

Абе не е ова ни само мој став. И владата не рекла дека е Кокино опсерваторија. Па што не му го кажеш ова на Груевски, место мене,

А што е поентава со Владава, тоа ли е финтава со Геро, да се протне некоја анти-владина нота?

Кој е компетентен да дава оценки, Археолошкиот институт или политичарите?

Во апликацијата на Министерството за Култура ти е наведено како аплицираме за регистрација во УНЕСКО:

Justification of Outstanding Universal Value

The megalithic observatory "Kokino" represents a unique outstandingly well preserved site from Bronze Age in South East Europe, testimony for the human creative genius in the usage of a specific natural resource for satisfying the vital needs and beliefs. It is significant as:
  • Ancient observatory and
  • Holy mountain.
Submited by:
Ministry of Culture of the Republic of Macedonia - Cultural Heritage Protection Office
http://whc.unesco.org/en/tentativelists/5413/

Не се брукај подобро, перфидно некоја Героштина да протнувате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom