Macedonia>>Europe
Faster Than Light
Ако се сметате за посебна нација во тоа изродничкото дувло да, и гебелсови третмани не би ми сметале, пошто поголема штета и од комшиите ни имате нанесено на нас Македонците.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако се сметате за посебна нација во тоа изродничкото дувло да, и гебелсови третмани не би ми сметале, пошто поголема штета и од комшиите ни имате нанесено на нас Македонците.
Абе ајде...кога си така реален веќе, Косово го признаваш за независна држава?СДСМ ти ја нуди реалноста, Грујо фикцијата
Твое е да избереш, можеш да се ложиш на антика но утре кога ќе ти го спопикаат нема да ти помогне ни домача ракија 55%о. Така да бате реалноста е една а желбите се други, и ја сакам Србија да е до Карлобаг ама јебига си остана до Бања Лука.
Или па сум имал 10 години.Што би значело дека таквите ко тебе ги немало кога се направила штетата или пак си немал муда да излезеш и да се спортиставиш. :smir:
Може линков да има дел од одговорите..остајте пљуцкање....има ли некој некаков линк со објаснувањето на NASA за Кокино и како е евидентирана локацијата како праисториска опсерваторија????????.....башка слушам насловот е: КАВГА НА МАКЕДОНСКИТЕ АСТРОНОМИ ???
...а за овој основачот на македонското независно новинарство??? нема проблем...слика има ..фалат уште 120.000 евра......![]()
Абе ајде...кога си така реален веќе, Косово го признаваш за независна држава?
Или па сум имал 10 години.
Ako smeam i jas da se priklucam , bas me interesira spored koj kriterium ke bide procenuvano predavstvoto i dali toa ke bide kriterium negde zaveren ili toa ordata sama ke si pro:uvo:ceni?
Ти изгледа заклучоците ги носиш откако ќе прочиташ 2 реченици. Јас јасно и гласно кажав од првиот пост.Овде ќе останам без коментар од едноставна причина што не би паднал на твое ниво.
Па така напиши, прецизно и читко.
Да се знае дека ПП после непревземањето мерки од страна на власта, правтада ја зема во свои раце.
На пример, овде имаш пун к..ац на бунтовници и патриоти, но работата е што нивното дејствување се врзува исклучиво преку драпање муда по форуми, па затоа не би сакал да помислам дека си само уште еден од нив.
P.S.
Со нетрпение ги очекувам твоите понатамошни чекори по ова проблематика.
P.P.S.
Околу текстот, нормално,ќе се произнесам откако ќе го прочитам.
А сам ли си ти ??
Нема ли такви ко тебе ?
Каде бевте ??
Или сега форумиве ве охрабрија ?
Косово не е независна држава док Србија не одлучи така.
Mozebi nekoj sega pocnal da gi okurazuva,bas taka.. pa neli skoro se bea slikale so pistolcinja,ova ona..da ne se ovie istive od slikickite ?
![]()
Па види сега да ти кажам нешто, како што твојата иронија е во одбрана на „слободата на говорот“ и од друга страна ја етикетира „ордата“ по истите принципи ордата ќе одлучи дека и се загрозени интересите.
Како што јас реков дека сносам одговорност за напишаното, така исто и тие треба да сносат одгвороност за пропагандата, за која, за среќа, има модерни учебници кај што се укажавуа и многу лесно се препознава. Поготово уште полесно за тие служби на кои тоа им е задача.
Доколку државата не е спремна, се плаши или смета дека тоа треба да помине неказнето, тогаш јас не сметам така, пошто таа пропаганда врши директен напад на моите сетила, врши несигурност кон моите сонародници и едноставно ги силува моите перцепции...
Ти изгледа заклучоците ги носиш откако ќе прочиташ 2 реченици. Јас јасно и гласно кажав од првиот пост.
А што се однесува до текстот и тоа не си го разбрал. Не е проблем текстот. Текстот е некоја дрн дрн јариња приказна, за нешто што е светски признато и неможе да се побие. Проблемот е пак еве заради тебе ќе повторам, маркетиншкото поставување на одреден дел од текстот во пропагандни цели, на јавни медиуми, непречено, при совет за радио дифузија за кој давам јас пари (и сите).
Бујрум, го знаеш проблемот изјасни се...
Абе стварно незнам од која причина не излегле на протести кога едноокиот ни наметна "привремено" име, може да ми текнат сега неколку причини ама ај да не одиме оф топик веќе и ќе кажам дека тоа е ограмна грешка макар и да сме биле изманипулирани за наводно привремено решение. Поентата ми беше дека си пристрасен и работите ги гледаш од твоја страна-српска и за српска корист. Ако им се лутите на ДПМНЕ за признавњето на Косово и ако мислите дека комуњарите немаше да го направат тоа тогаш стварно слабо ги сфаќате работите. Па нели беше ти тој прееска што тврдеше дека 50% од Црна Гора се Срби? Кога вие сами сте си го признале Косово што очекуваш од нас? И пак ќе ти кажам знам дека да се прашуваа Македонците, Косово не требаше да се признае никогаш од наша страна, а требаше признавањето да се користи како наш политички адут за контра уцени против Србите... барем според мое мислење.А сам ли си ти ??
Нема ли такви ко тебе ?
Каде бевте ??
Или сега форумиве ве охрабрија ?
Косово не е независна држава док Србија не одлучи така.
Викаш алкаида ги обучава, тие со пиштолчињата ми личеа на Осама у малде дане :pos2:
Па незнам, како ги нарекуваш оние кои за одредена цена и родената мајка би ја напишале како ороспија, моралисти можда ?A kako ti bi gi narekol onie sto jas gi vikam orda, a sto povikuvaat na linc? deca na mirot? :uvo:
Абе стварно незнам од која причина не излегле на протести кога едноокиот ни наметна "привремено" име, може да ми текнат сега неколку причини ама ај да не одиме оф топик веќе и ќе кажам дека тоа е ограмна грешка макар и да сме биле изманипулирани за наводно привремено решение. Поентата ми беше дека си пристрасен и работите ги гледаш од твоја страна-српска и за српска корист. Ако им се лутите на ДПМНЕ за признавњето на Косово и ако мислите дека комуњарите немаше да го направат тоа тогаш стварно слабо ги сфаќате работите. Па нели беше ти тој прееска што тврдеше дека 50% од Црна Гора се Срби? Кога вие сами сте си го признале Косово што очекуваш од нас? И пак ќе ти кажам знам дека да се прашуваа Македонците, Косово не требаше да се признае никогаш од наша страна, а требаше признавањето да се користи како наш политички адут за контра уцени против Србите... барем според мое мислење.
Па незнам, како ги нарекуваш оние кои за одредена цена и родената мајка би ја напишале како ороспија, моралисти можда ?