Abe sto d avi kazam sekogas koga sum odela vo prilep kako da se vrakam nazad so vremeto, ekonomski siromasen grad, samo tutunje se susat po toa kaldrmite, necist grad, ogovaranje i prostitolak kolku sakas, grubi luge, amozebi jazikot e takov mosen grub

, nesto vo posledno vreme se investira vo centarot i nekoi drugi mesta inace pojdete naokolu pa da vidite kako ziveat lugeto, ziva siromastija, ustavri i tamu vazi zakonot bogatite se bogata a siromasnite prezivuvaat i se macat so sadenje tutun i nekoi privatni mali pai nelagalni biznis.
nema prespektiva ednostavno sega za sega nema, a i mozebi menatlitetot e takov, industrijata i ekonomijata zamre pa sto da se ocekuva.
tek kakov bese pred edno 10 i poveke godini, vodovod asalen nemase,,,golemo selo, iskreno kazano, i ne deka ne sakam sela, bas naprotov , ama mnogu bre kako kaza onoj clen "portarki" i rekla kazala.
Provincija teska, iskrena sum i tak mislam, a tie sto si se naviknale taka i tamu da ziveat , ubavo im e i ne mozat da go sogledaat seto ova, ili se premladi ili ima i nekoi kako primetiv sogledale...
Ova go zboram zatoasto stalno koga odev imam tamu rodnini, nema covek da ne se pozali za gradot i celata ekonomska situacija voopsto, ne vikam dek a enajlos grad, ama mene ednostavno ne mi se sviga i tocka!!!
ne se lutete, prilepcani, sepak sekoj ima svoj ukus, et ena primer sum bila vo skoro sit emakedonksi gradovi, i mali i golemi , ima i drugi koi ne mi se svigaat , a ima i koi mi se svigaat mnogu..
iako toa ne e temata sepak najubavi mi se Ohrid, Strumica, Struga, Bitola, Gevgelija, pa i tetovo ima svoj sarm , i sekako najmnogu Skopje!