Музички програми за свирење гитара

• Креатор на темата Креатор на темата DeathIdiotic
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
1
Слушнав дека постојат специјални програми за свирење електрична гитара преку компјутер. Дали знае некој повеќе за нив, да ми објасни и да ми препорача некоја?
(п.с. ако нема ондак ја мењам електричната гитара за плинска...:toe:)

Ми се лоши коа ке прочитам нешто вакво. Свирење преку компјутер. Фати гитара и тоа вистинска. Ем не си пред компјутер ем ке можеш да се цепаш пред женски со гитарата.

Ми се лоши коа ке прочитам нешто вакво. Свирење преку компјутер. Фати гитара и тоа вистинска. Ем не си пред компјутер ем ке можеш да се цепаш пред женски со гитарата.

+1

Не го глумете скази деца...

Не бе...:nenene: Ко прво и прво знам да свирам гитара. Само неам појачало за по дома да свирам. И 100% се слагам со вас двајца дека треба вистинска гитара да се свири а не софтверски копии или Guitar Hero со она така наречено гитарче, а у ствари џојстик со 6 дугмиња во форма на гитара.:tapp: Не ми го сфативте прашањето, а и јас малку нејасно го напишав. Значи, јас барам некоја програма која што игра улога на појачало, со тоа што гитарата се поврзува со компјутер, се чита како извор на звук од програмата, а програмата прави дисторзија, боја на тон и такви работи. И звукот излегува од звучниците или слушалките на компјутерот. Односно, да го направам компјутерот појачало со таа програма. Може малце глупаво звучи, посебно ако испадне дека погрешно сум ги сфатил оние што ми збореле за таков софтвер, ама јеби га, до сега сум свирел на обично појачало, и немам искуство со вакви high-tech заебанции.

Симни си го Guitar FX, ќе ти сврши работа...:wink:

Го пробав, не е лошо, а и не зафаќа многу место. +бесплатно е, а на гага и солта е блага:pos2:Фала.:salut:

за Guitar FX потребна ли е саунд картичка?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom