Вечната дилема...

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaP
  • Време на започнување Време на започнување

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Бурек...
Со месо или со сирење?
Увек ме копка ова прашање, посебно на сабајле, при празен стомак.

Јас некни учествував во разрешување на слична дилема (по вечност), дали се подобри симитките со погача кај државска болница или на Бит базаар. Гласав за второто.

Uffff,burek so meso definitivno, po moznost so jugort. :se_ molam
Ne jadam so sirenje, ne mi e sladok:icon_lol:

Абе финтата беше у Философија да стои, али ајде :)
Остајте ја барем малце таму...

Него од философски гледан аспект, што е разликата помеѓу едниот и вториот бурек?:)

Уууууу, голема...
За почеток, сирењето е бело, а месото црнкасто накај браун.
Да не збориме и за последиците по гастрономските процеси, како и постоброковниот изглед на крајниот продукт, т.е. фекалиите.

What about red meat, pilesko belo mese ili mislese na melenoto, koe treba da e mix od govedsko i svinsko so malku ofcko.

И ја не сфаќам како можете да оквалификувате ваква есенцијална двојба како сеир?!? Ова прашање, поставено на самиот себе си во сабота наутро, може така моќно да ти ја разбие личноста скроз. Фрустира изборот на сиреење со чезнеење по никогаш непробаното мевце - а тоа парче може било потопло, потазе, поголем бил четвртот, или обратно....
Ех, што знаете вие што се дилеми.
Во такви случаи, ја би зела од двете, плус сумит за три од карти.

Еве и трета алтернатива„Бурек со зеле„ако не можете да се одлучите од сирење и месо тогаш земете си со зеле(шпанаќ).

Ау, не ме ставај у трилема, сега. И дилемата ме става у расцеп. Башка, овде нема со спанаќ. Само сос сир, месо, и пица(кој не е добар кај комшото).
Него го пратив цимеро да ми набави, ама не се сеќавам со што беше. Лупнав нешто рендом изгледа.

Pizza burek???? Toa e blasphemy! The only true boorek e so meso. Ne tuku jajte lanja, samo so meso, drugoto e pita (so sirenje), zelnik (so zelje)! Ebago, a simitkata e mrsno lepce megju dve nemrsni lepcinja. Jadaj so meso, sal toa e boorek.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom