Студентски протест: Образованието не е бизнис!

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Дали во Полска е симптоматична подршката на опозицијата кон одредени протести ?
Ми пречи универзалниот одговор од страна на власта - за се е виновна опозицијата.
Уствари власта и после три години владеење се однесува како да е опозиција.
Не мислиш дека е можно некој намерно да подметнал партиски знамиња ?

Немаш ни претстава како изгледаат студентските организации надвор од Македонија.

Посебно кога станува збор за вакви протести.

Злоупотреба на студентите е мешањето на некоја партија, доколку е тоа СДСМ.

Апсолутно никакви партиски коментари и реакции не се потребни и не треба да имаат удел во студентскиот глас.

во државава воопшто е невизможно да протестираш за нешто а да не ти се закачи некој нашминкан политичар у кадар!!! Исто ко Фрчко во протестот за слобода на говор. Раат да се немало....:tapp:

Немаш ни претстава како изгледаат студентските организации надвор од Македонија.

Посебно кога станува збор за вакви протести.

Злоупотреба на студентите е мешањето на некоја партија, доколку е тоа СДСМ.

Апсолутно никакви партиски коментари и реакции не се потребни и не треба да имаат удел во студентскиот глас.

И ти исто. Нормално е да има протести. Уште понормално е тие што протестираат да добијат подршка од одредени политички субјекти. Тоа што некоја партија ќе застане зад некои протести не го прави тој протест неважечки или политички мотивиран. Тоа е само бегање од вистината и обид да се намали важноста на студентите. Еве едни студентски протести кои треба секој да ги знае и како што може да се види и тие имаа политичка подршка па не верувам дека некој се обидува да ги негира поради тоа, напротив кога завршија протестите самата власт испадна и промени многу работи и прифати многу барања на студентите, само кај нас тоа нема да се случи се додека не се спремиме да ги ислушаме.
http://en.wikipedia.org/wiki/May_1968_in_France

Ама се заборава дека студентите протестираат не само за нив туку за сите нас бидејќи добивките од подобро образование ќе ги почуствува цела земја.

Најмизерно ми е кога ќе слушнам некој кога вели протестите не ги подржувам имаше сдсм знаме на една слика, или пак сдс ги подржува. Тоа е веќе за жалење. Не се подржуваш самиот себе. Утре нашите деца ќе учат на тие факултетит, гледам некој што коментираат немаат ни средно завршено, а утре ќе треба да учат и ќе им пречат истите тие работи и проблеми кои ги има денес.

Кога некој по потреба глуми дека е студент и својот статус го употребува само заради интерес на некој трет се дотогаш студентите не можзт да излезат од сопствените канџи за да направат нешто поголемо. Големата реорганизација и студентската кауза која што треба под итно да ја направат и усвојат ќе им донесе еден патоказ кој ќе ги води во сите понатамошни битки за подобрување на нивниот стандард и нивото и условите за образованието. Се додека не го сторат тоа, се дотогаш некои други студентски организации надвор од Македонија ќе им бидат инспирација за нивно активирање во одредени барања. Меѓутоа, секоја копија, не секогаш испаѓа како оригиналот. Затоа на студентите им треба оригиналност, зошто копиите не се ништо повеќе, отколку бледа сенка на оригиналот. Колку побрзо го сторат тоа толку побрзо никој не ќе може да им ги расипува нивните планови, барања, а успесите сигурно ќе дојдат, бидејќи оние што треба да ги исполнат ќе ги сфатат сериозно. Инаку уште долго ќе имаат проблеми со разни ловци кои и покрај забраната за лов, ќе ловат поени во матно.:toe:

И ти исто. Нормално е да има протести. Уште понормално е тие што протестираат да добијат подршка од одредени политички субјекти. Тоа што некоја партија ќе застане зад некои протести не го прави тој протест неважечки или политички мотивиран. Тоа е само бегање од вистината и обид да се намали важноста на студентите. Еве едни студентски протести кои треба секој да ги знае и како што може да се види и тие имаа политичка подршка па не верувам дека некој се обидува да ги негира поради тоа, напротив кога завршија протестите самата власт испадна и промени многу работи и прифати многу барања на студентите, само кај нас тоа нема да се случи се додека не се спремиме да ги ислушаме.
http://en.wikipedia.org/wiki/May_1968_in_France

Ама се заборава дека студентите протестираат не само за нив туку за сите нас бидејќи добивките од подобро образование ќе ги почуствува цела земја.

Најмизерно ми е кога ќе слушнам некој кога вели протестите не ги подржувам имаше сдсм знаме на една слика, или пак сдс ги подржува. Тоа е веќе за жалење. Не се подржуваш самиот себе. Утре нашите деца ќе учат на тие факултетит, гледам некој што коментираат немаат ни средно завршено, а утре ќе треба да учат и ќе им пречат истите тие работи и проблеми кои ги има денес.

Абе сезнајко, јас студирам надвор од МК. Затоа не ми објаснувај на мене.

1968 Франција?

:pos2:

Класично искористување на студентите е ова кај нас, бидејќи и двете партии беа на власт и ништо не сторија, а кога се опозиција ги користат за политичка пресметка и ги манипулираат.

Абе сезнајко, јас студирам надвор од МК. Затоа не ми објаснувај на мене.

1968 Франција?

:pos2:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Па да се помачеше да прочиташ што пишува таму ќе ти станеше јасно.

А не е важно каде си студирал туку колку си научил.:vozbud:

A ако се сомневаш во тоа што ти го велам побарај да најдеш студентски протести кои не биле подржани од некоја политичка страна(не секогаш опозиција) каде и да било во демократскиот свет. Јас ти гарантирам дека од 100 што ќе ги најдеш барем во 99 ќе имаат политичка подршка.

По повод протестиве на студентите има ли некоја изјава (за, против) од лидерот нивни...малчевски....или ги бара вонземјаните пак....

хаха абе колку тешки лузери се овие од СДС....хаха вадат знаме на непартиски студентски протест....Фрчко изјавува дека не ги поддржува...

...и на крај Николче ќе им го исполни барањето на студентите...и после опозицијата ќе го цица :pos:

значи наравоучение....ако сакаш да ти ги исполнат желбите преку протест...задолжително тоа прави го со опозицијата!!! :vozbud:

По повод протестиве на студентите има ли некоја изјава (за, против) од лидерот нивни...малчевски....или ги бара вонземјаните пак....

Се извунувам, студентските лидери се ствараат, додека полити`ките се бираат. ...па дали студентите имаат лидер..
Зошто 68.. Во 68 студентите створија лидери . стоеја заедно. Да престанеме да си играме лидерство на некого ако има
1. Плата
2.услови
3.преземено право да зборува во мое име
4.па мене ме убедува дека 1 тегла ајвар е доволна

ТАКВИ ЛИДЕРИ НА СТУДЕНТИТЕ НЕ СЕ ПОТРЕБНИ

Golema poddrska i od mene za studentite, veruvam deka site imaat pravo na kolku sto e mozno po namaleni trosoci za obrazovanie pa i da e besplatno. A ova "OBRAZOVANIETO NE E BIZNIS" (kratok oftopik, se izvinuvam) me potseti na Evropski Univerzitet i toa sto mi kazaa deka koj ne odel na nivnite ekskurzii (koi bile po 300-400 evra minimum) trebal da plakja 50 evra kako eden vid kazna ili so ti znam...znaci OBRAZOVANIETO E BIZNIS, spored toa kako e tretiran kaj nas, za zal.

ги бара вонземјаните
кажете му да намине на ПМФ го чекам како преставник на Марсовците
Иначе имаше изјава од дегенов дека не ги порджува протестите и сојузот се оградува од нив побарај тема во образование
Која патетика еј!

Беше гостин кај Снежана Лупевска изнатресе куп глупости и јасно се изјасни дека овој штрајк е во организација на нелегитимна парастудентска организација.
Гости беа и ректорот и министерот за обазование и имаше многу интересен момент: министерот збореше за се што е направено за студентите во поново време а Малчевски се уфрлаше постојано: „Ве молам кажете на чие барање е тоа спроведено..“
Снежана Лупевска во еден момент не можеше да го игнорира и само искоментира: „Добро, Малчевски, ќе ве пофали министерот“...:pos2::pos2::pos2:

Беше гостин кај Снежана Лупевска изнатресе куп глупости и јасно се изјасни дека овој штрајк е во организација на нелегитимна парастудентска организација.
Гости беа и ректорот и министерот за обазование и имаше многу интересен момент: министерот збореше за се што е направено за студентите во поново време а Малчевски се уфрлаше постојано: „Ве молам кажете на чие барање е тоа спроведено..“
Снежана Лупевска во еден момент не можеше да го игнорира и само искоментира: „Добро, Малчевски, ќе ве пофали министерот“...:pos2::pos2::pos2:
се извинувам ама не можам
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
сеа одам да плачам пошто претседателот на студенски сојуз е играчка
ооо патетики
боже што не снајде

..............................Снежана Лупевска во еден момент не можеше да го игнорира и само искоментира: „Добро, Малчевски, ќе ве пофали министерот“...:pos2::pos2::pos2:

:vozbud::pos2::pos2:Овој е начисто пролупан:pos2::pos2:...ебе кај се најдоа се некои самобендисани...:pos2::pos2::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom