Руско гледиште: Македонија не се брза за во НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте со ставот да градиме поблиски односи со Русија и Кина, отколку НАТО?

• Вкупно гласачи
    94
Јас само да ги предупредам Бугарските членови (како CBETVN ) кои се на форумов да не гласаат на оваа анкета, бидејќи воопшто не треба да ги засегаат македонските интереси и нема да се бројат нивните гласови!

Доколку приметам уште некој од нив да гласа, ќе побарам на сите да им биде оневозможен пристап на темава.

Ма ко грција треба да играме еби се со кој стигнеш
Да бидеме првокласна светска курва и да си гледаме за себе
Видете ја грција што и фали(освен можеби населението да им се описмени малце )се ебе со русија и со еу и одзгора нас не ебе и пак никој ништо не и вели

Некако по однос т.е. за уши на темава не сум баш сигурен дали можеме да играме на две столчиња. Некако и двете имаат слаби ногарки, да не го кркаме подолгиот на крај.

Ма ко грција треба да играме еби се со кој стигнеш
Да бидеме првокласна светска курва и да си гледаме за себе
Видете ја грција што и фали(освен можеби населението да им се описмени малце )се ебе со русија и со еу и одзгора нас не ебе и пак никој ништо не и вели

Нас ни треба будење од зимскиот сон, и дефинитивно промена на тактика, промена на оваа тактика која ја употребуваме веќе 18 години по ред и не дава никакви резултати.
Ама тоа потешко, ние одиме доле, во 1994 година (или 1995) година влеговме со едната нога во црната дупка, а со втората влеговме во 2001.Тогаш потпишавме договор со смртта, сега нема назад.

Еден од поголемите парадокси е што на секој просечен русин, животна желба му е да отиде во Америка.
Кај нив е останата моќ на државата како интутуција и авторитативни политичари. Обичниот народ е нешто сосема друго.

Долго време живеев таму, они се друга приказна...

Гледам дека на анкетата гласале (и јас) за Би требало да се водиме според интересите, со двете страни соодветно.

Ај објаснете ми кој е нашиот интерес? Уствари кој го дефинира, пошо некако мислам дека ние немаме интереси за ништо :toe:

Гледам дека на анкетата гласале (и јас) за Би требало да се водиме според интересите, со двете страни соодветно.

Ај објаснете ми кој е нашиот интерес? Уствари кој го дефинира, пошо некако мислам дека ние немаме интереси за ништо :toe:
Да бидам искрена нашиве политичари немаат стратегија воопшто

Poleka ama sigurno im doaga od muda vo glava na drzavite koi se podpisnici na site silni dogovori za podelba na Makedonija deka nisto ne storile da gi zastitat pravata na lugeto sto ziveat vo anektiranite delovi.Iako se obvrzale na toa.Makedonija treba da otvori uste eden spor pred megjunarodniot sud i da bara osteta od site involvirani.
Sekoj covek koga ke se rodi ima pravo da se cuvstvuva kako saka i da odi kaj saka.Planetata zemja im pripagja podednakvo na site.Site tie"sengenski"barieri se samo dobro smislena alatka za uceni i pritisoci,za sranjata od minatoto na istite tie drzavi,koi ni se pravat prijateli i glumat avtoriteti.

Добро е да сме во НАТО бидејќи државата ќе ни биде осигурана. Но работата е во тоа што ниту НАТО ниту ЕУ не не сакаат, па затоа редно е да престанеме да им ги лижеме мадињата. Светски будали сме. Цело време не одбиваат и најдуваат секакви глупости - некои си глупи реформи (бараат да воведеме закони што ни кај нив ги нема), а пак ние по газот нивни одиме. Лани во Букурешт сите Грција ја обвинија, а не знаат дека повеќе од половина од земјите членки против нас гласаа а воедно тие земји се и наши докажани *пријатели*. Глупаци невидени сме, немаме свое ЈАС, ни го диктираат животот а што видовме овие 15-20 години откако се влечеме по ЕУ и НАТО? - Едно големо НИШТО

Прикачив и една анкета да се испитаме самите себе, по темава. :)
Самиот бев скептик, меѓутоа сепак..Русите направиле точна анализа погоре.
Поканата за НАТО не е на дофат затоа што во Македонија нема дух за компромис во решавањето на спорот за името
Вака денеска портпаролот на Шефер ја дообјасни изјавата на неговиот шеф дадена пред една седмица во Атина, а по неговата посета на Скопје.
Изјавата на Шефер беше груба, затоа што таков впечаток му оставија средбите во Македонија, рече Апатурај.
Пред да дојде во Скопје, по изборите, генералниот секретар се надеваше дека ќе наиде на конструктивен дух, изјави портпаролот.
Шефер не е повеќе оптимист како што беше до скоро, кога станува збор за Македонија.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=108852

Ова надополнето со Руската анализа е прилично голем пресврт. :helou:

Јаап Де Хоопшефер,инаку е прилично активен член на Билденберг групацијата која деновиве имаше состанок во близина на Атина.Па нормално е да завземе страна во оценките.А конструктивниот дух после толку клецање од НАТО и ЕУ време е да го побараме малку на друго место,таму некаде во подалечниот североисток.:smir:

јас незнам шо сме запнале толку нато русија нато русија, ако фанеме да работиме и напредуваме тие нас ќе не викаат а не ние нив
натовци се големи лицемери и ни ја цицаат и последната капка крв, ништо нема да обезбедиме со нив, ама баш ништо, хартијата трпи се, џабе ни е било каков договор
а шо правиме со русите? исти курац шо направија и србите, се потпраа на нивна поддршка и си изгубија огромен дел од територијата, дали значи дека ние сме на ред

Гоце јасно кажал, внатрешно Македонско востание без мешање на никој од страна може да ја ослободи Македонија, само така таа ќе биде независна и суверена. Денес можеби не треба востание но треба единство и многу, многу работа и напредок, независно од било кој. Никој ништо не ни дава на лепе очи, ако самите не си сработиме и створиме, нема ни да имаме туку само ќе го развртуваме нашиот одамна преебан газ

пс се извинувам на вулгаризми ама гола вистина си е сепак гола

јас незнам шо сме запнале толку нато русија нато русија, ако фанеме да работиме и напредуваме тие нас ќе не викаат а не ние нив
натовци се големи лицемери и ни ја цицаат и последната капка крв, ништо нема да обезбедиме со нив, ама баш ништо, хартијата трпи се, џабе ни е било каков договор
а шо правиме со русите? исти курац шо направија и србите, се потпраа на нивна поддршка и си изгубија огромен дел од територијата, дали значи дека ние сме на ред

Гоце јасно кажал, внатрешно Македонско востание без мешање на никој од страна може да ја ослободи Македонија, само така таа ќе биде независна и суверена. Денес можеби не треба востание но треба единство и многу, многу работа и напредок, независно од било кој. Никој ништо не ни дава на лепе очи, ако самите не си сработиме и створиме, нема ни да имаме туку само ќе го развртуваме нашиот одамна преебан газ

пс се извинувам на вулгаризми ама гола вистина си е сепак гола

Глобализацијата е факт кој не може да се одбегне,посебно не од вака мали и сиромашни земји како Македонија,токму затоа е тоа кокетирање со НАТО,ЕУ,Русија или Кина,кој стануваат главни играчи во играта.Дополнителен проблем кај нас е што истовремено кога треба да го заведеме потенцијалниот клиент ние треба да успееме и да ни го запамети добро нашето име,за следниот пат кога ќе сака да седне во скут некоја од многуте “девојки за забава“.:toe:

Тајна дипломатија со Русија и Кина и чешкање на НАТО и ЕУ.
Еден убав сончев ден слетуваат 10 ина руски транспортери со воена опрема за руска база на криволак.
Немаш повеќе проблеми со името, зо знамето, со идентитетот, со малцинствата, со бенчмаркови, со предуслови.
Имаш нова надеж кога ќе се распаѓа ЕУ и НАТО да си го вратиш делот кој ти припаѓа.

Славјански ајде те молам престани да живееш во светот на бајките.

Ako NATO ni veli treba da si go smenime imeto a pak Rusija ne prizna pod naseto ime sto ne e jasno ovde

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom