Искористување

• Креатор на темата Креатор на темата The_Grim
  • Време на започнување Време на започнување
Пентиумот е само за корист. Пресметан е, искалкулиран, материјалист. Пред два дена ми телефонираше и ме праша кога ќе се видиме Јас и Тој.
- Кога сакаш - му одговорив.
- Ајде денес - ми предложи срамежливо.
- Добро - се согласив.
- За петнаесет минути?
Не бев се туширала три дена. Не ми паѓа на памет да излезам со најдоброто момче во градот некапена.
- За половина час - прашав. - Сакам да се истуширам.
Се попишмани.
- Ќе ти се јавам утре - ми рече. Денес ќе одам на гости.
:)

Одамна не се зборувало на темава,а има за што да се испокараме:pos:Имаше еден пост,но неможев да го најдам па ќе го парафразирам
...Летово беше дојдена девојка од Србија кај нас.Си поминав прекрасна вечер со неа,но откако си замина дознав дека она имала прекрасни вечери со сите мои другари.Ама сме ја поминале...

Кој кого поминал?Кој кого искористил?
Колку е тешко да признете дека квалитетно ве искористиле за забава?Во случајов девојкава добро ги поминала,но да не се осеќа типов како курва која дознава одпосле,ја врти ситуацијата.

Одамна не се зборувало на темава,а има за што да се испокараме:pos:Имаше еден пост,но неможев да го најдам па ќе го парафразирам
...Летово беше дојдена девојка од Србија кај нас.Си поминав прекрасна вечер со неа,но откако си замина дознав дека она имала прекрасни вечери со сите мои другари.Ама сме ја поминале...

Кој кого поминал?Кој кого искористил?
Колку е тешко да признете дека квалитетно ве искористиле за забава?Во случајов девојкава добро ги поминала,но да не се осеќа типов како курва која дознава одпосле,ја врти ситуацијата.

хаха колку си во право Леандра. Тоа е жива вистина што го пиша... Девојка ако сака да го искористи машкото за добар помин ќе го искористи, а потоа и ќе го фрли. Машкото никогаш нема ни да осети што му се случило. Девојките се видри ако сакаат нешто секогаш го знаат наједноставниот начин да го добијат тоа.

Темава, како што е постаена, е преширока и секој си ја сфаќа како што сака, односно како што го боли :) Јас да ви кажам право, ич не ја сфаќам трагично. Секој секого искористува, и се е ОК додека е взаемно.

Јас сум го искористувала машкиот род затоа што ми годело вниманието кое ми го посветувале. Они ме искористувале мене затоа што сум била забавна и необична и сум им ја разматила тоа водата у животот пред да фати жабокречина :). Ја сум ги искористувала за да ја задоволам својата зависност од постојани промени. Они ме искористиле за да преку мене ги упознаат моите другарки, да се оженат со нив и да имаат прекрасни деца. Све од корист значи, и пак сите среќни и весели на крај :)

Хаха колку сте само во право(леандра и anonymus)! :aplauz: “Ама сме ја поминале...“ Ја поминале “уши варени“ ја поминале. Таа ги поминала сите :icon_lol: ме насмеавте вака од сабајле...

Али тоа е тешко им е да признаат дека таа ги поминала сите па ја вртат приказната за да не излезат понижени, за да се направат фраери.

“но откако си замина дознав дека она имала прекрасни вечери со сите мои другари“. Ова е доказ дека таа ги поминала а не тие неа!

Доколку тие сакале да ја “поминат“ ќе се договореле однапред кој кога и како, а немале да дознаат отпосле дека таа со сите била. хаха :icon_lol:

Инаку користат и мажите и жените го знаеме сите тоа, жените користат кога сакаат, а мажите кога жените ќе им дозволат (а со тоа и они сами користат). Не дека е тоа правилно или добро, ама така е.
Мое мислење:smir:

Не е во ред искористувањето според мене,не ја гледам поентата,освен да се направи некој глуп:)

Ама нема веза,како и да е,за примерот на Леандра,можам да кажам дека девојката толку добро ги извозила,си го направила меракот,они после останале со палецот во уста,ама морат некако да се извадат и да речат: леле брат сите ја поминавме ха ха,иако им е криво.

Кога ќе се изебе девојка и се фрли на страна сите лаете,кога ќе се отвори тема за искористени и исфрлени мажи нигде ве нема:vozbud:

п.с.мала провокација де:smir:

Нема нешто такво, бар не во смисол кој за девојката значи.
Ние машките си ебеме за да ебеме, да се испразниме најчесто.
После тоа си имаме работа да вршиме, а со полни муда не е пожелно.
Сега дали ќе се препуштиме на раката или на девојката е прашање на избор.

А кој рече дека само жените искористуваат, хмм..?

И ние мажите сме искористувани многу пати.
Чист пример - доаѓа девојка и бара секс без контрацепција, ти после гледаш црно на бело и сфаќаш дека си искористен. Има многу такви случаи.

Кога ќе се изебе девојка и се фрли на страна сите лаете,кога ќе се отвори тема за искористени и исфрлени мажи нигде ве нема:vozbud:

п.с.мала провокација де:smir:

опасни шарпланинци сме

абе нека прават шо сакат женските немам нишо против

машките им е гаље дали ке бидат искористени
они гледат со повеке sex да имат

кога не искористуваат, ни го лепат тоа в лице

а кога ние ќе ги искористиме, тогаш ти се качуваат на глава и викат полиција

има некои машки кои тоа го осеќаат и се помируваат со таа работа за само девојката да остане со него сепак тогаш тој е плиток и за сожалување а не девојката а некои има што кога ќе го осетат тоа си лупаат :tapp: не сум за никакво искористување сепак треба да си некој во секое време без разлика на околностите и човек кога се заљубива се заљубува во самата личност а не во неговата кола пари и сл

Според мене,

искористување = наведување некого да направи нешто на што не е свесен, без соодветна компензација

Со други зборови: за некого да искористиш, тој/таа не треба да знае што всушност ти е тебе крајната цел, а потоа тој/таа да не добие соодветна компензација (во пари, задоволство, итн). Значи, треба ем да го насамариш, ем да му украдеш дел од емоциите/времето/нервите/итн.

Значи, тоа е нефер, како и да се погледне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom