Цветко

• Креатор на темата Креатор на темата Маск
  • Време на започнување Време на започнување
Отишол Цветко со другар му на утакмица Караорман - Осогово. Земале литро ж'та и се договориле за секој гол да пивнат по малку, како за среќа.
После утакмицата Цветко разочарано вели:
- Ебате утакмицата, заврши 0:0, ај ние да си одиме на ракомет!
На кошарка :)

Цветко се опијанил и заспал на клупа. Поминал некој педер и си го изебал и му оставил 100 денари. Се разбудил Цветко оти му пристудело ги видел стоте денари и одма отишол да ги испие. На враќање пак си заспал на клупата. И пак исто му се случило. Се буди Цветко и пак оди да ги испие стоте денари, и на келнерот му вика:
- Дечки, дај лименка, од точеното ме боли газот!

- Причината за вашата сообраќајна несреќа е алкохолот.
- Цветко: Уф, добро е. А, јас мислев дека јас сум крив !!

На натпревар во стрелање се сретнале: Мујо, Робин Худ и Цветко и требало
да стрелаат во јаболко што стоело на главата на еден човек.
Излегол Мујо, гаѓал, го расцепил јаболкото на два дела и рекол: АЈ ЕМ МУЈО!
Потоа стрелал Робин Худ и тој го расцепил јаболкото на два дела и вели: АЈ ЕМ РОБИН ХУД!
Доаѓа на ред Цветко, стрела и го погодил човекот среде чело и вели: АЈ ЕМ СОРИ!

Му дошла на Цветко таштата на гости, па Цветко ја прашува:
- Бабо, колку време планираш да останеш?
- Па додека не ви досадам.
- Ауу, зошто толку кратко???:pos2:

Го прашува учителката Цветко:
-Цветко,кој е најголемиот борец за кој си
слушнал?
-Гоце Делчев учителке.
-Браво.Седи,петка.
Седнува Цветко,вади од под клупа слика
и шепнува:
-Извини Рамбо,ама кариера си е кариера.

Цветко ја прашува мајка си, како настанала човековата раса. Мајката одговара: Господ ги создал Адам и Ева и тие подоцна имале деца и така настанало човештовото. Два дена подоцна тој истото прашање му го поставува на татко си'.
Татко му' одговорил: Пред многу години постоле мајмуни од кои се развила човековата раса.

Збунет Цветко со трчање се враќа кај својата мајка и и' вели: Мамо, како е можно ти да ми кажеш дека човековата раса е создадена од Господ а тато дека ние сме се развиле од мајмуни.

Мајката одговара: Гледаш мило, тоа е многу едноставно. Јас ти зборував за потеклото на мојата страна од семејството, додека татко ти зборуваше за неговата...
на тоа Цветко реагира : Значи јас сум создаден полумајмун полу од господ! :nesvest:

Го прашува еден другар на Цветко:
-Изгледа твојата жена обожава да носи чудни шешири?
Цветко: Немам поим. Меѓутоа последен пат на шеширот имаше толку цвеќе што три погребни поворки ја следеа до дома

Паднал Цветко со авион на остров со домордци и немал шо да прави па решил дневник да води и пишувал:
- Прв ден: убав ден, се изгуби жената на главатарот сите ја бараме низ џунглата, кога ќе ја најдеме сите ќе ја ебаме.
- Втор ден: уште поубав ден, се изгуби ќерката на главатарот и кога ќе ја најдеме сите ќе ја ебаме.
- Трет ден: Лош ден! Јас се изгубив...

Купил Цветко ново БМВ и го викнал Ставре да го повози малку. Пичи така Цветко по Партизанска 100 на саат и одеднаш за секунда кочи на семафор. Ставре го прашал:
- Шо беше ова бе Цветко,
- АБС.
- Ај да те повозам јас малку у моето Југо сега.
Вози Ставре 60 на саат и на семафор едвај застанал.
- Ставре бе, едвај укочи, шо работа ќе беше ова?
-АЗЗ - Ако застане, застане.

Ретардираниот Цветко му вика на другарот:
- Не ме еби во здрав мозок.

Го прашуваат Цветко:
- Како е дедо ти?
- Ааа, дедо ми умре пред 3 месеци!
- А затоа не ми се јавува на мобилен, ццц, од кога умре како во земја да пропадна.

Некој полицаец го прашува Цветко:
- Кога ти е роденден?
Цветко: На 23 мај.
Полицаецот: Која година?
Цветко: Секоја година.

Влегува Цветко во болница и по ходникот и сретнува една медицинска сестра и ја прашува:
- Вие сте докторка?
- Не јас сум сестра.
- Тууууууу све роднини ставија по болнициве.

Цветко влегува во сендвичара, и прашува :
-Имате помфрит без компири?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom