Латино музика

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Секоја сабота во Хард Рок има латино најт, така да преубаво е. Мислам дека не постои човек кого не го размрдува латино музиката, таа е создадена за да се игра. Од латино изведувачите најдобри се дефинитивно Енрике, Рики Мартин, Џеј Ло, а според мене омилени ми се Талија, Наталија Ореиро

Одличен стил на музика, но Енрике, Џеј Ло не би ги ставил баш во тој жанр поради нивната комерцијализација.

Наталија Ореиро е навистина добра. Hasta Siempre Comandante и е феноменален превев на доста позната песна за Че.

Шакира е добра.

Отмар Лиеберт е феноменален со неговата гитара.

Gotan Project e многу добра аргентинска група со танго стил.

Луз Касал има неколку добри песни од Високи Потпетици.

А не смее да се заборави Buena Vista Social Club!

Секоја сабота во Хард Рок има латино најт, така да преубаво е. Мислам дека не постои човек кого не го размрдува латино музиката, таа е создадена за да се игра. Од латино изведувачите најдобри се дефинитивно Енрике, Рики Мартин, Џеј Ло, а според мене омилени ми се Талија, Наталија Ореиро

Леле од кај ти текна Наталија Ореиро, сум заборавил дека воопшто и постои:kesa:Дај ако имаш некои песни од неа, настапи или било што прати или објави:pipi:

латино е много релаксирачка музика уживам кд слушам
Лос Лобос ,Сантана нешто најдобро.

обожавам латино и сум зависна од оваа музика, расположува секогаш потсеќа на лето, плажа и мора да те размрда, а најмногу ги слушам Рики Мартин, Талија, Патриција Мантерола, Чајен и многу други...еве и по еден линк од нив

Дали сте љубител на латино музиката?

Ги сакате ли звуците на салсата, мамбо, румба, ча-ча и другите стилови. А одлични се и танцовите, самата музика мами за танцување :)
Во последно време низ градов ептен е популарна оваа музика како со бендови кои свират латино и кубанска музика, така и пуштање на најпопуларните латино песни од Рики Мартин, Енрике, Шакира, Џеј Ло, Сантана и уште многу легендарните латино изведувачи чии латино хитови се многу слушани. А и гостуваат се повеќе латино музичари кај нас.

Оваа музика многу ми се допаѓа зашто опушта максимално и е позитивна музика, потсетува на лето, плажа, танцување, многу егзотика, многу убави девојки и момци :)

Не да ги сакам ги обожавам..Имам неколку песни што ги слушам секој ден..

уф ... најдобра музика за расположение и забава, права ствар :). Не врви ден без да ислушам еден сат латино музика :):) , ја обожавам.
Еве неколку мој најубај латино хитој :

:wub:

:pipi:

Стварно уживам да служам латино. Уште само да знаев да играм на неа.... се ќе беше супер. Баш би сакал да научам.

Ги обожавам и многу ми се природни народите земјите од латинска америка некако опуштени спонтани во секој момент разиграни ... Си имам две цедеа што ги даваа преку антена 5 и си ги пуштам секогаш кога сакам да се развеселам и опуштам но многу ми е криво што во охрид ретко се пуштаат вакви песни по кафичите (освен на плажите)само некое смрдено досадно техно на кое не можеш да формулираш никакво ритмично движење... но и народов некако закржлавен ни е во однос на квалитетна музика и однесување во диско ... многу е природно да земиш да се отпуштиш и да играш за жал тука не, секогаш ке те гледаат како чудак...

Имаат содржина убава мелодија и ритам секогаш се пропратени со одредена доза на романтика и чуство а тоа нешто на што денешниве штури бледи звуци го немаат... и затоа латино песните можат на сите да им се допаднат...

ја сакам латино музиката...кој филинг е на плажа огинче, коктелчиња и сите денсаат на латино музика...мммммммммм

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom