Нови имиња на улици во Крива Паланка

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто да ги преименуваат, знаете ли колкава фрустрација предизвикува кај граѓаните, им ја бришеш младоста ги правиш помалку вредни.

Народот го подржува советниците и стојат зад нивните одлуки ако не им свиѓа ќе ги сменат, ама тешко тоа.

А кој е моша пијаде? и зошто има улици посветени на моша пијаде?
Сеуште имаме улици посветени на Светозар вукмановиќ-темпо еден од гробарите на Македонската вистина!

инаку во велес оваа иницијатива беше спроведена уште лани во Велес додека на чело на градот беше Аце Коцевски(ЛДП+СДСМ) и во советот мнозинството го имаа СДСМ и ЛДП!
истите сранковци сега го бојкотираат предлогот во куманово ХХААХАХА на мизеријата на веќе изумрените комунисти и нема крај!!!

А кој е моша пијаде? и зошто има улици посветени на моша пијаде?
Сеуште имаме улици посветени на Светозар вукмановиќ-темпо еден од гробарите на Македонската вистина!

инаку во велес оваа иницијатива беше спроведена уште лани во Велес додека на чело на градот беше Аце Коцевски(ЛДП+СДСМ) и во советот мнозинството го имаа СДСМ и ЛДП!
истите сранковци сега го бојкотираат предлогот во куманово ХХААХАХА на мизеријата на веќе изумрените комунисти и нема крај!!!
+1

Еве еден убав прост пример, комунистот Моша Пијаде, чие име беше на едно основно училиште во Струмица, се преимени во Видое Подгорец - човек кој придонел за македонската свест, култура...

браво ...
нека се бришат наметнати вредности .. туѓи ...
имаме ние Македонски имиња кои вреди да се памтат ...

И се враќаме на ксенофобијата. :uvo:

Проблемот е што немаме доволно улици за да ги удостоиме сите македонски херои :)

Браво за преименувањето, да им се паметат имињата за веков!

И се враќаме на ксенофобијата. :uvo:

БЦ ти ли си бе ...
шо викаш шо не те бива у реалност дај сега ќе ја тупам на форум ...
под рака со Емилијан .. он е Месијата на форумов и направете си тема и уживкајте ,., не замарај

Не се согласувам потполно. Погрешно е и нема да фати корен строгото поставување во однос на историјата, која е реална и неизбришлива. Да, да се воведе баланс, да се уважат личности кои се значајни и заслужуваат, но без „пропаст за комуњарите“ или „пуши ми го антанто“ моменти.

Ne vikam ne Tito e del od nasata istorija, ama neka dobie tolku mesto kolku sto zasluzuva...
A ne vo sekoj grad glavnite ulici i najubavite skoli da go nosat negovoto ime...

Ne vikam ne Tito e del od nasata istorija, ama neka dobie tolku mesto kolku sto zasluzuva...
A ne vo sekoj grad glavnite ulici i najubavite skoli da go nosat negovoto ime...

E така де, затоа умерено. Колку повнимателно, стратешки ќе се настапува кон историјата, за шо и да зборуваме (улици, учебници, тракатанци...) во зависност од сфаќањата и идеологијата на актуелната владеачка гарнитура или периодот од постоењето, толку повеќе нема да се загуби значењето на промените кога ќе се наоѓаме ние или нашите внуци, во некое друго време, со други херои.

БЦ ти ли си бе ...
шо викаш шо не те бива у реалност дај сега ќе ја тупам на форум ...
под рака со Емилијан .. он е Месијата на форумов и направете си тема и уживкајте ,., не замарај

Ти ли најде да збориш за тупење на форум, па цел вмровски подмладок сте се собрале овде и сте ги окупирале сите форуми во интернет просторот. Се правите јунаци, националисти, зашто, затоа што ви дале по 500 динара за лепење плакати.

Нови имиња на улици во Крива Паланка
Советот на Општина Крива Паланка донесе одлука за преименување на повеќе улици во градот. Главната улица Маршал Тито ќе се преименувана во „Свети Јоаким Осоговски“, улицата Борис Кидрич во „Борис Трајковски“, а „29 Ноември“, „4 Јули“ и „Иво Лола Рибар“ ќе ги носат имињата на загинатите полицајци во конфликтот во 2001, Горан Стојановски, Момир Стојановски и Јане Јакимовски. Против иницијативата гласаа советниците на СДСМ, ЛДП и на НСДП.

Izvor dnevnik...

Bravo za Kriva Palanka...

Ovaa praksa treba da prodolzi i vo drugite gradovi...

90% od glavite ulici vi drzavata ni se Josip Broz Tito...Po koja logika i zasluga???

Убава е идејата да се преименуваат улиците, ама зошто главната улица да се вика баш ЈОАКИМ ОСКОГОВСКИ не ми се допаѓа, доволно е само манастирот наш да си го носи тоа име не мора и улицата, некако не ми е соодветно така да се вика улицата...ама како сакат така нека прават :(:nesvest:

Браво одлична работа:helou:

Ти ли најде да збориш за тупење на форум, па цел вмровски подмладок сте се собрале овде и сте ги окупирале сите форуми во интернет просторот. Се правите јунаци, националисти, зашто, затоа што ви дале по 500 динара за лепење плакати.

:pos: не не грешка си интернетов не е окупиран од подмладокот на вмро туку сдс нема подмладок задоа не се буни

он топик:
браво за преименувањето и секој град да го следи овој пример време е

Убава е идејата да се преименуваат улиците, ама зошто главната улица да се вика баш ЈОАКИМ ОСКОГОВСКИ не ми се допаѓа, доволно е само манастирот наш да си го носи тоа име не мора и улицата, некако не ми е соодветно така да се вика улицата...ама како сакат така нека прават :(:nesvest:

а што му фали на Јоаким Осоговски
дали всушност знаеш кој бил Јоаким Осоговски?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom