Дали нашиве девојки се срамат или сепак се прават ”важни” ?

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ова ти е како дефиниција.
Убаво стои пишано на форум или на хартија.
Само што во пракса е третто - петто.

Финтата е што балканската жена е мазохиста.
Обожава прострл'к! Просто, манијакално однесување од страна на мажот.
Сакале да признаете или не, тоа е во вашата подсвест.

Па најверојатно заради таквото големо "обожавање" на балканските мажиња, поточно мажулиња, повеќето гледаат ако можат странец да земаат за маж или тука веќе не е во прашање сакањето туку парите ? :)

Па најверојатно заради таквото големо "обожавање" на балканските мажиња, поточно мажулиња, повеќето гледаат ако можат странец да земаат за маж или тука веќе не е во прашање сакањето туку парите ? :)

Парите се тука во прашање, ако бара странец.
Балканка сака балканец.

Ајде, јас ќе се навратам сега со откривање на тајната на универзумот бидејќи попрво ќе ја откријам одколку што ли се се врти низ џенцките глави.

Писс Аут!

Епа има жена и жена неможеме да кажеме за сите нели :)
Абее аајде помалкото гледат да земат некој дедовци да ги умрат побрзо и да му земат парите :) а повекето верувам дека е љубов, верувам..

Да, од прва е. Разочарување јок.
Реков до локацијата е.
Колку што прочитав подоле ти се прилагодуваш на локацијата.
Тоа е ретка дарба.
Ама не верувам.
Никој нема сретнато такво нешто.

Јас сум камелеон :pos: :pos: :pos:
Туку шала на страна, јас навистина не се дружам со дигнати девојќи, моите другарки, пријателки, како сакаш кажи ги, супер се. Многу образовани, без комплекси, не летаме по пари, фала му на Бога имаме доволно. Знаеш каде е проблемот?! Некои луѓе имаат проблеми со себе. Не знаат што сакаат во животот, не се соочуваат со себе, а штом не се познаваат доволно тогаш се плашат да не погрешат и за да се заштитат почнуваат да глумат, ама тие толку знаат и затоа така се однесуваат. Штом ќе се прифатиш себе онаков каков што си, тогаш и другите ќе ги прифатиш такви какви што се, нема да се обидуваш да ги промениш. Најтешко е да се прифатиш себе, за другите е лесно. Денешниве девојчиња се такви затоа што многу малку внимание се обрнува на домашната култура, да не речам ич. Родителите лошо си ја вршат работата со дечињата. Ќе помине покрај тебе и за да не лупне нешто полесно и е да го дигне носот во облаци :pos: Јас не се менувам заради некој друг, се менувам за себе (за себе да си бидам подобра, а ако сум добра за себе ќе бидам и за другиот), ако приметам дека нешто треба да се промени на подобро тогаш ќе си го променам тоа. Многу сум комуникативна, АМА откако ќе се запознаам ми треба малку време за да се опуштам, ми треба време за да распалам, ееееееее после кога ќе отворам уста... GOOD LUCK! :pos: :pos: :pos:

И убаво е да веруваш, и во двата случаеви се работи за љубов, една спрема парите, друга спрема човекот :)

епааа не се плаши машко си.... женските сакаат храбри машки, одлучни, бидејќи таквите ги нема затоа дојде до пресврт на работите, жалосно но така е!
bas sum resitelen i hrabar ama zenite mi se salbos mnogu sum naiven koga se oni vo prasanje inace me zagrizuva zatoa sto ce ima se pomalku zeni za lizenje ako vaka odat rabotite kako sto trgnale tesko na nas inace neka ima takvi ama neka bidat oni neubavite so ne mozat decko da si fatat a me zagrizuva koga ce slusnam top cura kako zboruva deka e lezbejka t.e potencialen plen

bas sum resitelen i hrabar ama zenite mi se salbos mnogu sum naiven koga se oni vo prasanje inace me zagrizuva zatoa sto ce ima se pomalku zeni za lizenje ako vaka odat rabotite kako sto trgnale tesko na nas inace neka ima takvi ama neka bidat oni neubavite so ne mozat decko da si fatat a me zagrizuva koga ce slusnam top cura kako zboruva deka e lezbejka t.e potencialen plen

и мене ме растажува кога ќе слушнам дека убав дечко е геј ама тоа е незнам дали е до хормонално пореметување или психичко но што и да е страшни времиња дојдоа затоа добар дел од женските се пазат, пребираат... секој сака примерен партнер покрај себе.

а инаку признавам дека и женските станаа безобразни во љубовта но и машките не се цвеќе за мирисање, ако им се пуштиш си лесна, ако не премногу дигната, ни шија ни вози е работава...
а што тебе женска ти служи за лижење? :pos2:

Ј Некои луѓе имаат проблеми со себе. Не знаат што сакаат во животот, не се соочуваат со себе, а штом не се познаваат доволно тогаш се плашат да не погрешат и за да се заштитат почнуваат да глумат, ама тие толку знаат и затоа така се однесуваат. Штом ќе се прифатиш себе онаков каков што си, тогаш и другите ќе ги прифатиш такви какви што се, нема да се обидуваш да ги промениш. Најтешко е да се прифатиш себе, за другите е лесно.
Колку е само ова вистина.... Искрено познавам повеќе личности што немаат цел во животот. Не знаат што сакаат, и брзо им се здосадува од се. А што е најтрагично, таквите се се повеќе и повеќе. Незнам кон што се вртиме, ама стварно таквите незнаат да уживаат во она што го имаат. Знам дека човечка особина е да се тежнее кон перфектното, но перфектно нема никаде. Некогаш треба да си задоволен и со она што го имаш.

На темава... може да се рече дека нашитве девојки и се срамат и се прават важни... доколку тоа е до одредена граница, представува предизвик за мажите. Но, доколку е пренагласено (безразлика кое, едноставно немаш никакви повратни информации или сигнали) се знае кон што оди муабетот...

и мене ме растажува кога ќе слушнам дека убав дечко е геј ама тоа е незнам дали е до хормонално пореметување или психичко но што и да е страшни времиња дојдоа затоа добар дел од женските се пазат, пребираат... секој сака примерен партнер покрај себе.

а инаку признавам дека и женските станаа безобразни во љубовта но и машките не се цвеќе за мирисање, ако им се пуштиш си лесна, ако не премногу дигната, ни шија ни вози е работава...
i za nesto poveke

--- надополнето ---

abe ne mi interesiraat oni samo da ne se vo moja blizina inace zosto tolku se :pos2:
normanlo deka sluze i za nesto poveke
ce me svanes

Ако не и се свиѓаш на девојката на којашто си и пришол, треба да ти даде со знаење дека не и се свиѓаш ама не на начин да превртува очи и наеднаш да ти сврти грб... Тоа е лошо, многу лошо. У тој момент си викаш „Зими земјо голтни ме“. Исто како што прочитав погоре за некое девојче кое пришло прво, па машково и се изнасмеало у фаца - сељак.
На крај испаѓа дека е сепак до тоа како си е расположена у моментот, дали ќе и се допаднеш, како ќе и пријдеш... Иако моето мислење е дека сепак девојките се дигнати поради голем број на додворувачи што го имаат, си можат - па си бираат.

И едните и другите се тотално искомплексирани
1. срамежливите - поради несигурност
2. шмизлите/ важните - поради самобендисаност
Како и да вртиш - да не си имаш работа ни со една ни со друга - на почеток.
Но, доколку се спријателиш со некоја од нив може
1. или да ти се потврди дополнително привиот впечаток - бегај подалеку
2. или да откриеш дека девојката кон тебе станува поотворена, поопуштена - тоа значи дека и се допаѓа твоето друштво (или дека едноставно и се допаѓаш) - тогаш првиот впечаток може и да се прескокне
Позз

И едните и другите се тотално искомплексирани
Како и да вртиш - да не си имаш работа ни со една ни со друга - на почеток.
Но, доколку се спријателиш со некоја од нив може
1. или да ти се потврди дополнително привиот впечаток - бегај подалеку
2. или да откриеш дека девојката кон тебе станува поотворена, поопуштена - тоа значи дека и се допаѓа твоето друштво (или дека едноставно и се допаѓаш) - тогаш првиот впечаток може и да се прескокне
Позз

Уууууууууууууууу јеботе на кого ма ти искомплексиран????? :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

- не мора да значи. Јас сработив еден проект, испадна совршен!!!! Честитки фрчеа од највисоко ниво, а јас стоев таму ко инвентар и се руменеев :pos: Тоа значи дека некои се срамат и од премногу внимание од страна на многу луѓе во исто време. Срамежливоста не е лоша работа! Понекогаш е и домашно воспитување, кое сега речи си и не постои. Не викам дека не ми беше убаво, ама премногу внимание ми дојде одеднаш па бев виножито :pos: :pos: :pos: Сум срамежлива, но не значи дека сум искомплексирана, значи дека не се опуштам т.е. не се лигавам пред луѓе кои не ги ни знам или сум ги видела 2 - 3 пати. Не сакам да се истакнувам, не сакам да се форсирам, не сакам да оставам лош впечаток. Си помислила на впечатокот??? Тој е најважен! Прво што забележуваме кај луѓето се очите, па како се поздравува со раката, па бојата на гласот, па како се облечени... еееех драга моја сето тоа е илузија, шминка, знаеш како може да те прелаже некој со изгледот?! А знаеш кога дознаваме какви се всушност??? Кога ќе поминеме одреден период со нив, кога ќе им дадеме време да се опуштат и да си кажат што имаат да си кажат. Има луѓе кои не зборуваат многу, ама кога ќе кажат нешто тоа е на место, ама има и луѓе кои цело време мелат ама не кажуваат ништо. Во таква ситуација ниту едните, ниту другите се лоши луѓе, туку едноставно се изразуваат на различен начин. Подобро на почетокот да знае дека имам граници отколку после да се расправам што ми смета, како ми смета.

- не сум шмизла, ниту пак важна АМА си го ценам трудот. Понекогаш сум самобендисана, сум премногу самоуверена, сум горделива и знаеш што тоа не ме прави лоша личност. Едноставно си се почитувам себе, ако не се почитувам себе, немој да очекуваш да те почитувам тебе. Како што тебе ти треба внимание, така и мене ми треба внимание. Најубаво е кога сами ќе си седнеме и ќе си направиме едно резиме до каде сме стигнале ние, а каде се другите. Секој во животот сака да напредува и да биде успешен! Си го ценам времето!!! Наместо на глупости можам да го поминам со луѓето кои ги сакам и кои ми значат многу.

Прави разлика од неписмени глупачи кои креваат нос затоа што не знаат што друго да направат во моментот и паметни девојќи кои не сакаат да се истакнуваат. Луѓето се променија на многу лошо, се изгубија во ова време - невреме. Престанавме да си посветуваме внимание. Секој брза некаде, секој има нешто важно да заврши, а најважното го оставиввме на страна, некако како да го заборавивме. Најважен е муабетот, вниманието, па и не мора да зборуваш со некој со кого ти е убаво, убаво е па дури и ако си ќутите. Не се прави разграничување на добри девојќи (воспитани, образовани, амбициозни, девојќи кои се заинтересирани за да научат колку можат повеќе во животот) и лоши девојќи (девојќи кои не се заинтересирани за ништо друго освен за оговарање и шминка, факт е дека мора и такви да има не бива и без нив :pos: :pos: :pos:). Јас сум многу амбициозна и немам време некого да го пуштам да ми се лигави и да ми го троши времето. Сакам да успеам во животот, а со шмизлење не се успева.

Кога не го познаваш некого, дај му време, не суди пред да го запознаеш, ќе погрешиш. А да знаеш дека од секого во животот можеш да научиш нешто. Никогаш не ги отфрлувај луѓето, тоа е исто како да се обидуваш да го промениш минатото. Никогаш нема да успееш! Затоа мисли на време!

Јас велам дека проблемот се девојќите кои знаат малку, а се преправаат (глумат, лажираат, фолираат како сакаш кажи го исто е) дека знаат многу.

п.с. кај ги наоѓате бе тие лоши девојќи? сте чуле ским си такав си?

п.п.с ако ви смета нешто кај нив повелете кажете им, можеби не приметуваат дека со некоја постпка ве навредуваат или повредуваат, оти ако не им кажете тогаш сте оговарачки и сте бетер од нив, оти тоа го споделувате со многу народ, ова е читан форум!

Зависи за каков тип на девојка станува збор..или зависи од ситуацијата.....Пример мене ако некое машко не ми се допаѓа ке му изигравам пи*ка и ке се правам дека не постои..а дотолку некој ми се допаѓа Кога ке го видам веднаш поцрвенувам и затоа избегавам да сум во негова близина...Затоа може некој да си помисли Дека сум дигната и не сакам ништо со него а баш напротив ..=/ во таква ситуација најубаво ке биде еден искреен муабет :]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom