Bratot
Стоик и Машкртник!
Како не бе...
Косовари се и зборат спрски затоа што живееле меѓу срби и учеле.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ama rodeni se u Makedonija.Како не бе...
Druze, so respekt, ama pretera veke so tie kosovci be. Non-stop go verglas toa, radi koi pricini ne mi e jasno, iako milion pati ti bese objasneto deka ne zboruvaat srpski radi toa sto se kosovari, tuku radi toa sto porasnale vo JUGOSLAVIJA i ja slusale Lepa Brena.![]()
Ama rodeni se u Makedonija.![]()
Epa mene me naucil da zboruvam albanski.И нашите родители пораснале во Југославија и ја слушале Лепа Брена, па не' научиле да зборуваме Македонски јазик.
Epa mene me naucil da zboruvam albanski.![]()
A tatko mi pa, den denes pravi greski u rodovite.![]()
Друго се грешки во родовите , друго е да незнаеш збор да гукнеш...
Без непотребен фокус на преведувачката, овде станува збор за организација, локална самоуправа и протокол. Секако, и за тенденција.
Нема бе реакции некои, официјални?! Макар и од здружение на новинари, ако веќе другите молчат?!
На Горан Пандев, кој сака да направи трансфер во Јуве, можеби?Веројатно веста полека застарува, а некому тоа му одговара.
1.Немој жити се со равенките, не те бидува многу во тоа....Сега пак треба да се служам со равенки .... ќе дозволат тамошната преведувачка да не го знае официјалниот службен јазик...
1.Немој жити се со равенките, не те бидува многу во тоа.
2. Го знае службениот јазик, коишто го зборат над 20% од населението, тоа е доволно да се вработи во ОСЦЕ, и да работи во тие региони со над 20% албанци!
Хехе, ќе ти треба многу повеќе труд, а не вакви едноставни прашања да те прават да се чуствуваш паметен.А за луѓето што се повеќе од 20 посто во тие региони кајшто мнозинство е малцинството во државата што е над 20 посто? Сеа те збунив 100 посто.
За да не те мачам многу, Бадинтеровото правило важи и vice versa, т.е за македонците во Тетово, општината требаше да обезбеди превод...одговорноста паѓа врз општината како организатор,...
За да не те мачам многу, Бадинтеровото правило важи и vice versa, т.е за македонците во Тетово, општината требаше да обезбеди превод
1.Немој жити се со равенките, не те бидува многу во тоа.
2. Го знае службениот јазик, коишто го зборат над 20% од населението, тоа е доволно да се вработи во ОСЦЕ, и да работи во тие региони со над 20% албанци!