Верност

• Креатор на темата Креатор на темата Филозофка
  • Време на започнување Време на започнување
e takvi zenski treba site da bidat, da prostuvaat koa gi varame so drugi, braos, toa e doblest -da prostuvas!
А зошто? Не е доблест да изневеруваш. Ако не ја поседуваш доблеста да си верен, дефинитивно не можеш да очекуваш од партнерот да ти прости и уште тоа да го генерализираш како ,,сама по себе"-особина на секоја една жена која е изневерена. Се понатаму, откако неверството е случено, е добра волја на изневерениот и одраз на неговото моментално доживување и карактер. Изневерувачот, треба да ќути и да се себевложува понатаму двојно повеќе отколку што претходно се вложувал во врската.

ma ja si kutam i si praaam taka da ona nit ke znae deka ja izneveruvam nit ke mora da mi prostuva, kako sto rece ti se e super dur ne se znae.

• Дали доколку имате врска би биле верни на партнерот?

• Дали би очекувале истото да ви се возврати со иста мера?
  • Дали сметате дека неверството е доволно јака причина за да раскинете долгогодишна врска?
  • Дали би ви сметало доколку партнерот имал богато сексуално минато пред вас?
  • Дали вие сте имале богато сексуално минато пред да го/ја запознаете партнерот/ката?:smir:
  • Дали имате проблеми со промискуитетот?
  • Дали се плашите од полово преносливи болести?
  • Дали имате развиен однос кон неверството и промискуитетот воопшто?
1. Зависи што чувствувам кон партнерката и тоа како сме поставени у врската...ако е некоја шо ја сакам и почитувам не
2. Зависи што чувствува према мене и тоа како сум поставен у врската и ако ме сака и почитува Да :)
3. Да...сметам дека е јака причина.
4. Не ми смета
5. Ак какво прашање за еден Шмекер...:)
6. Постои заштита така да не се плашам од болести
7. Како што наведов погоре...доколку има топ цура поред мене ке нема потреба од промискуиетност

1. Зависи што чувствувам кон партнерката и тоа како сме поставени у врската...ако е некоја шо ја сакам и почитувам не
Море ако те фатам за глава ќе те скратам:icon_mrgr ова си(:devil3:)ти:P
Мала исправка:smir: последното зборче требаше да биде да иначе не би имало смисла тоа што го рече.

поимиве верност и неверност не ми одат некако и барам дефинирање..на пример неверноста е само физички акт, или исто е и имагинарно мечтаење за секс или слично со друга особа?

а во врска со верност...мислам дека таа треба да се дефинира вонемоционално, верен сум на институцијата брак и обврските ..а она останато за една вечер, тоа нема врска ни со љубов ( а и љубовта врска нема), ниту пак кон повредување на чувства...бла бла.

значи...јас викам вака, женами нека не ја лаже ум да и мрдне опаш..ама и тоа не е најстрашно, нека се крсти јас да не разберам за тоа ))))))))).

жена срам може да донеси за куќата , на мажот му стои и да си гиба одстрана.

верност...на кој му е потребан незнам :toe:
Jas vikam vaka:Da sum ti jas zena tebe i da doznam deka si svrljal naokolu pa uste nekoja bolest da navlecam na spienje bi ti go otkinala mandaloto i toa komplet so se topcinjata od strana:pos2:ova radi preventiva da ne se nosi sram vo kuka:pipi:
Inaku jas nitu varam nitu sakam da me vara partnerot.Ako se sluci toa da doznam ne bi prostila vo nikoj slucaj toa e ponizuvanje za mene i ako ednas se desi ke se desi povtorno.I onaka sum panicar za bilo sto a ne daj boze nesto da zakacam od mazot mi(ma da znam deka ne mu mrda gazot na strana)bi mu stavila kiselina da mu izgori pa da nemoze osnovni fizioloski potrebi da vrsi.

• Дали доколку имате врска би биле верни на партнерот?

• Дали би очекувале истото да ви се возврати со иста мера?
  • Дали сметате дека неверството е доволно јака причина за да раскинете долгогодишна врска?
  • Дали би ви сметало доколку партнерот имал богато сексуално минато пред вас?
  • Дали вие сте имале богато сексуално минато пред да го/ја запознаете партнерот/ката?:smir:
  • Дали имате проблеми со промискуитетот?
  • Дали се плашите од полово преносливи болести?
  • Дали имате развиен однос кон неверството и промискуитетот воопшто?

ај, по точки нека биде...

• Да, секогаш сум се трудела да бидам верна. Еден куп пати испадна да не е баш така, ама после тоа си кажувам, и како генерално правило тука завршува врската, така што не знам како ми се смета, дали дека сум верна или не:) Не, озбилно, се трудам да сум верна, или поточно, се трудев. Сеа некако без напор ми иде, бајаги сум заљубена:)
  • Апсолутно.
  • Јап, и неколку недели да е, не менува. Нема врска колку долго сме заедно... За да биде неверен значи дека го сакал тоа, размислил (со што мислел не е моја работа, ниту колку долго, ниту на што бил..) и плеснал настрана. Не е како да се сопнал и случајно да влетал во некоја, па после да ми каже „Грешка“.
  • Не. Ивен бетр. Далеку подобро од новајлија, во секој случај...
  • Богато? Е ај сеа... Добростоечко, би рекла.. :))
  • Ноуп.
  • Во принцип, не е како да се работи за свински грип па да се плашам... Се заштитувам..
  • Неам некаков развиен однос, кон ни едното. Не ми е тема за размислување:) Промискуитетот кај другите не ми пречи, кој што сака си прави, во крајна сметка. Неверството исто така не ми пречи, се додека не ми го направи некој на мене:)
И така...

Verna sum nikogas ne sum izneverila i normalno deka i od sprotivnata strana go ocekuvam istoto:pipi: i bi raskinala vrska pa kolku i dolga da bila vrskata ke ja prekinam vednas bez razmisluvanje ,ne mi preci ljubovnoto minato na mojot partner voopsto si go sakam kakov sto e i bitno mi e sto pravi od koga e so mene,premnogu se plasam od zarazni bolesti i toa epteeeen mnogu samata pomisla na toa me plasi a za neverstvo i promiskuitet mislam deka toa e sekojdnevna duri mozam da kazam i normalna pojava da bides veren vo denesnovo opstestvo e fantazija:toe:

кога влегувам у врска сум верна не ме интересира ништо друго не сакам да ме изневери подобро е да ми каже еј не сакам више заедно да бидеме одколу да си шарка наокулу не ми е страв од полово преносливи болести не спијам со секој само со партнерот и имам доверба во него

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom