Работнички Скопје-Македонија Ѓорче Петров 24 Мај

• Креатор на темата Креатор на темата Marjan-MiKi
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе тепа?

• Работнички

Гласови: 22 38,6%
  • Македонија

Гласови: 26 45,6%
  • Нерешено

Гласови: 9 15,8%

• Вкупно гласачи
    57
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
На финалниот натпревар во купот на Македонија во фудбал на 24-ти Мај на „Градски“ ќе се сретнат ФК Работнички и ФК Македонија Ѓорче Петров.

И покрај минималните порази во полуфиналните втори натпревари, двете екипи беа подобри од противниците во севкупниот резултат и со тоа се пласираа во финалето на купот.

Уште една сличност меѓу овие две екипи е и тоа што и двете ќе се борат за својот втор трофеј во најмасовното натпреварување во Македонија.

Македонија Ѓорче Петров ќе го напаѓа, Работнички ќе го брани тронот во нашиот фудбалски куп. Скопските ривали ја одбранија предноста во реваншите од полуфиналето. Како одлучувачка за финалистите се покажа предноста од првите полуфинални мечеви. Во реванш полуфиналните мечеви одиграни денеска Работнички загуби од Шкендија со 1:0, но поради триумфот од 3:1 на "Градски" во Скопје од пред четири недели ќе има шанса да ја брани титулата освоена минатата година. Шкендија поведе уште во 5та минута со голот на Ертан Хасан, но не успеа да постигне уште еден гол со кој ќе го елиминираше Работнички.
Милано во Куманово успеа да ја совлада Македонија ЃП со 1:0, но не и да ја анулира предноста на Ѓорчепетровци од 2:0 по првиот полуфинален дуел. Тоа значи дека "лавовите" се на добар пат да ја освојат и двојната круна сезонава, со оглед на фактот дека на 4 кола до крајот на националниот шампионат имаат 8 бода предност во однос на второпласираната Ренова, а 10 во однос на Милано кој е третопласиран на табелата. Гешовски во 54та минута беше стрелец на единствениот гол на натпреварот.
Работнички со пласманот во финалето најверојатно ќе обезбеди и учество во Европа, бидејќи се поизвесно е дека Македонија Ѓорче Петров ќе биде новиот шампион на Македонија кој ќе земе учество во квалификациите од Лигата на Шампионите.

Резултати, полуфинале, Куп на Македонија:
Шкендија - Работнички 1:0
Гешовски 54' (1-3 резултат од првиот полуфинален меч)
Милано - Македонија ЃП 1:0
Хасан 4' (0-2 резултат од првиот полуфинален меч).

Мислам ке биде интересен натпревар во кој ке победи Работнички со 2:1 со головите на Вандаир и Зе Карлос,а за Македонија стрелец ке биде Клечкаровски

Ако Македонија ја обезбеди титулата во првенството (можда е и веќе обезбедена) тогаш повеќе од сигурно ке победи Работнички.

Ке биде тесно ама мислам дека Ѓорче ке тепа

Македонија ЃП го освои првенството а Работнички е далеку и од УЕФА па затоа мора да оди на победа.

У финале кој не би идел на победа :):):):):):)

Јас викам дека Работнички ќе тепа,што е и нормално таму тренирам :D

Работнички тепа..:smir:

Нешто не ми е јасно мене овдека.
Зошто има ставено нерешено во анкетата???
Ако е нерешено па ќе мора некој да победи!!!!!
Но добро нека стои и нерешено ако мислиш само за регуларниот дел инаку мора да има победник.
Еве јас ќе гласам за нерешено бидејки не навивам за ниту една од овие две екипи.
ПОЗДРАВ

Мислам дека Работнички ке победи затоа што тоа му е единствениот пат за излез во Европа. Горче 99% си ја обезбеди титулата ке игра во квалификации ЛШ.

Ама доколко изгуби РАботнички мислам дека пак ке одат они во Куп уефа бидејки Горче е во ЛШ.

Ама не верувам да сакаат горчепетровци да испуштат шанса да ја освојат двојната круна.
КЕ виде интересно.

Според мене од досегашниве утакмици,Македонија нема криза во играњето,нема падови,игра константно,а Работнички со тоа што си отиде Бабунски си ги влоши работите,а има екстра тим,исто и Македонија.
Се игра една утакмица,така да се е можно.
Јас типувам на Македонија Ѓ.П:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom