Храброст каде си?

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
чекај бре каде се сите патриоти?Што се лушпаат у груда ?заедно со паролине смрт или слобода?
Каде се !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Нели сваќаат ли нашиве почнувајќи од кајгана јуришниците дека ако продолжи ова само ќе доведе до иселување на се повеќе луѓе?дека уствари нивниот ценет народ за кој толку се лупаат у груда
дека ќе загинат ќе биде проголтан баш поради ова ?
Или пак пропаганда им го измила мозокот и не смеат да размислуваат и гледаат подалеку од својот нос или од тоа што им е кажано преку реклами или штаб?
Каде им е сеа храброста да се спротистават на експлататорите поради кои се празни државава?
Не можам да те сфатам кого го повикуваш на протест или на кого се лутиш зошто не излегол на протест.Вака добивам впечаток дека ти прва го обои твојот пост.Што имаат врска патриотите со први мај и кој се тие уствари.Кој се патриотите кои треба да протестираат? Но и јас се чудам на нашиот феномен.Па веројатно не се излегува затоа што кај нас и нема работници.Сее држ.администрација која се плаши да биде видена на улица а и задоволна е со своите примања.

Протести за 1 Мај ширум светот
t.gif
_45723108_007253382-1.jpg

Први мај одбележан со протести Во многу градови во цел свет имаше судири меѓу полицијата и демонстрантите откако работниците излегоа на првомајските маршеви и протести.

Многумина ја искористија можноста да ја осудат светската економска криза.
Во Истанбул, полицијата со солзавец и шмркови се судри со демонстрантите кои фрлаа молотов-коктели и ги напаѓаа банките и продавниците.
Германската полиција во Берлин пак уапси десетици луѓе откако демонстрантите запалија автомобили.
Грчката полиција се бореше да ги растури демонстрациите во Атина откако беа нападнати некои банки.
Протестни маршеви имаше и во Франција, Русија, Филипините и Хонг Конг.

еј ова ме потсеќа на фашизам ...
Полицијата у конфликт со демонстрантите ...
уапсени ...
итн ...

ц ц ц ц
овие сигурно имаат некој како Груевски ... не им е срам ... фашисти ...
каде е правото на протест :pos2:

Сигурно нашите работници имаат поголеми права од оние во Франција, Германија и другите земји (тука ги исклучувам радикалните групи кои палат и кршат, мислам само на работниците) па нема потреба да протестираат. Или пак не им требаат права.

хм да видиме

Беа отпуштани илјадници работници од фабрики кои имаа договори дека ќе ги задржат до пензија да работат под изговор дека има криза,жени опуштани ради тоа што се трудни,работи часови од јутра до сутра изерија плати,градежници умираат на работното место поради немање основна заштитна опрема

а нема реакција ниакква од надлежните ,чекај малце како се викаше тоа ?
прекршување на работнички права
Хм..што беа права ?
Прво, ти ниту си трудна, ниту си градежна работничка, ниту си шивачка...ниту пак некогаш во животот си видела зорт од ваков тип.
Затоа, најмногу мрзам кога некои добро ситуирани лигавци ми се пењават по форуми и слично за „работнички права“, дигање бунтови, протести на кои нема да ги видиме и така натака.

Вообразете се малку.

За што да протестира градежен работник кој работи во приватна фирма, и кај кого?

П.С. Посебно интересно е кога вакви теми се отвораат од луѓе кои немаат ни Р од револуција.

Искачаме на протести за името кога беа подржани од вмро ,ама кога не се подржани од било која партија и кога се работи за нас и нашите права

уствари заборавив патриотите имаат муда само на зборови а не на дела
Ние сме патриоти само кога треба да се истураат фрустрациите на некого и нешто и се разбира за плукање сме шампиони

Ајде сеа речете сдсм се организатори,соросоиди итн какво лицемерие со тоа само се трудете да ја прикриете вашето немање храброст и свој рбет и став

Секаде има протести само овде не....храброст каде си?

протестот не го организра ВМРО други го организраа (по постов твој вака како да ги слушам сдс пола саат против протестот)
на тој протест мирно протестираше народот организран од народот значи не беше тука ВМРО

Протести за 1 Мај ширум светот
t.gif
_45723108_007253382-1.jpg

Први мај одбележан со протести Во многу градови во цел свет имаше судири меѓу полицијата и демонстрантите откако работниците излегоа на првомајските маршеви и протести.

Многумина ја искористија можноста да ја осудат светската економска криза.
Во Истанбул, полицијата со солзавец и шмркови се судри со демонстрантите кои фрлаа молотов-коктели и ги напаѓаа банките и продавниците.
Германската полиција во Берлин пак уапси десетици луѓе откако демонстрантите запалија автомобили.
Грчката полиција се бореше да ги растури демонстрациите во Атина откако беа нападнати некои банки.
Протестни маршеви имаше и во Франција, Русија, Филипините и Хонг Конг.

Во Германија работниците и синдикатите мирно протестираа.
А овие хулиганци, леви анархисти кој лумпувале низ Берлин и Хамбург немаат врска со синдикатите и работниците.

За жал денот на работниците во Европа го злоупотребуваат анархистите кој само сакат да покажат сила пред полицијата, демек.

Ова е најголемата катастрофа на нашиот народ.

Неинвентивноста, плашливоста, понизноста, полтронштината, и каква ли ти уште не карактерна црта која не доведе до ова дереџе.

И овде не зборувам за протести на ,,синдикатот,, туку воопшто. Па и државата да му ја укинат овој народ глас нема да пушти. Устав му мењаат штама...знаме му мењаат па штама, го оставаат на улица пак штама, го крадат у ТАТ па штама, даваат 150.000 увоза пак никому ништо, територијална организација па ништо...

Нормално зборуваме за достоинствени нормални демократски протести.

Кај нас никој не излегува за ништо, без да добие инструкции од партијата.
Тоа е македонската реалност, незнам зошто ве чуди ова... А и зошто би протестирал некој, кога може да крка скара? Очигледно на сите им е добро... :)
Шефе донекаде во право си, а и скарата беше добра :).
Насилни протести не поддржувам не дека немам храброст како што пишува во насловот од темава, туку од другата страна на кордонот ќе бидат зет ми, татко му, пријатели, луѓе со кои сум близок и лично се познавам. На што ќе личи тоа, не можам против своите, а и тие си имаат должност.
Така да тие што повикуваат на насилни протести нека размислат за ова. Македонија е мала држава секој со секого се познава, ако сами си ги искршиме и запалиме нашите убави градови нема да бидеме ниту побогати, ниту посреќни :toe:.

Марсовка нема храброст, после контра-постовите замина офлајн.:pos2:

Вообразете се малку.

За што да протестира градежен работник кој работи во приватна фирма, и кај кого?

П.С. Посебно интересно е кога вакви теми се отвораат од луѓе кои немаат ни Р од револуција.

Градежен работник доколку работи во државна фирма може да се буни, доколку не нема што да протестира на улици нека протестира кај газдите или ако не му се допаѓа нешто нека напушти од работа

а за безбедноста државата треба да му гарантира доколку таа го најмила, исто така и приватникот доколку за него работи, ако нема услови треба да пријави

чекај бре каде се сите патриоти?
Каде се !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

знаеш што треба да ти цртам мене к*рот ме боли за тоа што умрел некој у далечно време ,јас не ги ебам 2% моите (не заслужиле) он мене ми сере за некои што не ги ни знам или иам читано
подалеку од радиусот на мојот гз не глеам тачка јасно!!

а додуша да бидам најискрена не ми менува нешто во животот ако ми пишува во пасошот фиром или долнодупени или македонија ...........

а у курац наместо овде да останувам (додуша кого лажам пак ќе сакам да си одам)

дека крајот на светот ќе дојде ако името се смени

да драги мои крајот на светот ќе дојде и ние како луѓе ќе прекинеме да дишеме

Еве ги.......за нив прашуваше каде се?

Еве ги.......за нив прашуваше каде се?

ете толку од марсовка и нејзината храброст ... за ова ми беше муабетот пред малку ....

Напишано од marsovka
знаеш што треба да ти цртам мене к*рот ме боли за тоа што умрел некој у далечно време ,јас не ги ебам 2% моите (не заслужиле) он мене ми сере за некои што не ги ни знам или иам читано
подалеку од радиусот на мојот гз не глеам тачка јасно!!

а додуша да бидам најискрена не ми менува нешто во животот ако ми пишува во пасошот фиром или долнодупени или македонија ...........

а у курац наместо овде да останувам (додуша кого лажам пак ќе сакам да си одам)

дека крајот на светот ќе дојде ако името се смени

да драги мои крајот на светот ќе дојде и ние како луѓе ќе прекинеме да дишеме
:uvo::uvo:

Ова е најголемата катастрофа на нашиот народ.

Неинвентивноста, плашливоста, понизноста, полтронштината, и каква ли ти уште не карактерна црта која не доведе до ова дереџе.

И овде не зборувам за протести на ,,синдикатот,, туку воопшто. Па и државата да му ја укинат овој народ глас нема да пушти. Устав му мењаат штама...знаме му мењаат па штама, го оставаат на улица пак штама, го крадат у ТАТ па штама, даваат 150.000 увоза пак никому ништо, територијална организација па ништо...

Нормално зборуваме за достоинствени нормални демократски протести.
А ја знаеш приказната за тучино и нашиот?Онаа со кубурот за зло време.

Ја мислим дека не треба да се протестира туку да се пука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom