Гејски плачипички

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Epa i ti se sekas na bratskite odnosi. Koloni makedonci jurisaa na egejsko more, grcite zboreea makedonski, mesani brakovi, prijatelstva so gazdite na apartmanite i tako dalje.

Да бе, до 91 можеше до Солун комотно на Македонски да си прашаш за дирекции и да те разберат и да ти одговорат на Македонски, а веќе наредната година сите ги фати амнезија за Македонскиот.

Neznam kolku godini imas, do 91 godina ti neznaes sto bese

Ти бладаш момче.
Моето прво одење кај атињаните беше уште во далечната 1971 год. Таму сум сретнувал најразлични луѓе, како и насекаде, но воопштено зборувајќи тоа што ти го раскажуваш спаѓа во областа на научна фантастика.
Уште тогаш атињаните зборуваа дека „југословените“ им се најдобри пријатели. Македонци и Македонија беа забранети зборови.

Epa i ti se sekas na bratskite odnosi. Koloni makedonci jurisaa na egejsko more, grcite zboreea makedonski, mesani brakovi, prijatelstva so gazdite na apartmanite i tako dalje.
братче моето потекло е од егејска МАКЕДОНИЈА затоа немој барем мене да ми кажуваш колку сме биле пријатели со гејците.
а тоа дека едно време стварно се зборуваше на МАКЕДОНСКИ во гејлада беше единствено заради економска корист,а не дека толку не сакаа гејците.

Книгата на Смрдлајани, покажува почеток за напуштање на првичните барањата од страна на грејците. Барањата им се (беа), да докажеме дека имаме право на името Македонија уште од антиката !?!, а тие, плачкојаваните, ништо не треба да докажуваат.

Politicki problem koj raskara dva naroda. Do pred nekoe vreme Makedoncite i Grcite bea najgolemi prijateli, sega veke pocinja edno novo poglavje: SIRENJE OMRAZA.
Аууу абе тоа една љубов што постоела....мераци.:tapp:
Љубовта за која зборуваш на дело...(не е баш пријатно за очи и не е за луѓе со слабо срце).

Лично имам слушано за оваа "љубов"од еден старец кој ја има осетено на своја кожа...."љубовна приказна" од која ти се ежи кожата еден месец.

Гејските „пријателчиња’ - дури и за салфетите не останаа рамнодушни.

DSC00204.JPG

DSC00205.JPG

Фабриката за хартија Диана- од Тракија го признала Скопиа како "Македонија". Иницијалите, коишто ги гледате одлево одговараат - припаѓаат на соодветната држава. Така фабриката со МК - го означила Скопиа како Македонија .
Бојкот на продуктите на оваа компанија! Изпрати е-мејл во знак на протест до sales@diana.gr "Тоа ќе ги сопре простаците чија единствена цел е заработка или да се преместат во Скопие и на скопијаните да им ги продаваат своите продукти. Сопрете ги сите соработки со оваа компанија!

Гејците не престануваат

Ajde dosta serenje po net, oruzje u race i udrete.

Хаха ќе ја бојкотираат Кока-Кола, додека порано нивните попови ги благословуваа Турските топови за да тепат Македонци.

Заклучок: Гејците се Е*%ветар.

Уште нешто од плачипичкиве кои сега се фатија за ГОЛЕМИНАТА на споменикот во Скопје:

GREECE heaped scorn overnight on plans by Macedonia to erect a gigantic equestrian statue of Alexander the Great, the famed warrior-king of antiquity that both countries claim as their own.
"From the information we have, the size, height and cost of this statue are inversely proportional to seriousness and historic truth," Greek foreign ministry spokesman George Koumoutsakos said.

The 22-metre statue of the ancient king of Macedon is to be placed on the main square of Macedonia's capital Skopje at an estimated cost of €4.5 million ($8.08 million), local authorities said.

Greece currently has a 6.15-metre statue of Alexander adorning the waterfront of its northern city Thessaloniki.

It also has plans to erect another statue in Iraq, on the site of one of Alexander's victories over the Persians at the Battle of Gaugamela in 331 BCE.

Born in Pella, modern-day Greece, Alexander conquered the Persian Empire and much of the world known to ancient Greeks before dying in Babylon in 323 BC at the age of just 32.

In recent years, Greece has faced a challenge from the former Yugoslav republic over the spiritual rights to Alexander's heritage and has been at pains to stress that the ancient Macedonians were Greek.

But the tiny Balkan nation, which became independent after the breakup of Yugoslavia in the 1990s, has staked its own claim as it lies on what was once part of ancient Macedonia.

Greece has also refused to recognise its neighbour under its constitutional name of Macedonia because that is also the name of the northern Greek province of Macedonia.

United Nations-led negotiations on the issue have proved fruitless ever since, and Athens has used its veto to prevent Macedonia becoming a member of NATO.

http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,25491351-23109,00.html

Who said the size does not matter? :vozbud: xexe

Знаеме дека гејците не штедат на поклони, при секоја посета-ма каде и да отидат.Обама доби златник со ликот на Александар Македонски, Саркози покрај подарениот остров доби исто таков златник најден во Кутлеш, а еве сега читам дека при посетата на Куба -гејците одбрале токму ист таков подарок за Фидел Кастро - објаснувајќи му при тоа дека златникот припаѓал на таткото на Александар Македонски, при што Кастро рекол дека за него тоа е многу важен подарок оти добро ја познавал историјата на древна Македонија.

images-fidel2.jpg

( на небитните и кои не си ја знаат и почитуваат својата историја им даруваат Rolex Watches :pos2:)

Хаха ќе ја бојкотираат Кока-Кола, додека порано нивните попови ги благословуваа Турските топови за да тепат Македонци.
Заклучок: Гејците се Е*%ветар.

И не само Кока - Кола , на ред е и Нес кафе
кликни да видиш
"ΜαΚεδονία" από το ΝΕΣ ΚΑΦΕ!!!:pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom