yin yang
Who, me?
- Член од
- 24 април 2005
- Мислења
- 1.621
- Поени од реакции
- 32
Зар има подобар сеир од посматрањето изнервиран, хистеричен и избезумен грк![]()
Абе, види.. тебе ако ти се игра сеир со иднината твоја, мене не ми се игра со мојата

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зар има подобар сеир од посматрањето изнервиран, хистеричен и избезумен грк![]()
Абе, види.. тебе ако ти се игра сеир со иднината твоја, мене не ми се игра со мојата![]()
Не, не, не се разбравме... Не реков појма немаат што значи мапата, него појма немаат на што мислел ТОЈ кој ја користи. Дали мисли на тоа, каде постои етникум Македонци или пак на Обединета Македонија (промена на граници). Ти текнува?![]()
Што бе......зар стварно се исплаши од јужните педери?
А која е твојата иднина......за да не ги дразниш грците спремен си малку да се подгрбавиш?
Тој што ја користи мапата знае што мисли, а и тие што треба да ја прочитает мапата исто така знаат на што мислел тој што ја користи мапата.
Проблемот настана кога „тие што поима немаат тој што мислел“ се дрзнаа да го менуваат името на „тој што ја покажува мапата“. Оттаму (во подоцнежниот текст читај ТОЈ и ТИЕ) ТОЈ со покажувањето на мапата на Македонија ги потсетува ТИЕ, дека она што ТИЕ го бараат е илузорно и ако продолжат сами ќе се фатат во сопствената мрежа, потсетувајќи ги дека, еднаш не така одамна окупирале еден дел и во тој дел вовеле фашистичка диктатура. И дека во ова време не можат веќе ТИЕ да се однесуваат така, туку да ја прифатат реалноста дека ТОЈ е ТОЈ и има апсолутно право да се нарекува така како што отсекогаш ТОЈ знаел дека е МАКЕДОНЕЦ роден во МАКЕДОНИЈА. И дека МАКЕДОНИЈА е реалност што ТИЕ мораат да ја прифатат како таква, без притоа да шират лаги дека МАКЕДОНИЈА е реална закана за ТИЕ кои себе си се нарекуваат Елини. Ако постои закана тогаш заканата е, за демократијата која до колку се реши во полза на ТИЕ, тогаш останатиот свет навистина ќе покаже дека демократијата важи како збор кој има само лексиконско толкување кое ТОЈ нема поима што сакале да кажат ТИЕ давајќи поопширно објаснување во лексиконот.
Ама ти изгледа не читаш што пишувам а? Не се исплашив, туку не гледам никаква корист од провоцирање и додавање масло на огнот. Зошто да правиме поголем проблем од оној кој веќе го имаме? Со инает не се решаваат проблеми, туку со смирено, калкулирано делување...
И кога веќе ме прашувате јас колку год имам, ти колку имаш да те прашам јас?
Како прво а воедно и последно.....ние не сме тие што правиме проблем.
Ние не сме тие што од грците бараме да не се тоа што се и да не се викаат така како што се викаат ....сега појасно е!
Мене ми е тебе не ти е.. Реков да не правиме поголем проблем, од онај кој веќе го имаме (наметнат).
Изгледа не знаеш што значи да си имаш проблем со грк или татар....со нив катастрофална грешка е и за најбезазлена работа да преќутиш а не камоли да попуштиш или се повлечешМене ми е тебе не ти е.. Реков да не правиме поголем проблем, од онај кој веќе го имаме (наметнат).
Напишав и на другата тема, ќе напишам и овде. Луѓето гледаат провизорно, не читаат со разбирање, туку само запаметуваат делови кои ’им паѓаат во очи’.
И друго... дали има објаснување под секоја мапа? Има легенда на секој аватар? Има ли легенда на графитите по градовите?
п.с. колку год имаш ти?![]()
)) ок... така нека биде... ние немаме проблем...
Мене ми е тебе не ти е.. Реков да не правиме поголем проблем, од онај кој веќе го имаме (наметнат).