На почетокот сите сме ЖЕНИ :)

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
учебниците не ни кажуваат дека секој зачнат плод е женски и дека дури седум недели по зачнувањето плодот развива машки или женски карактеристики. Ако не дојде до промени во околината, во раната фаза на развој, фетусот ќе се развие во женско бебе. Ако, пак, плодот се развие во машки, неговиот У-хромозом ќе го поттикне создавањето тестостерон, машкиот хормон што влијае на мозокот и на гениталиите. Но за развој на женскиот фетус не се потребни женски хормони.

Суштински, ова би значело дека секој човек го почнува животот со „женски мозок“. Тестостеронот им дава машки карактеристики на мозокот и на гениталните органи на оние ембриони што генетски се одредени да се развијат како машки.

А како би го објаснил овој дел од статијата,посебно болдираното?:pipi:
Ако се потпираме на секоја теорија која ќе ја прочитаме би требало да бидеме луѓе кои не би знаеле каде ни е главата.
Полот се одредува во период на оплодување, не за време на развој. Гад демет, не сме желки, кажав веќе.
Гајле ми е мене за болдот, јас кажав она што јас го знам:) Не може тестостеронот да дава било какви карактеристики на мозокот, од чиста причина што секое лачење на хормони е под дејство на мозокот:) И неможе да се развие женска единка од зигот кој е оплоден со ХY хромозоми... Практично а и логично неизводливо.

Ако се потпираме на секоја теорија која ќе ја прочитаме би требало да бидеме луѓе кои не би знаеле каде ни е главата.
Полот се одредува во период на оплодување, не за време на развој. Гад демет, не сме желки, кажав веќе.
Гајле ми е мене за болдот, јас кажав она што јас го знам:) Не може тестостеронот да дава било какви карактеристики на мозокот, од чиста причина што секое лачење на хормони е под дејство на мозокот:) И неможе да се развие женска единка од зигот кој е оплоден со ХY хромозоми... Практично а и логично неизводливо.

:oftopic: Без :nerv::smir:

он топик:И на почетокот убаво пишав дека и мене ми е чудно......ама не ја побивам науката ниту пак 100 % верувам :salut:

:oftopic: Без :nerv::smir:

он топик:И на почетокот убаво пишав дека и мене ми е чудно......ама не ја побивам науката ниту пак 100 % верувам :salut:
Кај ме виде да се :nerv::helou:
онтопик: Јас само дадов образложување на кое ти ми врати со воведниот дел на темата. Чувствувам потреба да објаснам дека не можеме да веруваме во се’. Сепак, не можеме да фрлиме во вода нешто што е докажувано со векови уназад, поради нешто искочено денес на интернет.
Секој се формира како посебна единка.:)

ПОЛОВА ДИСКРИМИНАЦИЈА!!! :pos:

Професорката по биологија ни го кажа ова уште у основно...но тоа е само за начинот на развивање на телото...т.е. ембрионот е машки или женски уште од почетокот на своето настанување...така да не ја сватиле темава убаво некој луѓе...
фала што ми објасни сега ми е појасно:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom