Ха, колку типично! А тие што го колеа Македонскиот народ и што си ги испробуваа пушките на невините Македонци на пазарот во Гостивар ко на нишан, само дека овие се христијани, тие какви беа???
Знаеш ли ти воопшто што е геноцид? Геноцид е да напаѓаш невооружени села и да ги палиш, да ги пљачкаш и да ги убиваш невините и небранети жени и деца во нив само затоа што се МАКЕДОНЦИ и ХРИСТИЈАНИ!!!!
А токму тоа ги снајде поголемиот дел од селата во Западна Македонија за време Втората Светска Војна!
Слушај пријател, не ми прави овде приказни од типот: "сите не мразат само затоа што сме муслимани и лошите каури ни прават зулуми". Тие приказни зачувај си ги за другите форуми од типот на оној на Исламскиот Центар, или слични на нив.
Ти знаеш ли колку Македонци христијани убија балистите? Ти знаеш ли колку Македонци христијани се ликвидирани за уште помали прекршоци од комунистичката власт?? Арно ама нив не ги спомнуваш, тие за тебе се важни колку и ланскиот снег, за тебе постојат само муслимани и само мртвите муслимани се луѓе, нели? Сите останати се неверници и треба да се кољат, епа не може бе "брат" овде не!!!
Срам како не ти е само, да ги браниш балистите!!??
10% биле стрелани? пфффф....а за масакрите во Велес и Штип од страна на комунистите врз тамошни Македонци-христијани си слушнал ли?
За масакрите од страна на балистите врз селото Беличица си слушнал ли? За селото Мраморец? За Никифорово,Леуново,Маврови Анови.....и уште куп други села во Македонија, изгорени и опљачкани од балистите си чул ли? За тројцата браќа заклани од балистите во Требош си слушнал ли?
Не беее, кај да те занима тебе тоа, тие се каури, и треба да гинат, нели?
Епа поради тоа што имаше и меѓу Торбешите такви ко тебе што размислуваа за време Втората Светска Војна, и поради нивната соработка со албанскиот фашистички окупатор - балистите, ете за тоа и ги стрелаа таквите, исто како што би стрелале и христијани соработници со окупаторот, впрочем тоа се правеше насекаде низ светот.
И не ми зборувај ти мене за тетовски и полошки регион, кога се знае кој живее таму и од каде беа најголемите балисти, еве само Џемаиљ Хасани - Џемо да го споменам, баш во тој регион да одиш денеска од постарите Македонци ќе чуеш интересни приказни за него, се разбира, тебе тоа не те интересира, и не сакаш да го видиш.