Кои беа балистите?

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Prvin da go kazam moeto poznavanje na ovaa tema a posle sakam da dodadete i vie sto znaete. Balistite bile clenovi na organizacijata Bali Kombtar cija krajna cel e sozdavanje Golema Albanija (ovie idei prodolzija i posle vtorata svetska vojna vo 90-tite, na Kosovo, vo Makedonija 2001 godina pa se do denes).

Najaktivni se za vreme na Vtorata svetska vojna, koga so pomos na italjanskite i germanskite vojnici okupiraat delovi od zapadna Makedonija.

Vodac na organizacijata e izvesen Dzemail od seloto Zajas, Kicevsko (rodnoto selo na Ali Ahmeti!).

Pri krajot na Vtorata svetska vojna, balistite pretrpuvaat ogromni zagubi od partizanite.

E sega me interesira dlai ovaa organizacija prodolzuva da postoi i po vtorata svetska vojna i kolkav broj na pripadnici i simpatizeri imala ako ima nekoi podatoci, kako i nekoi drugi interesni podatoci (kako na primer toa deka navivacite na fudbalskiot klub Gostivar koi sebe si se narekuvaat BALISTI).

Slack imas pogresni podatoci za Ballistite:

1. Niven lider bil Dzem Hasa od Gostivarsko...
2. Navivackata grupa na Shkendija se vika Ballistet ...www.ballistet.com

Ovaa organizacija ne postoi vise....Postoi samo navivackata grupa od Tetovo.

Za podetalni informacii ...naredniot pat

SLaCk напиша:
kako i nekoi drugi interesni podatoci( kako na primer toa deka navivacite na fudbalskiot klub Gostivar koi sebe si se narekuvaat BALISTI).
Навивачите на Гостивар биле и останале Гемиџиите.
Ама сигурен сум дека знаеш кој биле и тие.:)
Нали?

Marlboro-light напиша:
Slack imas pogresni podatoci za Ballistite :
1 .Niven lider bil Dzem Hasa od Gostivarsko...
2. Navivackata grupa na Shkendija se vika Ballistet ...www.ballistet.com

Ovaa organizacija ne postoi vise....Postoi samo navivackata grupa od Tetovo.

Za podetalni informacii ...naredniot pat

1.Dzemail Hasa Dzemo od Zajas i nema veze so gostivarsko plus koga ko ubile negovata glava bila sutirana niz centarot na Kicevo zosto Zajas e vo kicevskiot region.
2. Navivacka grupa so ogromno zname United States of Albania ideologija koja pociva na osnovite na prizrenskata liga i balistickoto dvizenje cij denesen prodolzitel e UCK

StormAngel напиша:
Навивачите на Гостивар биле и останале Гемиџиите.
Ама сигурен сум дека знаеш кој биле и тие.:)
Нали?

Osven Gemidzii vo Gostivar nema druga navivacka grupa a oni porano navivaa za Nikol Fert vo basket

ЕДИТ

Dani^^^ напиша:
A има ова на македонски?пошто не разбирам џабе ја дае странава.И што е разлика меѓу балисти и балистет?м?
Па некои добри 50 години е разликата.
Исто каква што е разликата помеѓу Комитите на ВМРО во 50-тите и денешните Комити, навивачи на Вардар.
Исти се. :)

Океј тоа незнаев,него прашувам дали балистет групата е инспирарана т.е името е инспирирано од балистите?

3ошто комитите се инспирирани од оние вистинските комити за времето на ВМРО ...

Aко се,значи се поддржувачи на балистите а ако не се значи се нешто сосим трето-тоа ме интересира.

Што и да ти кажам, ти веќе си изградила свој став.
И според она што можам да го видам, тешко дека тој твој став било како би се изменил. Одлишно е коментирањето кога ти се водиш од сосема други принципи, а јас од сосема други.

А за балистите-навивачката група, нека ти одговори некој друг, ако сака, јас не сум нивен член. :)

За балистите немам свој став некој определен стриктно зошто не сум многу запознаена со тој дел од историјата т.е. баш со нив.

Прашав тоа бидејќи ме интересираше пошто слак напиша дека се викаат балисти а малборо напиша дека нема врска и даде друго име слично на балисти а го кажа тоа као да е сосема различно. Затоа и прашав-дали е тоа тоа или нешто сосема друго...толку.

StormAngel напиша:
А за балистите-навивачката група, нека ти одговори некој друг, ако сака, јас не сум нивен член. :)

Nivnata osnova e fasizoidna i na sekoj natprevar kade sto prisustvuvale, go navreduvale Makedonskiot narod i pobuduvale nacionalna omraza.

Tie ne navivaat za svojot klub tuku protiv Makedonija i gi velicat ideite za velika Albanija.

Фала на одговорот зелено од мене,тоа ме интересираше.

Значи тие се тие...

Dzver напиша:
nivnata osnova e fasizoidna i na sekoj natprevar kade sto prisustvuvale go navreduvale makedonskiot narod i pobuduvale nacionalna omraza.

tie ne navivaat za svojot klub tuku protiv makedonija i gi velicat ideite za velika albanija
А од другата страна, комитите, мајмуните, чкембарите и така натаму, биле секогаш најгостопримливи и никогаш не пцуеле?

StormAngel напиша:
А од другата страна, комитите, мајмуните, чкембарите и така натаму, биле секогаш најгостопримливи и никогаш не пцуеле?

ja doagjam na severna-LOYAL FANS i slusam od istok-balistite

makedonsko devojce kurva golema.. i taka natamu

da slusam i da si kjutam:lud:

StormAngel напиша:

Скоро ниедна навивачка група не е гостопримлива и фина тоа се знае...

Aма да ја пцуеш државата која што ти дава леб и тоа не бива.

StormAngel напиша:
Нека дигне рака кој било од тука или било каде во Македонија дека барем ниеднаш не ја опцул државата, ја ќе го предложам за орден да добие.

Можеби и така, ама дома и во момент на нервоза нели? А не организирано, чопоративно, на стадион со единствена цел да ја искажеш анти-македонската идеја и идејата за голема Aлбанија.

Па дај биди еднаш фер и кажи дека нешто албанско не е ок-како ова на пример?

A за тоа песните што ги пеат-идам на утакмици и сум слушнала-епа мајку му у Македонија живеат не у Америка ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom