Kаење...

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.318
Поени од реакции
34.729
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
За сите они што се во брак...
Дали сте се зажалиле што сте се одлучиле на таков потег?
Ако е така, зошто и што би промениле?

Јас не сум во брак ама ќе одговорам на темава. Има мн.луѓе што си викаат дека би им било подобро кога не би биле омажени/оженети. Мислам дека може на моменти да ти текне како би било кога не би бил во брак меѓутоа ако е за сериозно, тогаш луѓето се решаваат на развод.

На ова не смеам да одговорам, жена ми ќе ме отсели од дома.

Озбилно, кај мене дојде некако природно. Не осеќам некакво жалење, каење или такви работи. Одвреме навреме ме фаќа некоја носталгија за ергенски живот, ама секое време си го носи своето.

Ако некој се кае за тоа што се „обрачил”- изборот е јасен. Директ кај адвокат и да прекине со тоа.

spooky напиша:
На ова не смеам да одговорам, жена ми ќе ме отсели од дома.
Баш оваа помисла ми пролета низ глава кога се кандисав да ја отворам темава. Се плашев дека можеби ќе имате „страв“ да одговорите вистинито, иако не се сомневам дека ќе има и такви мислења, поготово од мажите! :wink:

spooky напиша:
Ако некој се кае за тоа што се „обрачил”- изборот е јасен. Директ кај адвокат и да прекине со тоа.

И јас би играла така:sakas_ust

Апсолутно не жалам што се оженив.Единствено ми е мака тоа што малце беше наеднаш,мислевме да се земеме па после една-две години деца ама детето прво бидна па се зедовме.Не чувствувам каење,напротив,ми беше здосадило од еден начин на живот,и започнав нов начин на живот кој има своја убавина.

LUGE NEMOJ DA SE KAETE ZA NISTO VO ZIVOTOT VI KAZUVAM OD LICNO ISKUSTVO!!!!!!!!!!:star:

Iskreno ne se kaam. Toa mi najdobriot poteg u zivot. Zadovolen sum.
8)

Не!Ако не ми прави бракот задоволство,или ако нон стоп кукаш„Од кај те најдов бе магаре„ или „Се омажив се оцрнив„тогаш и тој брак треба да заврши.Не се омажив за да бидам мажена и оти ми беше време,се омажив за да го да го уживам времето со мојот маж!Не се каам за мојот потег,да треба пак да избирам пак би го направила истиот избор.

Ne, ne se kaam, taman rabota!:icon_lol:
Mazot mi e mojot najdobar prijatel!

За ништо што сум направил во животов не се каам, а најмалку за бракот.
Секој брак си носи промени во животот, меѓутоа се компезнираат со други промени кои прават да ги заборавиш ергенските денови (делумно):)
Како и да е како што реков не се каам а и како викаат ПОСЛЕ Е*ЕЊЕ НЕМА КАЕЊЕ :))))

Јас нејќам да бидам оф топик со прашањево, ама Ејсид, да не сакаш да наговестиш нешто? Пошто, мислам, знаеме дека за војска се спремаш, па после тоа... Или само фатаморгана?

Никогаш ниту во еден момент....многу ми е убаво! Бракот носи нови искуства, нови работи, нови предизвици, нови убавини, нови проблеми, нови навики , нови уживања...многу ми годи брачниот живот...искрено.:wub:

аман прашањево...

Ова е како да ви се јават од МВР и да ви речат..

- Се извинуваме, правиме анкета, дали некогаш имате убиено некого во животот, или сте на таа помисла? Ве молиме одговорете искрено..

Acid: ako si seriozen za da stapis vo brak, nema da ti se mnogu od pomosh "sitna boranja" povrshinski komentari.

Ima statistiki podatoci i spored niv povekjeto mazhi dosta se "kaat" podocna vo zhivotot, dozhivuvaat edna vrsta preispituvanje na toa koi se i shto se. Odredeno vreme molchat za takvite chuvstva, se zatvaraat vo sebe. A dosta podocna koga kje im se zajaknat tie chuvstva - dozhivuvaat "mid life crisis". Go preispituvaat zhivotot i svakjaat deka ne se zadovolni so edna institucija koja im nametnuva restrikcii i mnogu shto drugo. Obichno kaj 7mata godina, brakot e "kaput".

Brakot e izzhiveana institucija denes.

Eve edna ponova socioloska analiza koja go iskazhuva toa shto jas ti go objasnuvam pogore - iako i taa e delumno "oboena" pri krajot:

http://img100.imageshack.us/img100/4015/sciam6hh.png

Pozdrav,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom