18. роденден на СДСМ

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Дали Бране измисли копче за подмладување, па нивниот 68 роденден го слават како 18.

Еве еден виц за подмладување.
Си биле две другарки и се сретнале после долго време од разделувањето во училишните денови. Едната веќе била остарена и и се познавале годините и староста. А другата пак била млада како кога последен пат се разделиле. Разговарајќи така која е тајната на младоста, другарката што останала млада и рекла на другата другарка: Бев на пластичен хирург и тој на грбот ми стави едно копче за затегнување. Кога ќе се збрчкам го затегам копчето и така пак сум млада. Слушајќи ја така остарената другарка , одеднаш преку отвореното деколте на помладата другарка забележала како излегуваат влакненца. И и рекла: Другареке а што ти се овие влакненца напред? А таа и одговорила: Тоа ми е путки*ката.

Среќен роденден и не ги кријте годините, пензионирајте ги старците.:helou:

Што ке се слави 18 години пропаст.Нека не слават туку главите ко ноеви треба да ги стават ама затоа треба тронка срам да се има

нека им се множат.
и вака да тераат уште долго,долго,доооолгоооооо време

Од таа останата група луѓе политичка партија веќе не бидува, треба нови луѓе нови идеи - визии за народот а не трикови како да се дојде и остане на власт .... им треба самокритика а не слава , апсурд знам, али јеби га тоа ти е СДС денес.

i jas se soglasuvam so forex deka smo na cekanje na greskite na vrmo ne moze da se vratata na vlast so ovaa garnitura na vlast.kako sto stana smena na kadri vo vmro taka i treba vo sds inaku ke redat porazite i ponatamu.vo momentot na makedonija i treba silna i konstrukrivna opozicija kako korektiv na vlasta i da nudi proekti sto se od drzaven interes.

Таму у бихаќка треба да сватат дека неможат веке народот да го вртат према своите потреби, помина тоа време, треба да ги слушат барањата на народот и да понудуват решенија на проблемите, да нудат програма, а не тоа што го прават веќе 18 години (незнам како тоа ги слават овие 18 години) , што му имат понудено на народот.... :tapp:

Таму у бихаќка треба да сватат дека неможат веке народот да го вртат према своите потреби, помина тоа време, треба да ги слушат барањата на народот и да понудуват решенија на проблемите, да нудат програма, а не тоа што го прават веќе 18 години (незнам како тоа ги слават овие 18 години) , што му имат понудено на народот.... :tapp:

Како бе не нудат? Имаа предлог за отворање на владини продавници во кои се ќе било поевтино. За жалење се:pos2:.

Дали воопшто се слушаат што зборат?

Ако се вистински социјалисти ќе кажеа нешто како:

-бесплатно здравство
-бесплатно образование

Наместо тоа они продолжуваат со елитизмот.

Ни го нудат и СЕГА неделникот , може и за безпари, не се знае, се е можно со економскиот тим што го имат

CESTITKI ZA RODENDENOT NA SDSM
ne sum clen nitu niven podrzuvac ,no sepak imam respekt kon onie sto gi podrzuvaat i glasaat za niv,vprocem toa e demokratsko pravo,sekoj ima pravo na svoj izbor

dali ke opstanat na politickata scena ,ne e moe da prognoziram ,no mislam deka seuste vo ovoj moment go nosat epitetot najgolema opoziciona partija ,bez ogled dali toa mi se dopaga ili ne

DUI 15 gradonacalnicki mesta SDSM 5 ne ke bas da ste najgolema opoziciona partija:nenene:

sorry:baeh:

Ajde sreken rodenden, i konecno zastanuvanje barem na edna politicka partija na cvrsti noze. I da padnat veke (kvazipatriotive-nacisti) od vlasta.

ДРАМА ПРИ ИЗБОРОТ НА ПРЕТСЕДАВАЧ ВО ЦЕНТАР
ЛДП и НСДП коалицираа со ВМРО-ДПМНЕ
На вчерашната седница, Советот на Општина Центар го избра Владимир Здравев од ВМРО-ДПМНЕ за претседател. Тој беше на оваа функција и во претходниот состав на Советот. Тој го победи противкандидатот од СДСМ Јован Тагасовски за само еден глас, односно ја доби поддршката од 12-мина советници од вкупно 23.
Советниците од Центар избраа претседател дури при третото гласање. На првите две гласања, противкандидат на Јован Тагасовски од СДСМ му беше Владимир Бахчовановски од ВМРО-ДПМНЕ, но и на двете имаа изедначен број гласови, односно беше 11 спрема 11, воздржан беше само Иванчо Вучевски од НСДП. Во третиот обид за избор на претседател СДСМ остана со истиот кандидат, а ВМРО-ДПМНЕ го предложи Владимир Здравев, кој беше избран на тајно гласање.
По локалните избори се очекуваше СДСМ да има мнозинство во Советот на Центар, бидејќи заедно со коалициските партнери ЛДП и НСДП имаше 13-мина советници во Советот, наспроти 10-те места што ги освои ВМРО-ДПМНЕ. Но на вчерашната седница советникот Љубомир Тасев од ЛДП јавно ги поддржа кандидатите на ВМРО-ДПМНЕ, а советникот Иванчо Вучевски го поддржа барањето на ВМРО-ДПМНЕ третото гласање да биде тајно.
"Ви честитам за изборот за претседател и од име на советничката група на СДСМ ќе дејствуваме како конструктивна опозиција", рече Тагасовски честитајќи му го изборот на Здравев

koga brodot toni i gluvcite go napustaat

точно :)
изгледа БЦ ќе се врати како капетан на празен брод ...
во моментов не се никаква опозиција ...
ни со ДУИ неможе да се рамни :)

Ne se sekiraj za BC brodot se prazni pod negova direktiva...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom