Се сеќавате ли на вистинското ВМРО-ДПМНЕ

• Креатор на темата Креатор на темата Laze_14
  • Време на започнување Време на започнување
И сега прави. Никола и Бранко. Додуша овој вториов е поодамна направен, а сега е култ кај мал број на луѓе, но сепак тие луѓе го перцепираат како месија.
Да...не велам не...
Муабетов ми беше дека сега не е тоа толку...еуфорично и масовно...како во зачетоците на плурализмот...
Народот се свестува дека нема богови...

Се сеќавате ли колкава беше еуфоријата за ВМРО-ДПМНЕ во времето кога Љубчо беше лидер на партијата. Зошто велам дека тогаш беше подруго? Па ВМРО-ДПМНЕ денес коалицира со 20 други партии и добива доста гласови. На пример на изборите во 1998 година ВМРО-ДПМНЕ сама партија освои повеќе гласови од денес со овие 20 и кусур партии. Тогаш ВМРО имаше водач и војвода и Љубчо беше виновен за тоа што народот беше за ВМРО. Неговите говори беа прекрасни, а насекаде одекнуваше народот извикувајки Љубчо како на митинзите така и на прославите.
Ајде ВМРОВЦИ нели барем малку ви недостасува она што беше порано. Не дека сега не е така има и сега еуфорија но порано беше многу поеуфорично ВМРО-ДПМНЕ.

Ти се чудам на паметот. Во ’98ма победи ЉуБчо затоа што народот конечно сакаше да ја казни СДС(БЈР)Х, не дека веруваа на проМЕНИ-то што го сервираше овој, еуфоричниот психо. “Глупчо, Глупчо“-ечеа толпите разочарани од реформираните комунисти.

И имаше народот право.
Од секогаш, во редовите на ВМРО, знаел да влета и по некој предавник, врховист, работник за големоб’лгарската кауза.

Да живее Македонија.
Македонија на Македонците. Засекогаш! :oeoeoe:

Од секогаш, во редовите на ВМРО, знаел да влета и по некој предавник, врховист, работник за големоб’лгарската кауза.

Toj така почна, но потоа заврши како работник за големогрчката кауза. Ако не си приметил, уште работи за неа. Како и Бранко Црвенковски впрочем.

Инаку народот тогаш гледаше дебати во Собрание по цел ден, имаше големи циркузи. :)

Инаку народот тогаш гледаше дебати во Собрание по цел ден, имаше големи циркузи. :)

Нема веќе такви како Митко врапчето:vozbud: кој вака така на свој начин и со свои зборови знаеше на сите да им го плесне во лице а притоа никој да не му земе за зло.

Исто така не се заборавени ни пресметките во самото ДПМНЕ кои најчесто беа иницирани од кадровникот Доста Димовска (професор по Марксизам) и поради кои ДПМНЕ загуби многу квалитетни членови почнувајки од В.Голубовски, потоа Стефковски ми се чини беше..и ред други.

Кој го пишува тоа???
Љупчо Бугарот така?
Он најде памет да соли сега.Нека си оди во Бугарија и ако сакаат нека си го изберат за претседател,ама тука веќе не може помина тоа:toe:

Се сеќавате ли колкава беше еуфоријата за ВМРО-ДПМНЕ во времето кога Љубчо беше лидер на партијата. Зошто велам дека тогаш беше подруго? Па ВМРО-ДПМНЕ денес коалицира со 20 други партии и добива доста гласови. На пример на изборите во 1998 година ВМРО-ДПМНЕ сама партија освои повеќе гласови од денес со овие 20 и кусур партии. Тогаш ВМРО имаше водач и војвода и Љубчо беше виновен за тоа што народот беше за ВМРО. Неговите говори беа прекрасни, а насекаде одекнуваше народот извикувајки Љубчо како на митинзите така и на прославите.
Ајде ВМРОВЦИ нели барем малку ви недостасува она што беше порано. Не дека сега не е така има и сега еуфорија но порано беше многу поеуфорично ВМРО-ДПМНЕ.

А ти не си Вмровец а?
Само ни го испробаш пулсот како дишиме така ли?
Вмро е Вмро и сега и тогаш.Лидерите се менуваат партијата останува.
Не сме ние за Љупчо или за Никола,ние сме за ВМРО ДПМНЕ.Кој ке е претседател тој ке го почитуваме така да темата не ти е баш на место.
Тоа 14 значи дека ти си 14 години,а во 1998 си бил 3-4 години.Како можеш да ги споредуваш митинзите кога не знаеш како е били тогаш,па немаш години дури и сега да одиш.Можеш да споредуваш после неколку години ама сега не:toe:

Кој го пишува тоа???
Љупчо Бугарот така?
Он најде памет да соли сега.Нека си оди во Бугарија и ако сакаат нека си го изберат за претседател,ама тука веќе не може помина тоа:toe:
Љубчо пати од синдромот на напуштена љубовница.
Демек мислеше дека ќе го контролира Груевски, а со тоа и партијата, ама го заебаа, па сега ќе кака по весници и ќе изиграва месија.
на Бранко истото му успева со СДСМ...

Се тече, се се менува, па така и партиите се менуваат...Менуваат делување, програми, пристап...
Љубчо можеби бил добар во еден период, ама веќе не е...
Лидерите се менуваат, партиите остануваат.
Нормален процес.

ЕДНО Е ИМЕ,ЕДНО Е СРЦЕ ЕДНА Е ДУША МАКЕДОНСКА--ВМРО Е НАШАТА СУДБИНА

Љубчо пати од синдромот на напуштена љубовница.
Демек мислеше дека ќе го контролира Груевски, а со тоа и партијата, ама го заебаа, па сега ќе кака по весници и ќе изиграва месија.
на Бранко истото му успева со СДСМ...

Се зафркнал што купил големо огледало за Снежето да се гледа во балските фустани, па се изненадил кога самиот се видел колку бил убав, дури поубав од Снежето и се заљубил самиот во себе...

Vistinskoto VMRO-DPMNE beshe koga gi osvoija izborite vo 90 a nejkea da formirat vlada so albanska partija a ne denes ja prodavat struga za da opstane koalicijata.

мене бе дете не ме пали кога зборува грујо или кога збореше љубчо мене ме пали кога свири химната на партијата како и повеќето останати од вмро исто е чувството како кога ќе ја слушнеш и химната на државава а тие идат една по друга на митинзите тие се кривците за палењето на народот кој е за вмро

Да се сеќавам на вистинското вмро,морам да признаам дека тогаш бев вмрофка,али затоа новово на чело со Гвујо,органски неможам да ги поднесам.

Да се сеќавам на вистинското вмро,морам да признаам дека тогаш бев вмрофка,али затоа новово на чело со Гвујо,органски неможам да ги поднесам.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom