Македонците со една нога на плажа

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Колку добра природа имаме во Македонија на планињено тие во Гејлада одат, ко само море да е одмор. Планински туризам РУЛЗ!

Абе за одење на одмор во Гејлада нема економска криза А?А да им речеш за нешто друго ќе се вадат економска криза ова она...Ебате народот ебате продадени души...гејците плукаат по нас а они пак кај нив одат...Место да одат за Црна Гора, Турција, Хрватска мора во Гејлада...кај стигна веков бее

Да даде Господ кондоми од автопат да чистат сограѓаниве со резервации.

Ма најдобро би било кондоми од г'з да ваѓаат!

а каде има поблиску море ?

Поентата не е за блискоста на морето!
Ако веќе сакаат луксузен одмор, тогаш можат истиот да си го дозволат некаде подалеку. Но вистина е дека ќе има такви со полн багажник месо, што ќе одат по приватните домови во гејлада и ќе трошат некоја пара.
Не е проблем далечината/блискоста на морето, проблем е принципјелноста и самопочитта да не му одиш на гости кај тој што те плука.

Тоа не го сваќам и мислам дека никад нема да го сватам, зашто баш грција на одмор?
Едно другарче бил онака и муабет лево десно во некој маркет влегол и ми вика за глупости 100 евра фрлив:tapp:
Не гледам убавина во тоа да идам кај тој што ме плука што не ме признава како нација, порадо би отишол Јадранско, Бугарија, Турција, Хрватска, Италија е исто така подостапна може да си ја дозволиме.

а каде има поблиску море ?

Оди во Црна Гора, супер ноќен живот, локалците се дружељубиви , никој нема да да те негира, плус нашите градежни фирми екстра соработуваат со Црна Гора :):):)

На Јадран иделе посиромашните (иако не се забележувало како сега) а побогатите иделе во Грција. Тие што биле побогати си продолжиле и после во 90тите па и сеа а тие што биле на Јадран си почнале или во Грција или во Охрид.

Не е точно, најатрактивните дестинации беа на Хрватско приморје - Раб, Хвар, Дубровник.

Плус сите знаевме што копуци беа и која беда беше Гејлада! Јужниве порано буквално добиваа помош во храна, беа катастрофа невидена во речиси секој поглед. Тие не молеа да одиме таму на одмор!

Инаку од ова ситација се плашев, пак да не фатат на ефтинија и на најситни работи, како ништо да не било до сега.
А бидејќи кај нас нема доволно свест -- барем нема во одредени слоеви на населението -- ќе испадне дека пак ние ќе ја спасуваме Поранешната Отоманска Провинција Грција од пропаст, која буквално е пред пропаст.

Турустичките агенции треба да нудат пакет аранжмани во Турција, Мароко, Хрватска, но очигледно е дека и тие се влезени во игра.

Нема друго, само затварање граница му е мајката!

Тоа ти се вика безмозочни серковци- јака муда кај ќе оделе на море.туф.туф.туф.
Но, мора да се најде и лек за нив - освен границата- што друго е можно и изводливо????

ами да г'ебам,лани во охрид ми бараат по 7 евра за гомно смештај,по 10 евра за гомно ручек и по не знам колку пари за гомно ноќен живот,а да,во глобала бев третиран како гомно :toe:

за истите тие пари,јас си бев во Турција,на море,во хотел и бев третиран како бег

е па сега Охриѓани, видете јас кај че ги потрошам тие 500-600 евра планирани за одмор :toe:

А најтрагично е тоа што во Грција одат буџетаната која работи во администрација и министерствата, и која ја води политиката на Македонија. И кога таков народ ти оди таму без грам гордост за својата земја која не е признаена од нивните домаќини и се однасуваат како LG, што можете да очекувате понатаму.:tapp:

Оди во Црна Гора, супер ноќен живот, локалците се дружељубиви , никој нема да да те негира, плус нашите градежни фирми екстра соработуваат со Црна Гора :):):)

Сега јас од Гевгелија да се дигнам и да одам во Црна Гора .... па морето ми е на 70 км..... дури и Тиквешко езеро ми е подалеку

Сега јас од Гевгелија да се дигнам и да одам во Црна Гора .... па морето ми е на 70 км..... дури и Тиквешко езеро ми е подалеку
Е,бате, не е во прашање оддалеченоста- како ќе можеш да им ги гледаш суратите на оние кои те негираат- што ќе им кажеш -дека си скопијанос, или ... Па,истото Сонце го имаме и тука ,уживај, одмарај, а за солена вода не жали користи ги благодетите и од слатководните езера можеш да појдеш во Охрид или за промена отиди на планина-
Гејлада не е единствениот избор- па по секоја цена да им одиме.Толку ли не се почитуваме себеси, па преминуваме преку се’, колку да истераме некојси одмор од 10-15 дена ?

Ете тоа е робовски менталитет, зарварање очи и правење луд!

Море шишмане гевгелиски, види што ти се вели:

во Турција, на море, во хотел и бев третиран како бег

Но да си третиран како крал само ако ти работи свеста и разумот дека кај крвни непријатели нема одење, а најмалку пак дека ти било на 70км!

Како им се потсмеваат јужните на такви како тебе, ни вазелин не им е потребен бидејќи сам клекнуваш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom