Џамија на плоштад!

90 % од Џамиите во Македонија се врз Црковни темели ...
Зошто многу е јасно , Албанците секако со тоа немат ништо...
Меѓутоа имат со овие барања кои денес ги промовираа а немат никаква логика поради погоре наведените причини...
извини вака,али ме интересира култузин од која националност си ти ?

Архи-бригада протестираа баш ПРОТИВ ова.
Нивниот протест пропадна.
Чим има црква, ќе има и џамија.
Во секуларна држава, кога ќе се вмеша религијата, тогаш се меша до крај.

РИМЗ , ме интересира каде во ЧАИР се наога натписот „ОВА Е ЧАИР А НЕ МАКЕДОНИЈА„...???

Имам предлог, да се изгради по 1/2 Црква-Џамија како еден објект каде и христијаните и муслиманите ќе одат и ќе служи како обединување од религиозен аспект.

Башка поефтино излегува :wink:

Имам предлог, да се изгради по 1/2 Црква-Џамија како еден објект каде и христијаните и муслиманите ќе одат и ќе служи како обединување од религиозен аспект.

мрш бе

Да, и звучна изолација ке стаат...

На плоштадот фали уште статуа од на попот капата. Бисти, цркви, џамии, јас не знам кај планираат тие работи да ги сместат на тој мал плоштад. Едно нешто треба да има на него, а тоа е само плоштад.

Ne e sala, veke realizirana ideja. Vo Turcija mislam bese, plus i sinagoga ima ako ne se lazam.

Podrzuvam.
Neka nema nit crkva, nit dzamija oddelno, nego dve vo edno.

Em turisticki isplatlivo, em ubavo poraka se praka.

Ozbilen sum. :)

Ne e sala, veke realizirana ideja. Vo Turcija mislam bese, plus i sinagoga ima ako ne se lazam.

Podrzuvam.
Neka nema nit crkva, nit dzamija oddelno, nego dve vo edno.

Em turisticki isplatlivo, em ubavo poraka se praka.

Ozbilen sum. :)

Може, 69 % Црква , 29 % Џамија и 2% останато...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom