Apple

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Што значи тоа? Јас имам SSE3 и SSSE3.

Друга работа. Гледав вчера по сајтовите има разни верзии 10.5.2 10.5.4 10.5.5 10.5.6 па веројатно таа со 6 на крај е последна зашто со 7 не сретнав. Која да ја симнам? Може ли да ми дадете линк од торент или од рапидшеар, ама да е испробана инсталацијата. Прочепкав јас по торентите и хаос беше дури и на приватните тракери. Има верзии со 2гб со 3гб па се до 6гб. Почетник како мене многу тешко да се снајде. Од кај да знам која треба.:nesum: Друга работа што забележав е што на 80% од торентите пишуваше само AMD а Интел во многу малце торенти го сретнав.

И последна работа што ме интересира, дали различен туториал е за различна верзија, зашто само за 10.5.2 најдов еден куп, а за поновите неможев да најдам ниеден среден, па пример ако треба да инсталирам 10.5.5 дали може да се водам по туториалот за 10.5.2? Веројатно одговорот е да:) али сепак нека ми потврди некој што има испробано.

Мора да сум многу претпазлив зашто имам некои 200-250гб податоци кои несмеам да ги избришам и затоа волку препрашувам, за да не ги сјебам дур инсталирам, да утнам негде, па да жалам цел живот што се решив да пробам Мек.:helou:

10.5.6 е последната верзија од OS X
picture1rbd.png

Коолзрок еве видија сликата

Attachments

• Laptop.JPG
    Laptop.JPG
    63 KB · Прегледи: 17
Коолзрок еве видија сликата

Имаш ССЕ / ССЕ2 / ССЕ3, значи ќе можеш да инсталираш.
Само незнам која хакинтош-дистрибуција да ти ја дадам, зошто јас оваа што ја користам (iAtkos i5) може само на Интел процесори.

Пробај Kalyways...

:)

Ме занима во што е подобар Макинтош од линукс или од Виндос??
Кога би се префрил на Макинтош тешко ке биди за работање..:)

Ме занима во што е подобар Макинтош од линукс или од Виндос??
Кога би се префрил на Макинтош тешко ке биди за работање..:)

Ако ти е за работа на пример фирма, дизајн можеш. Ако имаш компатибилен хардвер (што е тешко да се најде за Хактинош, јас имам дома 3 хакинтоша, само 1 работи) можеш да играш и игри...

Инаку Линкуксот и Мекот се подобри од Windowsot... Само што него повише го користат =)

А за работење, не би требало да биде тешко. Мене ми е лесно...

Би се смилувал да ми дадеш проверен линк од кај да го симнам?:smir:

Барај на Гугл Hackintosh x86 10.5.6 ; Kalyways ; iAtkos... И кај хакинтош, проверен линк нема, затоа што секој хакинтош работи различно на секој хардвер... Па и да работел кај него, ако имаш едно делче слично може да не работи кај тебе.

Само незнам која хакинтош-дистрибуција да ти ја дадам, зошто јас оваа што ја користам (iAtkos i5) може само на Интел процесори.

Пробај Kalyways...

:)

Барај на Гугл Hackintosh x86 10.5.6 ; Kalyways ; iAtkos... И кај хакинтош, проверен линк нема, затоа што секој хакинтош работи различно на секој хардвер... Па и да работел кај него, ако имаш едно делче слично може да не работи кај тебе.

Е браво, тек сега ме дозбуни:) Што се болдираниве што ги спомна? Еве што конфигурација имам, па би можел према нејзе да ми дадеш некој линк?
CPU: Intel Core2Duo E6750
MB: MSI P35 Platinum
HDD: Western Digital 320GB SATA2 16MB
RAM: Kingmax 2*1GB DDR2 800MHz
VGA: ECS GeForce 9600GT GDDR3 512 256Bit Arctic Cooler
OD: Samsung DVD-RW SATA

Нема некој линк да ми даде? Не најдов јас ништо конкретно на гугл, ниту по форумите.

Некој да ми помогне и да ми даде линк ќе може ли?

Е браво, тек сега ме дозбуни:) Што се болдираниве што ги спомна? Еве што конфигурација имам, па би можел према нејзе да ми дадеш некој линк?
CPU: Intel Core2Duo E6750
MB: MSI P35 Platinum
HDD: Western Digital 320GB SATA2 16MB
RAM: Kingmax 2*1GB DDR2 800MHz
VGA: ECS GeForce 9600GT GDDR3 512 256Bit Arctic Cooler
OD: Samsung DVD-RW SATA

Нема некој линк да ми даде? Не најдов јас ништо конкретно на гугл, ниту по форумите.

Некој да ми помогне и да ми даде линк ќе може ли?

Тоа ти се различни хакинтош дистрибуции.
Ти имаш Intel CPU, па пробај иАткос. Барај на Гугл ќе најдеш торент.

Тоа ти се различни хакинтош дистрибуции.
Ти имаш Intel CPU, па пробај иАткос. Барај на Гугл ќе најдеш торент.
Не ме сфати што напишав погоре. Најдов еден куп торенти, али еден е 2.2ГБ друг е 3.1ГБ трет е 4.6 петти е 6.0ГБ и кој да го симнам? Затоа викам ако може некој да ме упати да ми даде директен линк од нешто што сигурно ќе работи.
И се прашуваш зашто толкава разлика во цедињата? Што може да е финтата? Ај сфаќам од 2 на 2.5ГБ ама од 2 на 6ГБ па тоа е 3 пати повеќе. :nesum:

Не ме сфати што напишав погоре. Најдов еден куп торенти, али еден е 2.2ГБ друг е 3.1ГБ трет е 4.6 петти е 6.0ГБ и кој да го симнам? Затоа викам ако може некој да ме упати да ми даде директен линк од нешто што сигурно ќе работи.
И се прашуваш зашто толкава разлика во цедињата? Што може да е финтата? Ај сфаќам од 2 на 2.5ГБ ама од 2 на 6ГБ па тоа е 3 пати повеќе. :nesum:

16gmps6.png

Јас сум искористил само 7 Гига на хард дискот кадешто ми е Мекот инсталиран. Само мекот (после инсталација, со драјвери) ми е околу 5 гига. Инаку кадешто ќе спуштиш торент, гледај коментари од други луѓе... Дали имаат проблеми она тоа. Инаку не сум сигурен за таа 6ГБ Верзија. Ај прати линкови по ПП или на профил, па ќе ти вратам... Ако сакаш да знаеш мое мислење.

Те додадов на мсн/скајп.

Добро, ако му треба на некој помош околу Apple / Macintosh знаете кај да ме побарате
=)

http://www.t-home.mk/mk/cpe/ured.asp?z=699&idp=576

vredi li cudovo da se zeme ne e nesto jaka konfiguracija ali interesno e sto cel monitor e i komjuter? ili ima negde poevtino da se kupi posto baagi se zagreav...

Тоа ти е компјутерот :)

http://www.telekom.mk/business_en/cpe/ured.asp?z=1037&idp=724
price: 81.999 den. (payment in cash, on first telephone bill and on three instalments on telephone bill)
- Installment: 4.999 den. (payment on 18 installments on telephone bill)
Никогаш нема да го имам :(

GE FORCE GTX 285 ЗА MAC

Сопствениците на Mac Pro можат да ги надградат своите компјутери со посилна графичка карта од линијата GeForce GTX 285. Картичката, производ на компанијата EVGA, претставува стандарден модел со 240 stream процесор со гигабајтна GDDR3 меморија со ефективен такт од 2.584 MHz. Најголемата резолуција за дигитален излез изнесува 2560 x 1600 пиксели, а картичката е компатибилна со Mac Pro компјутерите со 1.066-мегахерцна DDR3 и 800-мегахерцна DDR2 FB-DIMM меморија и оперативен систем Mac OS X 10.5.7.

Секако, тука е поддршката за CUDA, PureVideo HD и сите останати технологии кои доаѓаат со оваа линија, а картичката својата целосна моќ треба да ја покаже со излагањето на Snow Leopard и поддршката за OpenCL. Цената на графичката картица изнесува 450 американски долари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom