Дали локалниве ќе предизвикаат нови предвремени парламентарни избори?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
:):):)

Добро, во едно се сложувам. Ќе има предвремени избори. Зашто? Мислам дека и ти знаеш. Со кого? Ќе видиме, со кој ќе ни кажат.

Абе слушај сега,јас знам зошто и со кого,а НАТО знае дека пред Србија ќе мора да ја протне Македонија во своите редови макар и со ова име кое сега го има.Деновиве зачестија пофалбите за Србија која остана Балканска супер-сила,некако преку ноќ,со помош на разни “Стратфорди“ или други ЦИА агенции.Условот(концензус минус 1) ќе се испроба најпрвин врз Македонија за да се спроведе и кај Србија при што треба да се намали влијанието на ДУИ во Македонија.
Од друга страна во Молдавија веќе започнаа антикомуњарски превирања со што всушност полека но сигурно се заокружува Европскиот блок на НАТО влијание,па одтаму може да се констатира дека помалку “неприродната“ коалиција ДПМНЕ&ДУИ ќе мора да се растури,доколку се сака да се постигне посакуваната цел.А тоа се разбира може само со нови предвремени парламентарни избори најверојатно веќе следнава пролет.:toe:

Во овие моменти во Македонија не би ме чудело се да видам, само едно не - предвремени избори! Од старт знаат во ВМРО дека ќе згрешат, бараа 60+ пратеници, народот им даде, време е да покажат што знаат..
Можам верувај се да видам во Македонија сега, војна, востание, револуција, вулкан.. само предвремени избори не! Кога на тоа ќе ја додадеш меѓународната заедница, шансите се 0,001 % ! Да има некои шанси, а тие се следниве.. (не дај боже, не бидејќи сум за ВМРО, туку онака просто од човечки сенс) смртта на Никола би можела да доведе до предвремени избори. А веројатноста за тоа ја напоменав погоре.. така да, да ја оставиме владава да работи..

А ти мислиш дека Никола знае нешто и да покаже во практика,посебно во вакви услови?Па тие пишман се сторија што им победи нивниот независен кандидат за председател,оти ќе мора да ја превземат целата одговорност,нешто што не може да се издржи ни во идеални услови и од многу покомпетентна влада повеќе од една година,па камо ли во вакви какви што сега се.:toe:

Има една изрека која вика - Се што ќе посееш, тоа после ќе си жнееш! Дали знае и дали умее Никола ќе видиме во наредните 4 години..
Бараа 60 + пратеници - добија! Бараа претседател - добија! Ќе им се врати како бумеранг ако нешто тргне како што не треба, односно да не е по вољата на народот.. сепак не сум видовит.. останува да видиме..

Ke si napravat harikiri VMRO ako odat pak na novi izbori....

Има една изрека која вика - Се што ќе посееш, тоа после ќе си жнееш! Дали знае и дали умее Никола ќе видиме во наредните 4 години..
Бараа 60 + пратеници - добија! Бараа претседател - добија! Ќе им се врати како бумеранг ако нешто тргне како што не треба, односно да не е по вољата на народот.. сепак не сум видовит.. останува да видиме..

Не верувам дека ќе успее да ризикува толку долг период,па не е ни Никола толку глуп да чека и да си го руинира веќе стекнатиот рејтинг,особено сега кога веќе нема да го има ДУИ како “приврзок“ а тоа се покажува клучно барем во Македонија.Фијаското што го доживеа ДУИ на овие локално-председателски избори,ќе повлече консеквенца со првиот притисок за промена на име каде ќе се разидат и појасно спротиставените мислења на коалицијата,а тоа верувај следува мошне брзо со оглед на приликите.

Ke si napravat harikiri VMRO ako odat pak na novi izbori....

Доколку одолговлечат 2 години со ваква коалиција,дури тогаш ќе биде вистинско харикири,затоа им давам максимални година дена да ја изберат помеката варијанта,за да опстанат на власт.

Vkupno osvoenite glasovi pokazuvaat 10 pratenici pomalku za dpmne za razlika od minatata godina.

Понекогаш вкупно освоените гласови не се баш мерило за бројот на пратеници во парламентот,иако може да се земе во обзир.Би рекол повеќе е до мотивацијата на граѓаните да гласаат и општата состојба особено економска која ќе станува се полоша во периодот што следува.:toe:

:):):)

Добро, во едно се сложувам. Ќе има предвремени избори. Зашто? Мислам дека и ти знаеш. Со кого? Ќе видиме, со кој ќе ни кажат.

jas ovoj pat ne se slozuvam so tvoevo mislenje i so na abc.

posle ovie izbori, dobivme vakva situacija spored moe mislenje.

pojacana pozicija na vmro dpmne vo vladata.

oslabena pozicija na dui. promocija na demokracija e re i pred se kriticna masa za uletuvanje na rufi ( ali toj izjavi deka prvin lokalno pa posle moze partija, ova posle e tempirano za pred izbori ..negde po moe 2011 partija na rufi)

oslabena pozicija na sdsm dodatno

i mala no sepak znacajna afirmacija na ldp

nspd voopsto ne funkcionira

lazen nalet na vmro np ))))

e sega spored mene mozno e insistiranje na dui vo vladata za nekoi zakoni so koi bi im se podignal rejting ama pak silinata na insistiranje ne moze da e ista poradi pirovata pobeda na dui.

dui ne bi rizikuval izbori vo koi bi mozel i da bide smenat od vlast, nego bi odel na varijanta na kupuvanje vreme za konsolidacija.

vo momentov najmnogu bi trebalo izbori da prisakuva demokracija e re.

predviduvam zbliuvanje na ldp kon vlasta.

so kam bek na branko vo sdsm pak ke mu treba vreme malku poveke za spored nego sozemanje i nova organizacija na teren za da odi na izbori, bidejki negovot ego nema da dozvoli izbori kade ke bide povtorno zbrisan.

na glavniot faktor pak sega vo drzavav vmro voopsto ne im odgovara izbori zasto so splet na okolnosti prerodbada go nema ocekuvanoto tempo i edina zadaca na vladeackata partija sega bi trebala da bide po sekoja cena pridvizuvanje na tekovi od koi narodot bi osetil vo prv plan kratkorocen blagodet a na podolgi stazi normalno i dolgorocen razvoj.

ocekuvam ljube vo ocaj da pocne d bara mesto vo politikata so svoja partija ama kako ke odminuvaat denovite od 22 mart koga zede 150k glasovi tolku poveke ke blednee kako faktor i mu predviduvam stolce do marjan dodovski vo tek na 2009.

rezime ..predvremeni izbori nema da ima.

jas ovoj pat ne se slozuvam so tvoevo mislenje i so na abc.

posle ovie izbori, dobivme vakva situacija spored moe mislenje.

pojacana pozicija na vmro dpmne vo vladata.

oslabena pozicija na dui. promocija na demokracija e re i pred se kriticna masa za uletuvanje na rufi ( ali toj izjavi deka prvin lokalno pa posle moze partija, ova posle e tempirano za pred izbori ..negde po moe 2011 partija na rufi)

oslabena pozicija na sdsm dodatno

i mala no sepak znacajna afirmacija na ldp

nspd voopsto ne funkcionira

lazen nalet na vmro np ))))

e sega spored mene mozno e insistiranje na dui vo vladata za nekoi zakoni so koi bi im se podignal rejting ama pak silinata na insistiranje ne moze da e ista poradi pirovata pobeda na dui.

dui ne bi rizikuval izbori vo koi bi mozel i da bide smenat od vlast, nego bi odel na varijanta na kupuvanje vreme za konsolidacija.

vo momentov najmnogu bi trebalo izbori da prisakuva demokracija e re.

predviduvam zbliuvanje na ldp kon vlasta.

so kam bek na branko vo sdsm pak ke mu treba vreme malku poveke za spored nego sozemanje i nova organizacija na teren za da odi na izbori, bidejki negovot ego nema da dozvoli izbori kade ke bide povtorno zbrisan.

na glavniot faktor pak sega vo drzavav vmro voopsto ne im odgovara izbori zasto so splet na okolnosti prerodbada go nema ocekuvanoto tempo i edina zadaca na vladeackata partija sega bi trebala da bide po sekoja cena pridvizuvanje na tekovi od koi narodot bi osetil vo prv plan kratkorocen blagodet a na podolgi stazi normalno i dolgorocen razvoj.

ocekuvam ljube vo ocaj da pocne d bara mesto vo politikata so svoja partija ama kako ke odminuvaat denovite od 22 mart koga zede 150k glasovi tolku poveke ke blednee kako faktor i mu predviduvam stolce do marjan dodovski vo tek na 2009.

rezime ..predvremeni izbori nema da ima.

Има прилично логика во твоето мислење само доколку се би зависело од реалната состојба во Македонија од која досега како по правило ништо не се спроведува во практика.За Македонија пријателе важните одлуки се носат на друга маса и во друг амбиент,барем последниве 100 години,а ќе продолжи уште долго така да биде.Љубе има “задача“ и затоа беше пуштен од Хаг,каде како “курбан“ остана Јохан кој немаше популарност ни колку женатаму Соња,па “делниците“ на Македонија се одлучија за Љубе како подобра опција кон нивните интереси.Партијата што Љубе ја спрема ќе направи обид да го врати ЉуБчо како добар промотор на проБугарскиот романтизам,филуван со Бугарски одстапки за неговите поддржувачи,ама сепак мислам дека другата линија ќе победи со малку потврд став,особено со Албанскиот блок како закрила,иако забораваат за тајниот договор со кој Албанија и Бугарија итаат да ја поделат Македонија барем во сфери на влијание ако не и по територија додека не зајакнала Србија со нејзините интереси и адутот на СДСМ со Бранко кој традиционално одсекогаш го имала крај себе.
За тоа да не се случи на Грујо му требаат можеби најмногу од сите овие “играчи“,предвремени парламентарни избори,со што ќе изврши маестрална прераспределба на силите,со оглед на очигледно се помалиот рејтинг кој го поседува и кој до 2011 би пукнал како меур од сапуница,значи постои опасност да биде предоцна,што би било кобно по неговата политичка опција и моментална власт.:toe:

Ама со толку гласови требаше и пратеник што ќе ги брани интересите на Чаки!

За тоа да не се случи на Грујо му требаат можеби најмногу од сите овие “играчи“,предвремени парламентарни избори,со што ќе изврши маестрална прераспределба на силите,со оглед на очигледно се помалиот рејтинг кој го поседува и кој до 2011 би пукнал како меур од сапуница,значи постои опасност да биде предоцна,што би било кобно по неговата политичка опција и моментална власт.:toe:

АБЦ...... немој така грубо....помеко кажи ја вистината:kesa:

АБЦ...... немој така грубо....помеко кажи ја вистината:kesa:

Oвојпат дејствувам како “Центар за предупредување и менаџирање со кризи и предвремени избори“.Располагам со премногу релевантни информации па верувам дека сум компетентен да го правам тоа.:smir:

Мислам дека на повидок се нови предвремени парламентарни избори предизвикани од неминовниот распад на коалицијата ДПМНЕ&ДУИ.Тој факт е очигледен најмногу од довербата која се сруши како кула од карти со победата на ДПА во Гостивар и Тетово,како и со најверојатната победа на Демокрација во Арачиново.Што мислите вие за ова мое согледување,за кое како и секогаш имам предчувство?:toe:
Vmro znae deka ako izbori bidat redovni 2012...nema da ima pojce od 15...pa makar go prerodile i Fidel Castro...taka da sakaat predvremeni...ama pa lani bea izbori...imaat 6g. vlast...taka da ako pravat izbori to bi bilo dogodina...za da dobijat barem 8 g. vlast...

Se zavisi kako ce bidi vo Sds...kako vo novo Vmro...Udbasive zapnale to da bidi sto poskoro...

Vmro znae deka ako izbori bidat redovni 2012...nema da ima pojce od 15...pa makar go prerodile i Fidel Castro...taka da sakaat predvremeni...ama pa lani bea izbori...imaat 6g. vlast...taka da ako pravat izbori to bi bilo dogodina...za da dobijat barem 8 g. vlast...

Se zavisi kako ce bidi vo Sds...kako vo novo Vmro...Udbasive zapnale to da bidi sto poskoro...

Абе не само УДБАшите од СДСМ туку и оние на ДПМНЕ ги согледуваат фактите дека за подолга егзистенција на политичкава сцена им требаат предвремени избори.Всушност тоа ќе им биде сертификатот за понатамошно опстојување,се разбира додека сеуште имаат колку-толку добар рејтинг,зошто по година дена веќе ќе биде доцна.Обвинувањата се веќе на прагот,невработеноста залауфува,аграрот колабрира,а емисиите на комерцијални записи зачестија како никогаш досега.Сето тоа ќе колуминира со општо незадоволство и можни социјални немири чија тензичност најефикасно се регулира со предвремени избори.Мислиш ли дека ДПМНЕ ќе издржи ваков притисок цели 3-4 години?Нема шанси бе,тоа е апсолутно невозможно во вакви услови.Згора на се на НАТО му се брза Србија да ја прибере кај себе,што нема да биде изводливо без Македонија.:toe:

Васко Евтов вика нови предвемени парламентарни избори некаде околу 2011,што и не е толку неверојатно.:toe:

Мислам дека на повидок се нови предвремени парламентарни избори предизвикани од неминовниот распад на коалицијата ДПМНЕ&ДУИ.Тој факт е очигледен најмногу од довербата која се сруши како кула од карти со победата на ДПА во Гостивар и Тетово,како и со најверојатната победа на Демокрација во Арачиново.Што мислите вие за ова мое согледување,за кое како и секогаш имам предчувство?:toe:

Абе твоине од СДС тогаш нема да имаат ниту еден парламентарец. Ќутете дур имате бар 20тина пратеници, после СДС ќе ги снема како парламентарна партија.:baeh:

Оф сирот ти. До 2012 година, СДСМ ќе го снема, па зарем да брзаме ДПМНЕ да има 100 пратеника во Собрание. Полека, нека имаме барем овие 3 години опозиција, после шо ќе праиме со ДПМНЕ како апсолутен господар на Македонија.
На последниве избори, освои СДС само 5 општини, а ДПМНЕ 55 општини, што укажува дека СДСМ пропадна како партија. :pos2: Катастрофа е СДС.

Васко Евтов вика нови предвемени парламентарни избори некаде околу 2011,што и не е толку неверојатно.:toe:

Васко е разгласот на Бихаќка бб, па неговиот збор е ист како зборот на БЦ. Ветар и магла и само неостварени желби:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom