Изборите не биле фер? WTF? Моќ на реториката?

• Креатор на темата Креатор на темата Македонец
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто таков впечаток, нема за народот? Па 20 години (не рачунам пред тоа од сфрј-то) не дерат, ама останува. Кому коски, кому месо-останува.
200 000 и нешто иселени ?
и имало за народот ако имало зошто тогаш овие работат во странство а не тука ?

Да, да. Не биле фер, Фрлето ке собереше повеке гласови, ама не беа фер и изгуби. Од вакви дебилни изјави ми е дојдено преку глава. Како бе секогаш изборите се нефер кога СДС ке изгубат. Овие и изборите од претходниот круг се едни од најуспепните избори во историјата на Македонија. Хорхе победи и крај на приказната.

Ако си вработен кај некој приватњак кој се нашол на советничка листа, нормално дека ќе те тера да гласаш за него или толку ќе ти биде од кариерата. Прашај во Ресен Бузле што им правеше.

Но, да читам приазни од типот „на врама ми доаѓаа“ е во најмала рака, детски муабет, колку за утеха.

Народот одлучи, прифатете го тоа.

Одлучи 25% од народот.

se deбили се ....
пошто сите политчари во светот крадат ама гледаат нешто и за народот да има а не овие нашиве глупи....
укради ама остави или направи и нешто и за народот

па за пак да те изгласаат

epa kaj nas bese situacijata togas izvonredno povolna...od edna strana pravdanjeto so grckoto embargo,a od druga vojnata vo jugoslavija i gubenjeto na 20 milionskiot pazar...

e sega tuka se klucnite momenti koga firmite vo bezizlez bea rasprodavani na tie novopeceni gazdi i toa stvori kaj elektoratot eden vid na odbivnost kon SDSM i B.C zatoa znaeme deka i vo VMRO kaj narodot se stvori odbivnost kon ljubco no oni si go resija toj problem i sega poveke od jasno e deka vo SDSM ima odbivnost od reformiranje a od druga strana pak konecno graganite vidoa kakvo takvo sosdavanje na pravila na igra od ovaa vlada i tuka jas ja naogam pricinata za poddrska na ovaa garnitura a i tuka se i mnogute mudrosti koi gi vidovme na televizija:tv::tv::tv:

ДПМНЕ нема апсолутна власт. Вие очигледно не знаете што претставува тој термин.

Токму така, назад ни е зимата. Допрва мамата ќе ни се еби!

Еве пак ќе те прашам

Дали мислиш дека во ВМРО нема партиски вработувања???????
Судството Е независно????
За ова - народот одлучи се согласувам со тебе , но сепак апсолутна власт си е и мислам дека овој факт ќе знаат вмро како да го искористат. И уште нешто најголем минус на оваа влада и е што задира во некои сегменти што претставуваат приватна сфера на секој граѓанин.
Чекам одговор.

Само слепец не може да види, колку само политикава, ќе ни ја еби мамата на сите, нас, кој по форуми куцаме и заробени во лажмните патриотски корпуси, замачкани ни се очите со некакви си спорови со некакви си Грции, а некој од страна не клука и не клука.

Знаеш како ќе биде, исто како со Србите 1999 година, кога го молеа на крај Милошевиќ, да излезе и да ги спаси.
Толку многу се верува на еден прост идиот, боксер во минатото, со убава и популистичка политика, која си ништо не придонесува за дигање на квалитет на живот во сите сфери, туку дигање на плати од буџет, дигање на пензии од буџет, простиот сељак задоволен рипа, скока, ужива, ама ќе летнат и тие пари, после каде?
Мислите дека ќе идеме во НАТО и ЕУ? Маде голо, инвестиции јок, никаде нема излегување, визна либерализација јок. Што следува на крај, внатрешна ерозија:(

Ќе го молат Кољо чифлигот, да ја спаси Македонија во тие моменти коа веќе ќе биде извршена големата вивисекција над давата во која ние сепак ќе го јадеме бруто, како и секогаш.

Пикасо изгледа си ептен лубоморен што ДПМНЕ ги има и општините, и владата и парламентот и претседателот во Македонија. Владата на Грујо е најуспешната влада во Македонија досега. Најмокните економии прогласија рецесија, а нашата влада сеуште не се одлучила на тој чекор. Знаеш зошто? Зошто кај нас не се чуствува таа криза. Македонија е имун на кризата и сега засега успешно се справува со неа.

Колку ми е мило сега што ги читам/гледам јаднициве... :):)

Пикасо изгледа си ептен лубоморен што ДПМНЕ ги има и општините, и владата и парламентот и претседателот во Македонија. Владата на Грујо е најуспешната влада во Македонија досега. Најмокните економии прогласија рецесија, а нашата влада сеуште не се одлучила на тој чекор. Знаеш зошто? Зошто кај нас не се чуствува таа криза. Македонија е имун на кризата и сега засега успешно се справува со неа.
Hahahahha.......kaj ziveete be luge? Hgahgaha...

Abe picka mu materina, toa portokalovoto i na mozokot deluva a? Makedonija 18 godini e vo dupka a sega veke vo bunar, ovoj padobranecov mi vika nema kriza.

Aren si be lepi?!!!

Ете ова е она што јас зборувам.

Лајнарите како Латас, Миленко, Лајнко Јади (Лајно)Бурек, им помагаат на овие момци, да откријат некакви вистини и фактички реални состојби.

Ајде бе да видиме, баш ме интересира, баш ме интересира, шо ќе се деси, интересни времиња се овие. Блазеси им на Писателите и Поетите, инспиративен период.

:pos: :pos:

И јас сум лично сум сведок,дојдоа и ми понудија 50 евра да гласам за Иванов и за Трајановски...Ја одбив,и ми се заканија дека ќе ме згазат од тепање ако не победи ВМРО во моето гласачко место...

Да ти кажам право, Да, ми сметаат вмрОВЦИ, ми сметаат нивните фаци, набилдани со некаква самодоверба и лажни визионерства и лажни авторитети и лажни интелектуални способности и лажни критериуми и лажни патриотски сенсови... Се е лажно, но најдоа овци, ќе ги стрижеме. А тие не забораваат дека и сами се овци, затоа што само овца гласа за овца, и самите се плод и креација на овца.

Иам кажано, не оти СДСМ, се џоа поарни, ама барем коа ќе поминеш покрај нив барем убаво мирисаат, убави фаци имаат, убави пичиња по собирите, силно интелегентни поединци, кој и овие избори се докажа, имено како сега веќе избраниот претседник беше брутално прегазен од Фрчко, исплашен, кутриот што ли бараше у политика, восочна фигура (израз на Фрчко), си компромитира кариера и живот... Сељаче малечко...

Тоа тие... а за кој сум, што сум... Нема везе... Барем СДС личат на луѓе... Имаат мирис на луѓе...

е тие шо смрдат за тебе е тие се Македонскиот народ кој не сака свиткана кичма.

се додека си ја нагласувате арогантноста седотогаш ``сењачаната`` ќе владее во Македонија

Одлучи 25% од народот.
а некои одлучија дека не сакаат да одлучуваат, како тебе на пример и сега не ќе им е по мерка а?? :toe::toe:

25%, шо праиме со останатите 75%?

Претседател само на вмрОВЦИ-те?

Интересно е:)

25%, шо праиме со останатите 75%?

Претседател само на вмрОВЦИ-те?

Интересно е:)

да го воскресниме ко така тито или енвер а? да ние на сите председател ))))

од една страна активно заговараш бојкот, го практицираш и после ти е криво што изборите успеале за малку а председателов бил избран со подршка од 25 % од целокупниот список на гласачи ?????

машала многу зрел став имаш....изборот бееше и твој , избра бојкот е сега трпи 5 год па на другите председателски можеби ќе гласаш )))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom