Рекламно пано

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
За потребите на мојата фирма, сакам да поставам свое рекламно пано(онакво како што е на Лазов груп и акцент медиа) на улицата кај што ми се наоѓа фирмата.

Знае ли некој да каже, какв дозвола ми треба за тоа, дали треба некакво барање за тоа, плаќање...?

Ako e na gradsko mesto...mislam deka e veke nevozmozno , ako e vo tvoj dvor ili na fasada...probaj...

За потребите на мојата фирма, сакам да поставам свое рекламно пано(онакво како што е на Лазов груп и акцент медиа) на улицата кај што ми се наоѓа фирмата.

Знае ли некој да каже, какв дозвола ми треба за тоа, дали треба некакво барање за тоа, плаќање...?

добре дојде во пеколот...

1. класично пано НЕ можеш да поставиш бидејки со закон за таа дејност ги имаме акцент и еуролинија кој плакаат стотици илјади евра концесии а прибираат МИЛИОНИ и ги ги полнат партиско приватните буџети.

2.оние мали бандера патокази Трифун ги укина и ги воведе своите светлечки патокази кој се многу лични и многу скапи а неефикасни.

3.ако ја има уште, ТИ ОСТАНУВА ОПЦИЈАТА БАННЕР, оние ко за најава на концерти околу 1500 денари за две недели, банерот ке те кошта околу 150 евра, но последен пат кога бев во град скопје збореа за укинување и лиценцирање и на оваа опција..ке тргнеш да прашаш.

А да провериш да не има врска нешто со закупување на тој дел од земјиштето.

добре дојде во пеколот...

1. класично пано НЕ можеш да поставиш бидејки со закон за таа дејност ги имаме акцент и еуролинија кој плакаат стотици илјади евра концесии а прибираат МИЛИОНИ и ги ги полнат партиско приватните буџети.

2.оние мали бандера патокази Трифун ги укина и ги воведе своите светлечки патокази кој се многу лични и многу скапи а неефикасни.

3.ако ја има уште, ТИ ОСТАНУВА ОПЦИЈАТА БАННЕР, оние ко за најава на концерти околу 1500 денари за две недели, банерот ке те кошта околу 150 евра, но последен пат кога бев во град скопје збореа за укинување и лиценцирање и на оваа опција..ке тргнеш да прашаш.

Како е можно само две фирми да го окупираат таквиот вид на маркетинг??

А да провериш да не има врска нешто со закупување на тој дел од земјиштето.

не може....се плака концесија ко што се плака за кладилница, рудник или слично..не можеш ти да ги поебеш со закуп...

едната е блиска до едните другата до другите..во зависност кој е на власт тој добива повеке локации...

ако сакаш максимални ефекти за најмалку пари...БАНЕР...верувај...исробано...после само доплакаш секоја недела.

НАПОМЕНА - тој вид на реклами се наменети за коли во движење..значи секунда до две за окото...МОРААТ ДА БИДАТ ЕДНОСТАВНИ ЈАСНИ И КРАТКИ.без џиџи миџи

Едноставно е, си се снашле :)
Мислам дека на улицата кај што си ти нема ни билборд ни сити лајт, така да сеа за сеа тоа ќе ти биде невозможно.
Лазов Груп, Акзент Медиа и Панел Плус (оние по бандери што ставаат) се три фирми кои од времето си имаат концесии за билборди сити лајти мега лајти така да они го држат печатениот медиум тука во Македонија.
Јас би ти дал солуција многу ефективна, да на просторот што е над тебе, ко што ми работи меморијата ѕидот е празен па на него да шибнеш една церада на која ќе биде испечатено тоа што ти треба

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom