ФАЗА 3 -бришење на Македонците

realen...krevanje na nacionalna svest ne moze da se izednaci so propaganda,ili fasizam oti ako imase ke imavme policaec na sekoi 10 gragani a toa ne e taka:nenene::nenene:
e sega treba zestoka reakcija od nasa strana,bidejki vladava e dolzna za toa oti oni go krevaa nacionalniot duh,pa sega ke go branat,inaku nacija ne se definira...nonsens e toa od grcite i nikoj nema da prifati....oti EU ne e vecna i ne e demokratska...jas ne mozam da razberam od kade narodot izmanipuliran so EU-pa duri i ima najgolema poddrska..ili so drugi zborovi ako EU zacrtala da bideme clenka,togas bujrum..a sto izigravame bezkicmenjaci pred niv me nervira:toe:

realen...krevanje na nacionalna svest ne moze da se izednaci so propaganda,ili fasizam oti ako imase ke imavme policaec na sekoi 10 gragani a toa ne e taka:nenene::nenene:
Ма какво кревање на национална свест какви бакрачи.

Кажи ми ти (доколку живееш овде се разбира), кога Македоскиот народ бил поразединет од денес ?
e sega treba zestoka reakcija od nasa strana,bidejki vladava e dolzna za toa oti oni go krevaa nacionalniot duh
Мене не ми е јасно за кон национален дух нонстоп се труби.

Па ние бре секојдневно трпиме порази на меѓународна сцена!!

Ма какво кревање на национална свест какви бакрачи.

Кажи ми ти (доколку живееш овде се разбира), кога Македоскиот народ бил поразединет од денес ?
Мене не ми е јасно за кон национален дух нонстоп се труби.

Па ние бре секојдневно трпиме порази на меѓународна сцена!!

da tuka ziveam,inaku porazite zapocnaa so promenuvanjeto na imeto FIROM:toe:ednas popusti ili daj prst pa ke ti baraat raka,inaku za razedinetosta vinata ja gledam poveke vo opozicijata,bidejki grcite se obedineti po prasanjeto za identitetot A NIE NE ZA ZAL-i sega NATO i EU se zloupotrebeni od opozicijata koja ja ima predvid ovaa popularnost na EU pomegu graganite

da tuka ziveam,inaku porazite zapocnaa so promenuvanjeto na imeto FIROM:toe:ednas popusti ili daj prst pa ke ti baraat raka,inaku za razedinetosta vinata ja gledam poveke vo opozicijata,bidejki grcite se obedineti po prasanjeto za identitetot A NIE NE ZA ZAL-i sega NATO i EU se zloupotrebeni od opozicijata koja ja ima predvid ovaa popularnost na EU pomegu graganite
Ma na koj mu objasmuvas covekot e zaluben vo KOMUnarijata do usi

p.s : BC mu e idol:toe:

da tuka ziveam,inaku porazite zapocnaa so promenuvanjeto na imeto FIROM:toe:
Точно.
Но ќе се согласиш дека од пораз до пораз има голема разлика.

Може да изгубиш со 2:1 или 3:1
А богами може и со 10:0:toe:
ednas popusti ili daj prst pa ke ti baraat raka,inaku za razedinetosta vinata ja gledam poveke vo opozicijata,bidejki
До пред три години факторот за разединување повеќе го гледав во тогашната позиција т.е. СДСМ.
Но денешново разединување другар, е п**кин дим во споредба со она кое се случуваше до 2006-та.
grcite se obedineti po prasanjeto za identitetot
Која е разединетоста во Македонија околу прашањето за идентитетот ?
Кој е тој што ќе го жртвува идентитетот заради некојси договор со грците ?
A NIE NE ZA ZAL-i sega NATO i EU se zloupotrebeni od opozicijata koja ja ima predvid ovaa popularnost na EU pomegu graganite
Објасни ми ги различните ставови по ова прашање.

Точно.

До пред три години факторот за разединување повеќе го гледав во тогашната позиција т.е. СДСМ.
Но денешново разединување другар, е п**кин дим во споредба со она кое се случуваше до 2006-та.
Која е разединетоста во Македонија околу прашањето за идентитетот ?
Објасни ми ги различните ставови по ова прашање.

za porazite taka e ima razlika od poraz do poraz:toe:

a za boldiranoto,opozicijata pocna so slapanje i kodosenje vo grcija,kako i samoto vetuvanje za brz vlez vo NATO i EU-kako i razlicniot stav na opozicijata po ova prasanje,a znaeme deka frckovski po priznavanjeto od SAD barase prekin na pregovori-demek bran priznavanja idel-i sega on ke ne vnese DIREKTNO-toj stav kaj gejcite dava sila i DA BARAAT POVEKE sto vprocem i se sluci:toe:

za porazite taka e ima razlika od poraz do poraz:toe:
Баш ми е мило што околу ова се согласуваме.
a za boldiranoto,opozicijata pocna so slapanje i kodosenje vo grcija,kako i samoto vetuvanje za brz vlez vo NATO i EU-kako i razlicniot stav na opozicijata po ova prasanje,
Па токму тоа и те прашав. Кои се моменталните ставови на опозицијата и позицијата по ова прашање ?

Еве јас ќе ти кажам:

Компромис со зачуван идентитет и јазик :toe:

Целта е иста, но концептот е различен.
a znaeme deka frckovski po priznavanjeto od SAD barase prekin na pregovori-demek bran priznavanja idel-i sega on ke ne vnese DIREKTNO-toj stav kaj gejcite dava sila i DA BARAAT POVEKE sto vprocem i se sluci:toe:
Некому треба конечно да му стане јасно дека Џорџ Буш Јуниор е во пензија, а подршката од Америка замина заедно со него.

Баш ми е мило што околу ова се согласуваме.
Па токму тоа и те прашав. Кои се моменталните ставови на опозицијата и позицијата по ова прашање ?

Еве јас ќе ти кажам:

Компромис со зачуван идентитет и јазик :toe:

Целта е иста, но концептот е различен.
Некому треба конечно да му стане јасно дека Џорџ Буш Јуниор е во пензија, а подршката од Америка замина заедно со него.

za razlika od EU SAD IMA STAV i cvrsta FEDERALNA VLAST...pa ottuka nema promena na stavovite na SAD-toa ne se pravi taka lesno:nenene::nenene:

i na grcite im e jasno toa..no reagiraat sega poradi razdorot kaj nas,jas ne znam kako mislis ti kompromis so zacuvan identitet i jazik...pa ako e taka toj kompromis E DVOJNA FORMULA a ne slepo vetuvanje za ekspresen vlez vo EU i NATO

realen_07;
има

ж
можеш.
и тоа

дали значи дека ти сакаш да изгубиш со што помала разлика.

јас сум за пресврт.:wink:

никој не би требало,
на сдсм не им верувам поради минатото. и однапред попуштените позиции со кои настапуваат у кампања.

вмро си ја брка работата многу добро.
трети нема.

Дајте ми ДЕЛО на ВМРО-ДПМНЕ на чело со Груевски кое го подрива националниот идентитет ?

za razlika od EU SAD IMA STAV i cvrsta FEDERALNA VLAST...pa ottuka nema promena na stavovite na SAD-toa ne se pravi taka lesno:nenene::nenene:
А кој рече дека има промена на ставовите ?
Има промена на нивните приоритети.
За разлика од до пред некој месец кога Америка беше иницијатор за решавање на спорот со грција, денес иницијаторот има други приоритети.
Значи без наша иницијатива, процесот најмалку во наредните 5 години стои во место.

Кому најмногу во ова ситуација му одговара статус кво ?
i na grcite im e jasno toa..no reagiraat sega poradi razdorot kaj nas,
Грците реагираат затоа што нашата тупава влада им даде повод да реагираат.

Стопати имам повторено дека нашата борба за поволен компромис со грците, треба да ја водиме помеѓу народната заедница, а не во инаетењето со грција.
Треба мудра политика, а не демонстрирање на мускули.
jas ne znam kako mislis ti kompromis so zacuvan identitet i jazik...pa ako e taka toj kompromis E DVOJNA FORMULA a ne slepo vetuvanje za ekspresen vlez vo EU i NATO
На која црна двојна формула мислиш бе пријателе ?
На билатерално решение за именување со грција ?

А кој рече дека има промена на ставовите ?
Има промена на нивните приоритети.
За разлика од до пред некој месец кога Америка беше иницијатор за решавање на спорот со грција, денес иницијаторот има други приоритети.
Значи без наша иницијатива, процесот најмалку во наредните 5 години стои во место.

Кому најмногу во ова ситуација му одговара статус кво ?
Грците реагираат затоа што нашата тупава влада им даде повод да реагираат.

Стопати имам повторено дека нашата борба за поволен компромис со грците, треба да ја водиме помеѓу народната заедница, а не во инаетењето со грција.
Треба мудра политика, а не демонстрирање на мускули.
На која црна двојна формула мислиш бе пријателе ?
На билатерално решение за именување со грција ?

poarno da nema inicijativa...imeno nas ne priznaa veke 120 drzavi pod ustavno ime I ako PRIFATIME drugo resenie osven dvojna formula ke bide pogubno...nie ne se inatime so grcija realen-TUKU ONI SO NAS i nemanjeto volja za kompromis kaj niv e ocigleden...od nebo se gleda toa

status kvo na koj mu odgovara? pa vidi sega liberalizacijata e vetuvanje kako eden vid na zavesa vrz narodot kako bi se odlozilo zaclenuvanjeto vo EU i toa EU go znae,so 33% nevrabotenost nikoj ne te prima,a cim ima tolkava nevrabotenost znaci nesto ne e vo red

дали значи дека ти сакаш да изгубиш со што помала разлика.

јас сум за пресврт.:wink:
Не зезај.
Само ти и гвујовата тајфа сте за пресврт, сите останати се предавници.

Инаку, ај молим те објасни ми го терминот "пресврт".
никој не би требало,
на сдсм не им верувам поради минатото. и однапред попуштените позиции со кои настапуваат у кампања.
Тоа си е лично твое право.
вмро си ја брка работата многу добро.
Абе супер.
Из дана у дана све више и више напредујем.
Факти на маса другар, не празна реторика.
Вака ли изгледа доброто бркање работа ?
трети нема.
Наскоро ќе има :wink:
80 илјади сосе булдожер у влада.

Едит:

poarno da nema inicijativa...imeno nas ne priznaa veke 120 drzavi pod ustavno ime I ako PRIFATIME drugo resenie osven dvojna formula ke bide pogubno...nie ne se inatime so grcija realen-TUKU ONI SO NAS i nemanjeto volja za kompromis kaj niv e ocigleden...od nebo se gleda toa
Па те прашав на која двојна мислиш ?
status kvo na koj mu odgovara?
Само и само на грција.

Не зезај.
Само ти и гвујовата тајфа сте за пресврт, сите останати се предавници.

Инаку, ај молим те објасни ми го терминот "пресврт".
Тоа си е лично твое право.
Абе супер.
Из дана у дана све више и више напредујем.
Факти на маса другар, не празна реторика.
Вака ли изгледа доброто бркање работа ?
Наскоро ќе има
:wink:
80 илјади сосе булдожер у влада.
eve go odgovorot

„Јас сум многу песимист, бидејќи проширувањето сега не е приоритет. Јавното мислење е против и владите на државите членки на ЕУ се среќни што располагаат со повеќе време за да донесат одлука. За Европскиот совет проширувањето не е приоритет. Од друга страна, грчкото противење за почеток на преговори со Македонија, може да потрае повеќе години. Иако мнозинството во Европскиот парламент го следеше мојот предлог, реалноста ќе биде многу поинаква“, заклучува холандскиот европратеник.'

i zatoa velam IZBRZUVANJE I VETUVANJE ZA 6 meseci vo EU znaci POLITICKO I NACIONALNO HARIKIRI...inaku exlexmk misli na konecnoto DEFINIRANJE na pravila na igra,toa koe SDSM go zgresi namerno i dozvoli legalen kriminal:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom