Студенти Албанци повикуваат на бојкот на изборите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Imam jas programi od kandidatite, i gi imam procitano tek tuk, i vo nivnite programi nemam pronajdeno bas nisto za albancite ili nivnite problemi, nemam sto da ti boldiram:toe: edniot raskazuva za izolacija, mlekari, obvinuva neznam sto, a ovoj pa drugiot patriotski prikaski raskazuval, i po nekoja recenica pisuvale za EU i NATO, toa ti e vo programata se nekoi gluposti kako i sekogas.
А кои се проблемите кои треба да ги пишува?

Dabar kandidat za pretsedatel. :) :toe:

Така е и јас сакам добар кандидат.
Немој да излегуваш на гласање и убеди ги другите да не излегуваат за да пропаднат изборите и да нема цензус,оти ако излезеш им одиш во корист.и така нека поминат 2-3 месеца, ке издржиме, нека размислат маку повеќе и нека најдат добар какдидат.
Професориве може се добри за на факултет ама од професори од правен преку глава ни е !!!!
20 години устав пишуваат и никако да го напишат како што треба, све со фабричка мана.А за закони и да не зборувам и после 20 год, самостојност уште имаме закони од времето на Тито и Југославија.И после се чудиме зошто немало европска унија и зошто Оли Кретен и Фуери ни викаат -реформи во судството.
Затоа , професори на правен АУТ !!!
Посебно не вакви кои се караат како тетки на чешма.Едниот редовен кавгаџија, а другиот со “краток фитиљ“ па рипа,се зацрвенува,колне и Бог да чува и од двајцата.
АПСТИНЕНЦИЈА НА 5 ЗА СИТЕ,а за партиите памет за следните избори !!!

Imam jas programi od kandidatite, i gi imam procitano tek tuk, i vo nivnite programi nemam pronajdeno bas nisto za albancite ili nivnite problemi, nemam sto da ti boldiram:toe: edniot raskazuva za izolacija, mlekari, obvinuva neznam sto, a ovoj pa drugiot patriotski prikaski raskazuval, i po nekoja recenica pisuvale za EU i NATO, toa ti e vo programata se nekoi gluposti kako i sekogas.

A бе врти-сучи пак не ми одговори на прашањето...
Во кој дел од програмата се Македонците фаворизирани?
Ај да те видам?:)

Али немој да лупеташ пак без везе...кратко и јасно, може?

А кој се вашите проблеми?

Osum godini od potipusvanje na ramkovniot dogovor uste ne e celosen implementiran da ne e slucajno mal problem, nekoi zakoni sto se veke doneseni vo praktika ni 20% voopsto ne se implementirat kako sto treba, ovie se problemite, a za koi idniot pretsedatel treba da pokaze interes da ovie procesi se zabrzat i realizirat onaka kakako sto treba.

Јас би рекла дека лупета зошто ни на мене не ми одговори на прашањето , а баш сакав да знам кои нивни проблеми не се опфатени:nesum:

Osum godini od potipusvanje na ramkovniot dogovor uste ne e celosen implementiran da ne e slucajno mal problem, nekoi zakoni sto se veke doneseni vo praktika ni 20% voopsto ne se implementirat kako sto treba, ovie se problemite, a za koi idniot pretsedatel treba da pokaze interes da ovie procesi se zabrzat i realizirat onaka kakako sto treba.
На пример кои кажи ни еден барем?

Е на вас ако не ви е удоволувано овие години не знам на кој.
Да, можеби не се во целост имплементирани сите договори ама не заборавај колку албанци се вработени во последниве години само со КУРС од 3 месеци! Дали е тоа праведно према некој кој се мачел по 4-5 години на студии, давал средства за некој да дојде со курс да се вработи и да води држава.
Затоа не можиме да одиме напред:toe:

Celata programa, (kratko jasno).

гонете го бе па вие, озбилно го прашувате “што им фали’’, сака да го камуфлира фактот што се неспособни за нормален живот преку рамковни договори и некоја шатро обесправеност, тоа му фали

Од што не ви е удоволено се уште малку ќе направите ние да се чувствуваме како малцинство.
Има право Итар Пејо потполно се согласувам со неговиот пост:pipi:

Ајдеее... сега пак нешто не е во ред со нив немат албанец за кого да го дадат гласот а македонските претседатели не им ветиле никакви решенија за нивните проблеми ц ц ц ц
Бомбите се нивните одговори на сите проблеми...

Срамота за албанците да повикуват на бојкот, дојдоа до квоти со кои само оние кои се вработени имат лична корист, истите со неадекватно образование (најчесто 2-3 месечни курсеви) се внесени на позиции на кои треба да работат и со својата нестручност и наштетуват на сите граѓани на Македонија. И пак слушаме демек македонските кандидати ништо нема да допринеле за подобрување на животот на албанците, е па драги мои, некои од македонските претседателски кандидати нудат програми за сите граѓани на Македонија за разлика од албанските кои само се грижат за албанците во Македонија.
Се додека не излезат албанските партии од албинизмот и не направат програми за подобрување на животот на сите граѓани во Македонија (а не да се делат самите себе на посебна заедница која треба да е привилигирана и гледана од другите заедници) никогаш нема албанец да биде претседател на Македонија.

Е на вас ако не ви е удоволувано овие години не знам на кој.
Да, можеби не се во целост имплементирани сите договори ама не заборавај колку албанци се вработени во последниве години само со КУРС од 3 месеци! Дали е тоа праведно према некој кој се мачел по 4-5 години на студии, давал средства за некој да дојде со курс да се вработи и да води држава.
Затоа не можиме да одиме напред:toe:

Pa sigurno deka so kurs od 3 meseci ke se vrabotuvame koga dosega ne ste ni dozvoluvale da studirame, osven toa ne imate pretepano, sto ti e krivo sega ova. Vie ste bile tie sto ste ne poprecule da se skoluvame i da bideme obrazovani luge, osven toa licnostite koi diplomiraa pred 2001 vo Tirana, vo Makedonija nikade ne bea prifateni tie diplomi.

гонете го бе па вие, озбилно го прашувате “што им фали’’, сака да го камуфлира фактот што се неспособни за нормален живот преку рамковни договори и некоја шатро обесправеност, тоа му фали

Од што не ви е удоволено се уште малку ќе направите ние да се чувствуваме како малцинство.
Има право Итар Пејо потполно се согласувам со неговиот пост:pipi:

A da ve prasam jas vas edno kuso prasanje baram kratok odgovor.
Dali ste za implementiranje celosno na Ramkovniot dogorvor ili NE?

не.
ајде сеа пиши нешо у стил ’’ќе ја делиме државата ако е така’’и слично и да идеме на спиење...

Ако имаше Албанец во втор круг сигурен сум дека ќе плачеше зошто немаше шанси да добие.:)
Ќе ти беше некој крив тогаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom